NaarderNieuws

7 januari 2015

NaarderNieuws 7 januari 2015


Zilveren Legpenning voor museum en brandweer

De mannen van het Vestingmuseum en de brandweer zijn blij met hun penningen. Foto: Lisa van Dorp

NAARDEN - De vrijwilligers van de brandweer en het Vestingmuseum hebben de Zilveren Legpenning gekregen. Op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het stadhuis reikte burgemeester Sylvester de onderscheiding maandag twee keer uit.

De Zilveren Legpenning, een massief zilveren munt, is de hoogste onderscheiding van de stad. De gemeenteraad kent hem toe aan inwoners of organisaties die iets bijzonders voor Naarden betekenen.

"Uw museum draagt bij aan de belangstelling voor de geschiedenis van de Nederlandse vestingbouw en houdt de herinnering aan de voormalige Vesting Naarden levend", zei burgemeester Sylvester tegen vicevoorzitter Godfried Lamers, secretaris Thijs Cobben en directeur Bas Kreuger van het Vestingmuseum. Het drietal nam namens de organisatie de onderscheiding in ontvangst. Volgens de burgemeester is het Vestingmuseum in 60 jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen, landelijk museum dat duizenden bezoekers per jaar trekt. "Een uitzonderlijke prestatie van het bestuur en de vele vrijwilligers."

Steuntje
Kreuger noemt de legpenning "prachtig en onverwacht". Hij vindt de prijs, nu het museum 60 jaar bestaat, wel heel passend. "Het is een steuntje in de rug voor alles wat we doen aan het behoud van de Vesting. Het is plezierig dat de gemeente dat ziet. We werken met vier betaalde medewerkers en vijftig vrijwilligers." Penningmeester Alexander Huiskes benadrukt dat het Vestingmuseum goed loopt. "Vorig jaar hebben we het recordaantal bezoekers gehad van 25.150 mensen. Komend jaar hopen we er 30.000 te verwelkomen omdat er dan ook weer veel aanloop is van het fotofestival."

Ook de vrijwilligers van brandweerpost Naarden werden in het zonnetje gezet. "De vrijwillige brandweerlieden van Naarden zijn bereid om op elk moment van de dag of nacht in actie te komen, zelfs wanneer zij zich in situaties moeten begeven waarbij zij zelf grote risico's lopen", zei Sylvester. Postcoördinator Jacques Ruijsendaal en voormalig postcommandant Peter Heere kregen de penning. "Enorm vereerd, enorm verrast en enorm trots", reageerde Ruijsendaal. "De legpenning krijgt een ereplaats in onze kantine."

Het laatste cabaret van een zelfstandig Naarden werd drie kwartier 'Bussum bashing'

Na het officiële gedeelte nam cabaretduo Dubbelfout de Naardense politiek door. Met het oog op de naderende fusie raadde Joyce Sylvester iedereen aan om er nog maar eens goed van te genieten. "Je weet maar nooit of het gemeentebestuur van de gemeente Gooise Meren het ook aandurft om zichzelf door Naardense narren op de korrel te laten nemen."

Het laatste cabaret van een zelfstandig Naarden werd drie kwartier 'Bussum bashing'. Muiden kwam er niet in voor. Frans Muthert richtte zijn pijlen op de grote buur: Burgemeester Henk Heijman die "in een klein dorp niet eens alle kikkers van de gemeenteraad in zijn kruiwagen weet te houden". De classy zaakjes in de Marktstraat versus de Lidl en de Zeeman. Het elegante stadhuis versus de grauwe bunker aan de Brinklaan. Fagel versus een vette bek bij de Mac. Het Vestingmuseum versus de Krijco. Een tweestemmig lied over Gooise Meren: "Ik oefen alvast maar je naam, maar waarvoor in hemelsnaam."

Al heeft de gemeente alles in gang gezet om per 1 januari samen met Bussum en Muiden verder te gaan, het publiek genoot van de Bussumgrappen. Verstandelijk wordt de fusie verwelkomd, maar gevoelsmatig steigert Naarden bij de gedachte ingelijfd te worden door Bussum. Volgens Muthert is zelfs NaarderNieuws verworden tot "een bijlage van het BussumsNieuws". Het leverde een eigen versie op van de ballade 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen.

Noord-Holland: pas gemeente-grens aan

NAARDEN- Volgens de provincie Noord-Holland moet de gemeentegrens van de te vormen gemeente van Naarden, Bussum, en Muiden en de gemeente Weesp straks worden aangepast. De Bloemendalerpolder moet toegevoegd worden aan Weesp. De provincie heeft daar afgelopen week op aangedrongen met een brief aan de Tweede Kamer.

De provincie Noord-Holland meent dat het stuk polder toegevoegd moet worden aan Weesp. Dan komt de nieuwbouwwijk die daar straks gebouwd gaat worden in één gemeente te liggen. Weesp deelt dat standpunt. De gemeenten Naarden, Bussum en Muiden hebben al vaker aangegeven het gedeelte van de Bloemendalerpolder graag te behouden.

Tweede Kamer
De Tweede Kamer hakt de knoop komend voorjaar door. Deze maand komen Kamerleden in Muiden praten met belanghebbenden over het samenvoegen van de gemeenten. Dan wordt het punt over de gemeentegrens ook behandeld.

25.150

mensen bezochten afgelopen jaar het Vestingmuseum

Bomenkap

Ik wist niets van de plannen tot kap en ook niet van het bestaan van een actiegroep hiertegen, anders had ik deze actiegroep nog een dringend argument tot stop zetten van de kap kunnen toespelen. Wat is namelijk het geval: op de grens van het te kappen gebied staan al jaren bevolkte bijenkasten; het ene jaar wat meer dan het andere. Dit jaar zijn het 13 bevolkte kasten en, uitgaande van 20.000 bijen in een ingewinterd volk, komt dat dus neer op 200.000 tot 300.000 bijen in 'winterslaap'. Deze winterslaap houdt in dat ze weinig actief zijn en allemaal op een zogenaamde 'wintertros' zitten. Als er door grote landbouwmachines of neervallende bomen trillingen van de grond ontstaan kunnen de bijen uit de tros naar beneden vallen en omdat hun lichaamstemperatuur niet hoog genoeg is komen ze niet meer terug in de tros en zo kan een heel volk sterven. Een volk dat er niet meer is kan niet meer ingezet worden bij bijvoorbeeld de bestuiving van fruitbomen (iets waar mijn bijen altijd aan meedoen), maar ook niet aan de bestuiving van planten in de omgeving waardoor er onder andere minder bessen voor vogels zijn in het najaar. Bovendien moet de imker weer nieuwe volken kweken, of in mijn geval kopen, om aan mijn bestuivingsverplichtingen te kunnen voldoen (een volk kost al gauw € 200,-- tot € 250,-), een aardige schadepost dus. De bijen hadden als ik in oktober van de kap geweten had verplaatst kunnen worden en dat kan nu niet om bovengenoemde reden. Verplaatsen kan alleen als de temperatuur een aantal dagen boven de 10 graden Celsius is en de bijen vliegen. Groenbeheer Naarden weet dat er al jaren bijen staan bij het vogelasiel. Een berichtje naar mij had volstaan om deze problemen te voorkomen.

J.M. Verrier, Naarden

Jouw Marktkraam staat op de Laarderweg

De handel via de kringloop stabiliseert. Maar een nieuw fenomeen kondigt zich al aan. In Bussum zelfs binnenkort operationeel.

Hans en Ramón zwaaien er de scepter. Ten tijde van de foto zijn ze nog volop aan het werk, want het is een hele klus om ongeveer 150 verkoopeenheden sterk en stabiel te krijgen. We hebben het nu over een nieuwe manier van spulletjes aan de man brengen dat, met een knipoog naar het internet, Jouw Marktkraam gaat heten.

In een paar grotere steden in ons land draait Jouw Marktkraam al prima. Geen wonder, want het concept is even eenvoudig als goed. Heel in het kort kunnen we gewoon spreken van een overdekte markt vol kleine stalletjes. Of eigenlijk stellingen, want dat zijn het. De breedte is één meter en de hoogte ca. drie. Per contract kun je er een week lang uitstallen wat je denkt te verkopen. Voorzien van een prijskaartje kan de handel er voor € 30,- blijven staan. En, heel belangrijk, je hoeft er niet de hele week bij te blijven. Er wordt gewoon aan een kassa afgerekend en na afloop van de huurperiode kun je bij Hans of Ramón je eurootjes ophalen. Jouw Marktkraam is te vinden aan de Laarderweg 118 in Bussum in het pand waar ooit Doeland jarenlang zat. Een tikkie verwarrend is dat pal tegen Jouw Marktkraam aan de winkel van de Gooise Kringloop is. In elk geval ben ik razend enthousiast, want het is een soort droom die ik ooit had om bijna hetzelfde te ondernemen.

Naarden:

*PGN Grote Kerk10.00 u. ds. H.J. Bodisco Massink; Naarderheem 10.30 u.
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistieviering; za. 10/01 17.30 u. Eucharistieviering;
*Chr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. ds. H. v.d. Ham; 17.00 u. ds. H. v.d. Ham

Bussum:

*RK Mariakerk 10.00 u. Eucharistie kap. M. Sendecki
*RK St. Jozefkerk 11.00 u. past. C. Fabril
*PGB Wilhelminakerk 10.00 u. mw.ds. H. Honderd
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. ds. N.W. den Bok
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. J. van Oord
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. J.S. Heutink; 17.00 u. ds. G.J. van den Top
*Remonstrantse Gemeente N-B 10.30 u. ds. A.G. Ochtman-de Boer
*Vrijzinnigen Naarden-Bussum 10.30 u. ds. P.J.C. Korver
*Doopsgezinde Gemeente B-N 10.30 u. br. H.W. Hajonides
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B 10.00u. mw. ds. K. Storch
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. ds. P. A. Smit Maaltijd v.d.Heer
*Het Apostolisch Genootschap 09.30 u. Eredienst
*De Christengemeenschap 10.00 u. Mensenwijdingsdienst
*Kerk in de Meent 10.00 u. ds. J. de Vries

Weerbericht

Zeer onbestendig, zeer zacht, veel wind
Het geduld van de liefhebbers van natuurijs en sneeuw wordt danig op de proef gesteld. Na een paar rustige dagen met een graadje nachtvorst krijgt vanaf donderdag een stormdepressie ten zuiden van IJsland grip op het weer. Er komt een krachtige westcirculatie op gang. Dat proces loopt zaterdag uit op uitgesproken onstuimig weer bij een oplopende temperatuur.

Donderdag en vrijdag
Donderdag passeert een actieve regenzone. Het wordt zwaar bewolkt en er valt geruime tijd veel regen. De zuidwestenwind zwelt aan tot vrij krachtig. De temperatuur loopt op tot 8 à 9 graden. Vrijdag trekt de zuidwester verder aan tot krachtig. Er blijft veel bewolking aanwezig en er vallen enkele buien. De temperatuur loopt verder op tot omstreeks 11 graden.

Het weekeinde
Zaterdag wordt een uitgesproken waaidag. Het onstuimige weer bereikt in de loop van de dag een climax met aan zee een westerstorm met zware windstoten. Er valt eerst regen, later klaart het op. Het wordt circa 12 graden. Zondag volgt een allegaartje met bewolking, een bui en enkele opklaringen. De westenwind bindt in tot krachtig. Met 7 graden is het minder zacht.

Weetje
Het jaar 2014 was het meest vorstarme jaar sinds 1901. Er kwamen slechts 25 vorstdagen voor tegen 58 normaal. Vorstdagen zijn dagen waarop de minimumtemperatuur onder 0.0 graden ligt. IJsdagen ontbraken geheel, tegen 10 normaal. IJsdagen zijn dagen waarop ook het maximum onder 0.0 graden ligt. Het laatste jaar zonder ijsdagen was het jaar 1990.

De beste wensen voor 2015

Wil de Vries-Kempes met haar man en Paul Vuijst. Foto's: Jessica de Jong

NAARDEN - Met een toespraak van de burgemeester, de uitreiking van de zilveren legpenning en cabaret was het programma van de nieuwjaarsreceptie 2015 goed gevuld. Veel mensen kwamen ook naar het informele gedeelte om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen en even gezellig bij te praten. De receptie werd goed bezocht: een kleine 100 Naarders waren maandagavond naar het stadhuis gekomen.

Joyce Sylvester praat nog even na met de brandweermannen.
De Vestingnarren kwamen dit jaar niet met elf stellingen.
Belangstelling voor de satire van DubbelFout.
Druk bij aanvang van de receptie.
Wethouder Marleen Sanderse en Raquel van Ooijen.
Raadsleden Theo Fambach en Paul Stravers praten even bij.
Lex Maat (rechts) viert dit jaar het 10-jarig bestaan van de Vestingvaart.
Even bijpraten.
Het publiek geniet van Bussum bashing.
Liedjes en conferences wisselen elkaar af.
Aandacht voor de speech van de burgemeester.
Zo'n 100 Naarders waren op de receptie in de Burgerzaal.
Raadslid Frans Eijpe praat met brandweercollega Peter Heere.

Laatste oliebol van het jaar

Foto: Bob Awick

NAARDEN - De bezoekers van wijkontmoetingscentrum Bellefleur kwamen op oudejaarsdag in de ochtend samen voor een heerlijke oliebol. Op de laatste dag van het jaar werd nog even teruggeblikt op het oude jaar en vooruitgekeken naar 2015. Bij een kopje koffie smaakten de oliebollen heerlijk en sommige mensen namen er lekker nog één.
Komend jaar heeft Bellefleur weer heel veel activiteiten op de planning staan, waaronder op donderdag 8 januari om 15.00 uur de vrij toegankelijke nieuwjaarsreceptie.

Jack Heer

Optimist en oud-rugbyer
Naarder sinds 1952

Foto: Lisa van Dorp

Oud-rugbyer?
"Al 53 jaar ben ik lid bij 't Gooi. Elk weekend sta ik langs de lijn bij het eerste, bij de uit- en de thuiswedstrijden. In mijn jeugd was ik fly half bij het Nederlands rugbyteam. Een heerlijke sport, waar je alles in kwijt kunt."

Wel een heftige sport.
"Dat lijkt maar zo. Alles gaat gecontroleerd. Omdat je alleen maar met je armen mag tackelen, zijn er minder blessures dan bij voetbal en hockey. Rugby draait ook om respect. Voor de tegenstander en voor de scheidsrechter."

Wat doe je verder?
"Ik ben met pensioen en doe vrijwilligerswerk. Zo breng ik in het AMC mensen die slecht ter been zijn met een shuttle naar de plek van bestemming. Heel bevredigend werk, de mensen zijn zo dankbaar."

Nog goede voornemens?
"Ik ga trachten af te vallen. Binnen de rugbyclub zijn we met een groep aan het wandelen. Elke week lopen we anderhalf uur. We noemen onszelf 'de oude mannen', maar er zitten ook dames bij."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden zou zijn?
"Het schoolzwemmen weer invoeren. Het is heel belangrijk om kinderen aan het bewegen te krijgen. Ik zou niet korten op de sportvoorzieningen."

Welk nieuws uit Naarden volg je?
"Ik ben benieuwd hoe het Ruijsdaelplein en de Utrechtse Poort worden."

Wat weten de mensen niet van je?
"Dat mijn schoonzoon Prins Carnaval is."

Met wie zou je nog wel eens een goed gesprek willen voeren?
"Met Frederik Oostergetel, een oude vriend die geëmigreerd is naar Zuid-Afrika. We zijn het contact verloren en hij is recent overleden, hoorde ik."

Vreugdevolle start jaar voor Naarden

Jaar zonder problemen van start

NAARDEN - Met veel champagne en vuurwerk heeft Naarden een goede start van het jaar achter de rug. Door heel Naarden kwamen even na twaalf uur veel mensen de straat op om vuurwerk af te steken en elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.

De nacht was vooral vreugdevol. Er waren amper problemen. De politie spreekt van een rustige nacht.

De brandweer moest wel op pad, maar er was slechts sprake van een handjevol alarmen. Er werd onder andere een brandje gemeld aan de Abri, maar het bleek te gaan om loos alarm. Aan de Marktstraat sneuvelden enkele ramen door zwaar vuurwerk. Er loopt nog een onderzoek naar de zaak, zo laat de politie desgevraagd weten.

Naarders klagen tot aan oudejaarsdag 26 keer over vuurwerkoverlast

Klachten vuurwerkoverlast
Naarders hebben de dagen tot en met oudejaarsdag 26 keer geklaagd wegens vuurwerkoverlast. Dat laat het Meldpunt Vuurwerkoverlast weten. De klachten werden de afgelopen dagen geteld.

De klachten kwamen overal uit Naarden vandaan.

Vergeleken met aangrenzende gemeenten valt het aantal klachten mee. Bussum scoorde enorm hoog: de bewoners klaagden daar 108 keer wegens vuurwerkoverlast.

Van de lezers

Foto: Bob Awick

Bomenkap

Ik wist niets van de plannen tot kap en ook niet van het bestaan van een actiegroep hiertegen, anders had ik deze actiegroep nog een dringend argument tot stop zetten van de kap kunnen toespelen. Wat is namelijk het geval: op de grens van het te kappen gebied staan al jaren bevolkte bijenkasten; het ene jaar wat meer dan het andere. Dit jaar zijn het 13 bevolkte kasten en, uitgaande van 20.000 bijen in een ingewinterd volk, komt dat dus neer op 200.000 tot 300.000 bijen in 'winterslaap'. Deze winterslaap houdt in dat ze weinig actief zijn en allemaal op een zogenaamde 'wintertros' zitten. Als er door grote landbouwmachines of neervallende bomen trillingen van de grond ontstaan kunnen de bijen uit de tros naar beneden vallen en omdat hun lichaamstemperatuur niet hoog genoeg is komen ze niet meer terug in de tros en zo kan een heel volk sterven. Een volk dat er niet meer is kan niet meer ingezet worden bij bijvoorbeeld de bestuiving van fruitbomen (iets waar mijn bijen altijd aan meedoen), maar ook niet aan de bestuiving van planten in de omgeving waardoor er onder andere minder bessen voor vogels zijn in het najaar. Bovendien moet de imker weer nieuwe volken kweken, of in mijn geval kopen, om aan mijn bestuivingsverplichtingen te kunnen voldoen (een volk kost al gauw € 200,-- tot € 250,-), een aardige schadepost dus. De bijen hadden als ik in oktober van de kap geweten had verplaatst kunnen worden en dat kan nu niet om bovengenoemde reden. Verplaatsen kan alleen als de temperatuur een aantal dagen boven de 10 graden Celsius is en de bijen vliegen. Groenbeheer Naarden weet dat er al jaren bijen staan bij het vogelasiel. Een berichtje naar mij had volstaan om deze problemen te voorkomen.

J.M. Verrier, Naarden

Een ton voor oud-directeur van Woning- stichting

NAARDEN - De voormalig directeur van Woningstichting Naarden, John Molenaar, heeft recht op een ontslagvergoeding van een ton euro volgens de rechtbank. Dat bevestigt een woordvoerder van de Woningstichting.

Molenaar werd in mei vorig jaar op non-actief gezet door de Raad van Commissarissen (RvC) van de Woningstichting wegens een verschil van inzicht over de toekomst van de organisatie. Partijen eindigden voor de rechter, die vorige week uitspraak deed. Molenaar werkte 30 jaar voor de woningcorporatie. RvC-voorzitter Paul Luif wil niet op de kwestie ingaan. De Woningstichting is op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder.

Negen ondernemers op de fles

NAARDEN - Het afgelopen jaar hebben negen Naarder ondernemers een faillissement aangevraagd. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

Naarden doet het daarmee een stuk beter dan een jaar geleden. Toen moesten nog 14 Naarder ondernemers er noodgedwongen mee stoppen. Het beeld van Naarden strookt daarmee geheel met het beeld van de rest van Nederland. Het merendeel van de gemeenten meldt een dalend aantal faillissementen.

Auto gevonden

NAARDEN – Een in Weesp gestolen auto is op nieuwjaarsdag teruggevonden in Naarden.

De auto werd aan het einde van de middag gevonden aan het Zuiderzeepad. De zwarte Volkswagen Tiguan werd in de kerstvakantie gestolen bij een woninginbraak in Weesp. De eigenaren van de auto waren met vakantie toen inbrekers er vandoor gingen met de autosleutels en de auto. De Weespers krijgen de auto terug.

De Naarder Nieuws Quiz: alle antwoorden

Winnaars Olaf Vroom (D66) en Marleen Sanders (CDA).

NAARDEN - Hoe goed bent u op de hoogte van wat er het afgelopen jaar in Naarden gebeurde? Op de redactie kregen we weer vele inzendingen voor de jaarlijkse nieuwsquiz. De juiste antwoorden krijgt u bij deze ter controle van de door u gegeven antwoorden. Of gewoon ter lering en vermaak, bij wijze van laatste terugblik op vorig jaar. De 'NaarderNieuwskenner van 2014' wordt volgende week bekendgemaakt.

Hier de antwoorden:

Januari

Naarderheem gaat zich op het revalideren van ouderen richten.
De stille tocht was erg indrukwekkend.
De naam Gooise Meren zorgde voor veel commotie.
Het Vogelasiel heeft te weinig geld maar nam dit jaar ook maatregelen in verband met de vogelgriep.
A. Comeniusprijs
B. World Press Photo.
C. VestingSter.
D. Carnaval.

1. Vereniging Mooi Naarden overhandigt handtekeningen aan wethouder Adriani. De vereniging wil dat het gemeentebestuur met een visie komt voor de voorzieningenstrook langs de Amersfoortsestraatweg. Hoeveel handtekeningen werden er opgehaald?
B. 350

Februari

2. Het nieuwe rugbyveld wordt steeds een modderpoel. Hoe kan dat?
B. Het hemelwater loopt niet goed weg

3. In Naarden zijn al diverse bewonersplatformen. In februari komt er een vijfde bij, welke?
A. Bewonersplatform Vesting

Maart

4. De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Welke wethouder kon blijven?
A. Marcel Adriani

April


5. De inschrijving voor Vestingeiland begint altijd in april. Wat is er dit jaar anders?
A. Naardense kinderen krijgen geen 'beperkt' voorrang meer

Mei


6. Vestingbewoner Wachter Muller wil het voormalige stadsarchief op de hoek Marktstraat / Raadhuisstraat kopen. Wat wil hij met het pand gaan doen?
C. Hij wil er een hotel starten

7. De 7-jarige Camiel Metselaar deed mee aan de Wallenloop. Waarom kwam hij in het nieuws?
B. Hij liep per ongeluk 14,5 in plaats van 4 kilometer

Juni

8. Eindelijk. De liften op station Naarden-Bussum worden geopend. Waarom duurde het jaren voordat het zover was?
C. Het grondwater bleef in de bouwput stromen

Juli

9. Naarderheem kondigt grote veranderingen aan vanwege hervormingen in de gezondheidszorg. Hoe ziet Naarderheem er in de toekomst uit?
C. Naarderheem richt zich alleen nog op het revalideren van ouderen

Augustus

10. Naarden rouwt om het verlies van Ingrid Meijer en haar dochters die zijn omgekomen bij de vliegramp met de MH17. Hoeveel mensen lopen mee in de stille tocht?
C. 1400

September

11. Naarden heeft er een nieuw festival bij. Wat is het thema van Naarden uit de Kunst?
A. Lucebert

12. De naam van de nieuwe fusiegemeente is bekend geworden. Welke naam gaat het worden?
B. Gooise Meren

Oktober


13. Waarom winnen de broertjes Lau en Kenn Mohede de VestingSter?
A. Ze haalden veel geld op voor een goed doel

14. Het Vogelasiel stuurt een brandbrief aan de gemeenten in de regio. Wat staat er in de brief?
C. Zonder subsidie is het gedaan met het Vogelasiel

November


15. Een politieke partij komt met een tegenbegroting om te voorkomen dat er op het zwembad en bibliotheek wordt bezuinigd. Om welke partij gaat het?
B. GroenLinks

16. Weer problemen met de feestverlichting. Wat is er aan de hand?
C. De feestverlichting is gestolen uit de vrachtwagen

December

17. Wat stond er voor kop in de krant? Bomen bij Vogelasiel gekapt voor...?
A. Weiland

Bonusvraag

Burgemeester Joyce Sylvester heeft het afgelopen jaar weer diverse evenementen en openingen bijgewoond. Wat was de reden van het bezoek van de burgemeester?

A. Comeniusprijs
B. World Press Photo
C. VestingSter
D. Carnaval

Filmhuis Bussum

'Une nouvelle amie'.

Met SAMBA maakten de makers van INTOUCHABLES weer een geslaagde 'multicultikomedie'.
In STILL LIFE wint een perfectionistische gemeenteambtenaar de sympathie van de kijker.
Tijdloze vriendschap in GOOISCHE VROUWEN 2.
STILL THE WATER is een ontroerend portret van de relatie tussen twee opgroeiende tieners.
THE RIOT CLUB toont het wangedrag van leden van een elitaire Britse studentenclub.
In THE SALVATION komt Mads Mikkelsen als vreedzaam kolonist in Amerika in opstand tegen misdadige bendeleden.
UNE NOUVELLE AMIE biedt een prettig spannende kijk in een grensverleggende vriendschap tussen een man en een vrouw.
In SALT OF THE EARTH volgt Wim Wenders de fotograaf Salgado naar vergeten gebieden en levens. Zijn woorden: 'Hoe vaak heb ik mijn toestel wel niet neergelegd om te huilen?'
Afgedankte honden in WHITE GOD wreken zich op hun stadsbewoners.
Dinsdagavond de SNEAK PREVIEW.
DE FILMCURSUSSEN zijn op herhaling! Woensdags vanaf 20.00 uur tussen januari en mei. Nu ook per losse avond!
JEUGDFILMS: DUMMIE DE MUMMIE met op 11 januari nagesprek met de Bussumse actrice Sophie Cohen. En WIPLALA, die per ongeluk het hele gezin klein tovert.

Versa vrijwillgerscentrale

Het Rode Kruis zoekt een vrijwilliger Eerste Hulp bij evenementen. Je staat stand-by en verleent eerste hulp.

Zorgcentrum Patria zoekt een jongere die het leuk vindt om af en toe op zaterdag mee te werken en te denken bij activiteiten voor ouderen.

Mevrouw zoekt een Maatje die met haar meedenkt en meegaat naar gelegenheden om haar kennissenkring uit te breiden, zoals cursussen of een groepsactiviteit.

WOC De Palmpit zoekt een coördinator voor de 35 gastvrouwen en -heren om roosters te maken en voortgangsgesprekken te voeren.

zaterdag 10 januari

PvdA ombudsman

Vanaf 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor veel zorg- en ondersteuningstaken. In Bussum is dit wat de PvdA betreft goed voorbereid door de gemeente. Iedereen die nog vragen heeft, bijvoorbeeld over de huishoudelijke hulp, kan langskomen bij de PvdA Ombudsman. Die heeft iedere zaterdag in buurtcentrum de Palmpit een spreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur. Iedereen met vragen over zorg en ondersteuning kan hier binnenlopen.

BoodschappenPlusBus

A.s. zaterdag gaat de bus naar het Stedelijk Museum in Amsterdam en zondag naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Maandag kunt u mee naar Hilversum naar 'Tijd voor Max'. Dinsdag is er weer het populaire Mystery Diner. Woensdag staat Leiden op het programma, het Rijksmuseum van Oudheden. Gezellig samen wokken kunt u op donderdagavond in Huizen en vrijdag is er weer een verrassingstocht. De week sluiten wij af met een rondvaart in Amsterdam op zaterdag en een bezoek aan het IJsbeelden Festival in Zwolle op zondag. De nieuwe week starten wij maandag met een bezoek aan het Anatomisch museum Radboud UMC in Nijmegen. Ook in 2015 blijven wij nog veel meer leuke uitjes bieden. Kijk eens op onze site versawelzijn.nl/bpb. Om u op te geven en voor andere vragen kunt u bellen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur: 035-7504192.

maandag 12 januari

Cursus

In De Palmpit start een cursus 'In verf verhaald'. In deze cursus van 8 lessen van anderhalf uur zal gekeken worden naar de verhalen die de kunstwerken ons vertellen en welke symboliek de kunstenaar heeft gebruikt. De kosten van de cursus bedragen € 107,50. Opgeven op 035-8884795.

Tabletcursus

Bellefleur aan de Mackaylaan houdt een tabletcursus voor Android-tablets. De cursus duurt 5 lessen en start op 12 januari. Kosten € 45,-. Opegeven op wocbellefleur@versatel.nl of op 035-6953117. Deelnemers nemen hun eigen tablet mee.

Cursus

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start weer met een cursus digitale fotografie. Hierbij leert u foto's van de digitale camera op de computer te zetten, in verschillende mappen te plaatsen en zo nodig te hernoemen. Ook wordt er behandeld hoe u foto's kunt bekijken, bewerken, afdrukken, in een tekst kunt plaatsen en hoe u er een fotoalbum van kunt maken en wordt het programma Picasa behandeld. De cursus kost € 35,- voor 6 lessen. Aanmelden op 035-6930789.

Lezing Rick Benjamins

Het CCIV organiseert een lezing die wordt verzorgd door professor dr. Rick Benjamins. Het thema is: postmodern, wat betekent dat? De inleider zal een heldere karakteristiek van het postmoderne denken geven, omdat zijns inziens dit postmodernisme ook aan geloof en theologie een zinnige bijdrage kan leveren. Locatie: Spieghelkerk. Aanvang: 20.00 uur.

Seniorencafé

De ANBO houdt iedere maandag van 10.30 tot 12.00 uur een seniorencafé bij Stokjes en Lepel in de Nassaustraat in Bussum. Iedereen is welkom voor een gezellig gesprek.

Cursus buikdansen

Dansschool Roos Belinfante start weer beginnerscursussen buikdansen. De oriëntaalse dans, ook wel buikdans genoemd, is een verfijnde, sierlijke en krachtige dansvorm. Deelnemers komen letterlijk en figuurlijk lekkerder en soepeler in hun vel te zitten. Inschrijven via romarema@online.nl of telefonisch via 06-10473064. Kijk voor meer info op www.roosbelinfante.nl.

woensdag 7 januari

Mahjongcursus

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start tijdens de spelletjesmiddag op woensdag ook met een mahjongcursus en/of backgammoncursus o.l.v. Annalou Mantz van 14.00 – 16.00 uur. Prijs € 10,- per 8 lessen (met mogelijkheid tot continuering). Aanmelden op 035-6982392.

Muziekochtend

De ANBO houdt een muziekochtend over Mozart als Operacomponist. Claire Verlinden vertelt. De ochtend wordt gehouden in Wijzer aan de Landstraat 80. Aanvang 10.30 uur, entree € 3,-.

donderdag 8 januari

Nieuwjaarsreceptie

Bellefleur houdt haar nieuwjaarsreceptie. Vanaf 15.00 uur kunt u terecht voor een gratis hapje en een drankje. Wijkontmoetingscentrum Bellefleur is gelegen aan de Mackaylaan 11a in Naarden.

Bridgen

Denksportcentrum Bussum: Bridgen onder Begeleiding. Dit is ideaal voor huiskamerbridgers en mensen met weinig wedstrijdervaring om weer eens de puntjes op de i te zetten en de ingeslopen fouten te analyseren. Met behulp van een digitaal schoolbord wordt een bied- of afspeelprobleem behandeld. Daarna worden er 18 spelletjes gespeeld. Inschrijven kan als paar of alleen. Kosten: € 4,- per persoon. Aanvang: 13.30 uur.

vrijdag 9 januari

Klaverjastoernooi

Klaverjasvereniging De Meent speelt elke tweede vrijdag van de maand in het wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent een koppeltoernooi. De eerste is 9 januari 2015. Aanvang 20.15 uur. Deelname kost 3 euro. Aanmelden: 035 - 69 34133.

Diner in De Schakel

De Schakel houdt een 3-gangendiner. Kosten: 6 euro inclusief een glas wijn. Iedereen is welkom vanaf 17.15 uur. Vol is vol. Adres: Kol. Verveerstraat 74 Naarden, tel. 035-6915300.

Expositie

Rieke Harder exposeert in het Naarderheem te Naarden met olieverfschilderijen en aquarellen. Voor informatie en enkele foto's zie www.Naarderheem.nl en kijk op 'Naarderheemgalerie'.

zondag 11 januari

Muzikale middag

In De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 geeft Marianne Schilt een pianoconcert met klassieke muziek. De periode hiervan is vanaf J.S. Bach 1685-1750 tot meer hedendaagse componisten. Natuurlijk laat zij ook diverse werken horen van componisten waarover zij vertelt. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,-.

Dummie de Mummie-'special'

In Filmhuis Bussum is vanaf 13.30 uur een speciale voorstelling van de succesvolle kinderfilm 'Dummie de Mummie'. De Bussumse Sophie Cohen, die de rol van Anne-Lies speelt, is na afloop aanwezig om alle vragen die er over de film zijn, te beantwoorden. 'Dummie de Mummie' is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten en is met meer dan 330.000 bezoekers nu al een bioscoophit. Kaarten zijn te koop of te reserveren aan de kassa, via www.filmhuisbussum.nl of via de reserveringslijn van Filmhuis Bussum, tel. 035-693 86 94. Deze is bereikbaar tijdens de openingstijden van de kassa.

Bussum op IJs weer een groot succes

IJshockey.

BUSSUM - De achtste editie van Bussum op IJs mag weer een succes genoemd worden. Vier weken lang kon iedereen genieten van de schaatsbaan en de gezellige horecatent.

De organisatie laat weten dat er zo'n 3000 kinderen op de schaatsbaan hebben gestaan waarvan 200 kinderen schaatsles kregen. "Ook vele teams hebben geijshockeyd en gecurld. En bijzondere groepen, zoals De Zonnebloem en Stichting Oki hebben genoten van het ijs. Er is door vele, vele mensen vrij geschaatst, gezellig geborreld en gegeten. Ook zijn er feestjes gevierd door mensen die jarig waren."

Met de rolstoel het ijs op.
Genieten van een drankje.
Sfeervolle baan. Foto's: Bussum op IJs
Curling.
Kabouterschaatsen.
De BSO gaat schaatsen.
Lekker warme choco.
Samen lol op het ijs.
Met vriendinnen het ijs op.
De Mokumse Mokkels.

Dit jaar waren er ook veel speciale activiteiten zoals afgelopen vrijdag het optreden van de Mokumse Mokkels en afgelopen zondag werd Bussum op IJs afgeslopen met dweilen met muziek op ijs, verzorgd door Bloaskapel de Fluutjes.

Jonge kunstenaars via galerie Pouloeuff naar Laren

Jonge kunstenaars krijgen een extra zetje

Ine van der Horn van galerie Pouloeuff zoekt jonge talent bij elkaar. Foto: Bob Awick

door Hedwig Zwanikken

Jong talent

Komende zondag is in galerie Pouloeuff de officiële opening van de expositie met 2 kunstenaars en 7 ontwerpers. Deze ontwerpers zijn eindexamenkandidaten van de Design Academie Eindhoven.

Tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen aan de Turfspoortstraat 36a in Naarden de kunstenaars ontmoeten. Om 15.00 uur is de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award.

NAARDEN – Kunstwerken van jonge kunstenaars zijn dankzij een intensieve samenwerking met galerie Pouloeuff uit Naarden vanaf zaterdag te zien bij ZevenendZes in Laren. Ine van der Horn van de Naarder galerie vindt het een mooi initiatief dat voor alle partijen een win-winsituatie oplevert.

Van der Horn: "Zo krijgen de door ons geselecteerde kunstenaars een extra podium om hun werk te laten zien. En we kunnen meer werk kwijt omdat een deel in Naarden en een ander deel in Laren te zien is. Bij ZevenendZes hebben ze topdesignmeubilair en zijn ze in voor vernieuwing, dus dat past heel goed bij elkaar."

Jonge kunstenaars
Galerie Pouloeuff is gespecialiseerd in jonge kunstenaars tot 30 jaar oud. "We doen alles om deze kunstenaars verder te helpen. We hebben een stichting achter ons staan en daarom hoeven de artiesten niet te betalen om bij ons te exposeren. Bovendien hoeft het werk niet heel commercieel te zijn, waardoor we altijd bijzondere dingen kunnen laten zien. Wij zijn een kraamkamer voor jong creatief talent dat zijn weg nog niet gevonden heeft naar een vaste galerie of andere verbintenis. Hoe meer mensen met hun werk kennismaken, des te beter. Daarom is zowel het netwerk van de ondernemers van ZevenendZes als de inspirerende ruimte die zij ons bieden een enorme verrijking."

Smits: 'Ons pand in Laren roept spanning op en geeft veel stof tot nadenken' Foto: Bob Awick

'Ine van der Horn kijkt welke kunstenaars geschikt zijn'

Springplank
"De jonge kunstenaars die wij uitkiezen hebben al een award gewonnen of zijn genomineerd voor een prijs. Ze steken dus duidelijk uit boven de rest, maar staan op een springplank en hebben net een extra zetje nodig." Dat laatste sprak Henk Smits, eigenaar van interieurzaak DOES aan Zevenend nummer 6 in Laren, met name aan. "Mijn interesse gaat uit naar jonge mensen die nog ontwikkelen. Het proces vind ik heel interessant. Ik heb de neiging om jonge mensen te helpen. Dat doe ik ook in mijn vak. Als ik vind dat iets goed is, koop ik dingen of ik zet een netwerk op."
Hij vervolgt: "Kwaliteit is voor ons het belangrijkst. Daar doen we absoluut geen concessies in. Bij kunst is dat dus ook zo. Het moet vernieuwend en experimenteel zijn", aldus Smits. Hij vervolgt: "Kunst is emotie en emotie is leven. Wij hebben het niet over de inrichting van een huis, maar over een manier van leven. Kunst hoort daar ook bij", aldus Smits.

Toeval
ZevenendZes heeft al verschillende exposities gehad. "De kunstenaars die hier exposeerden, kwam ik toevallig tegen. Ik wilde van dat toeval af en was dus op zoek naar iemand die verstand heeft van kunst. Ik werd gevraagd om mee te denken over de inrichting van de galerie. Zo is de samenwerking ontstaan", legt Smits uit.

"Ine van der Horn van galerie Pouloeuff kijkt welke kunstenaars geschikt zijn voor een expositie. Samen met haar beslis ik dan of het werk ook bij ons wordt tentoongesteld. De kunstwerken moeten spannend zijn."

Het pand is volgens Smits geschikt voor de exposities. "Het roept spanning op en geeft veel stof tot nadenken. Mensen vragen wel eens of de wand nog gestuukt moet worden en of er nog iets gedaan moet worden met de vloer. Ik vind het zoals het nu is juist heel karakteristiek. Het pand is eigenlijk zelf al een schilderij. De exposities die hier plaats hebben gevonden waren ook voornamelijk fototentoonstellingen. Anders plaats je een schilderij op een schilderij." Ook de kunstenaars vinden het pand volgens hem interessant. "De meeste kunstenaars hebben er een hekel aan om in een winkel als behangetje te komen, maar dit is geen winkel. Wij zijn meer een denktank waar gewerkt wordt. Dat vinden ze interessant."

Expositie
De komende zeven weken zal in Laren bij ZevenendZes werk te zien zijn van de keramisten Wanda Entjes en Amber Rep. Donker Collective zal schilderijen tentoonstellen. Deze groep bestaat uit de broers Fela, Dali en neef Tun Donker. Daarnaast is er werk te zien van documentairefotograaf Bas van Wieringen en etsen van Mieke Robroeks. In galerie Pouloeuff wordt het werk van de kunstenaars ook tentoongesteld. "We moeten de komende tijd gaan kijken hoe we de exposities met elkaar gaan verweven."

'Kunst moet vernieuwend en experimenteel zijn'

Het wapen van Luik

Wladimirlaan 1

Joseph Jacobson

Gevelsteen Wladimirlaan 1.
Villa Liège, Wladimirlaan 1.
Villa Liège, Wladimirlaan 1.

De eerste bewoners zijn Joseph Willem Jacobson en zijn vrouw Melanie Meyer. Ze zijn getrouwd in 1907 en in de Wladimirlaan 1 komen wonen. Joseph Jacobson is commissionair in wissels en vennoot van de firma "Lemans & Léon", één van de zeven wisselmakelaarskantoren in Amsterdam.

Joseph en Helène

Joseph wordt in 1872 geboren in Amsterdam. Zijn moeder heet Mirjam Léon. Joseph, 25 jaar oud, trouwt in 1897 met Helène Eleonore Lazare.

De vader van Helène, Eugenius Lazare, is kantoorbediende. Helène heeft een broer, Martin Lazare. Ook hij is kantoorbediende te Amsterdam. Hij overlijdt, 18 jaar oud, op 16 februari 1893.

Joseph en Helène gaan aan het Sarphatipark nr. 56 wonen, een woonhuis, uitkijkend op het groen van het park, een huis voorzien van stevige balkons en de onmisbare hijsbalk, sterk genoeg om een piano naar de tweede verdieping te hijsen. In 1898 wordt hun dochter geboren en in 1900 hun zoon. Na aanvankelijk huwelijksgeluk treedt er verwijdering op tussen Joseph en Helène. Op 23 juli 1906 wordt de echtscheiding uitgesproken.

Joseph en Melanie

Joseph hertrouwt in 1907 met Melanie Meyer. Op 3 mei 1907 trekt het nieuwe echtpaar in op de Wladimirlaan 1. Melanie komt uit Luik, Liège! Nu is het duidelijk dat de gevel gesierd wordt met het stadswapen van Liège, de geboorteplaats van Melanie Meyer. Het wapen toont een perroen (zuil met rijksappel) en de afkorting L G komt van LièGe.

In 1919 overlijdt de zoon uit Joseph's eerste huwelijk. TBC is een stille sluipmoordenaar. Hij wordt begraven op de Algemene Begraafplaats te Bussum.

Na zeventien jaar verblijf op de Wladimirlaan 1 verhuist op 4 december 1924 het echtpaar Jacobson naar Blaricum, naar een villa aan de Koning Willem III-laan nr 14, op de hoek met de Crailose weg.

Gerard Hoogendijk

Villa Liège, Wladimirlaan 1.

Frank en vrij staat op de hoek van de Wladimirlaan met de Mecklenburglaan een monumentale villa. De architect is P.H.Grossouw. Opvallend zijn de balkons met stenen balustraden, waarop een hardstenen afdekking is aangebracht. De bovenhoeken van de raam- en deurkozijnen zijn versierd met natuursteen. Een en al soliditeit straalt deze villa uit.

De voorgevel bevat een siersteen met het wapen van de stad Luik. Waarom deze versiering?

Wereldwinkel 20 jaar

De winkel aan het Julianaplein.

BUSSUM - De Wereldwinkel aan het Julianaplein in Bussum bestaat precies twintig jaar. De komende tijd wordt het jubileum gevierd met kortingsacties. Ook hoopt de winkel dat er nog meer mensen binnen komen lopen, want het assortiment is de afgelopen periode flink met de tijd meegegaan.

"Mensen zijn steeds opnieuw verrast door de grote variatie aan producten uit ontwikkelingslanden. Niet alleen fairtrade koffie, thee en chocolade, maar ook een diversiteit aan geschenkartikelen en gebruiksvoorwerpen. Altijd exclusief, omdat het meestal met de hand is gemaakt", vertelt een woordvoerder namens de winkel.

Het laatste jaar worden steeds meer duurzame artikelen verkocht. Een voorbeeld hiervan is de Dopper: een goed alternatief voor plastic flesjes. De Dopper is kleurig, afwasbaar en erg in trek bij scholieren. Een ander nieuw initiatief is de kromkommersoep tegen voedselverspilling. Gekke groenten die vanwege hun vorm, kleur of grootte of overproductie anders zou worden verspild, komen terug in de soepjes die erg populair zijn. Daarnaast is het duurzame artikel 'Seepje' erg in trek. "Dit is een 100 procent plantaardig en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Zo kunnen we de wereld schoner en mooier wassen."

Playbackshow voor ALS levert 530 euro op

Jong en oud zingt mee

Gezelligheid op het podium. Foto: Wil Overman

BUSSUM - Flink wat mensen waren afgelopen zondag naar de jaarlijkse playbackshow gekomen van BBV Godelinde in wijkcentrum Achter de Linde. Het werd niet alleen maar een gezellig samenzijn, er werd ook nog eens 530 euro opgehaald voor team ALS Bussum.

Natascha en Peter Versteeg van team ALS Bussum namen het bedrag van harte aan op deze middag. Natascha heeft zelf deze ziekte en samen met haar man zet ze zich geregeld in om geld op te halen. Zo werken ze momenteel aan een boek waarin foto's tonen hoe ze ALS meemaken.

Playback
Terug naar de playbackshow. De deelnemers deden met wisselende kwaliteiten mee aan de middag. Zo kwamen er mensen verkleed de bühne op voor een lolletje, maar er waren uiteraard ook serieuze zangers en zangeressen. Een keur aan muzieksoorten kwam voorbij: van Glennis Grace en Amy Winehouse tot Taylor Swift en André Hazes.
De jury koos uiteindelijk uit iedere categorie een winnaar.

Schilderwerk groot of klein. Binnen of buiten. Schilder PMC. Biedt u altijd een vrijbl. offerte. Winterschilder 10% KORTING. 06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

Onze kinderen (1,3,4) zoeken een gastouder met humor en daadkracht die stevig in haar schoenen staat. Di. en do. van 7 tot 7 bij ons thuis. We maken graag kennis! 06-50502775

ARSU Opleidingen gaat in 2015 van start met administratieve opleidingen in Huizen kijk op www.arsuopleidingen.nl I BKB BKC PDB MBA maar ook JMB

Bijles M&O, wiskunde of economie nodig? Eindexamenleerling geeft t/m klas 4 Havo graag bijles voor €10,00 per uur. Bel naar 06-33934634.

PUPPYCURSUS in NAARDEN - vanaf 14 jan. - woof vr. om 9.15h - binnenlocatie - bel
Marianne 06-47940005 of check fb 100%HOND

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service
Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974

Want zo lief heeft God de
wereld gehad dat Hij zijn
eniggeboren zoon gegeven
heeft, opdat een ieder, die
in Hem gelooft, niet verloren
gaat, maar eeuwig leven
heeft staat in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Te huur in Naarden:
Energiestraat 14e
moderne, volledig gestoffeerde
kantoorruimte met airconditioning van 360 m² op de eerste verdieping. Uitstekend onderhouden met een hoog afwerkingsniveau en veel licht. Airco-Alarm-Eigen cv-installatie-Daglichtlampen-Eigen opgang-en met maar liefst 3 eigen privéparkeerplekken. Huurprijs 1250 euro per maand. Voor informatie Vos-Beheer dhr. Dick Vos
tel.: 06-51083335

Versa Welzijn "Administratie voor Elkaar" en Formulierenspreekuur samen in één spreekuur. Elke donderdag inloopspreekuur van 10 - 12 uur in Uit Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum. U kunt langskomen voor hulp bij uw administratie, met formulieren, reageren op woningen bij Woningnet, digitaal opvragen van bankafschriften voor uitkeringsinstanties. Kom langs en neem uw administratie mee! Informatie: Tineke van der Tol en Wilma Post. 035-6911251

GOEDE VOORNEMENS?
Meer bewegen voor
een gezond lichaam!
Maak nu een proefafspraak bij
SLENDER YOU STUDIO
KORTENHOEF

Winkelcentrum Meenthof 1
Telefoon 035-656 61 13
DE ANDERE MANIER
VAN BEWEGEN!

TE HUUR: ruime GARAGE
Bussum Centrum Het Spiegel
€ 130,- p/mnd. 06-10399790

Garages in Bussum te huur, huurprijs € 140,- p/m. Info: 06-10397243

Kennismaken met yoga? Kom voor een proefles op maandagavond 12 januari in Bussum. Bel voor meer info 06-47858224, mail naar
hannahspiegel@gmail.com of kijk op de website
www.yogastudiobussum.nl

SCOUTING ARROWE 85 JAAR!!! za. 10/1 10.30 uur Bevers (5-7), 12.30 uur Welpen (8-11). Sportpark Meerweg (naast BFC)
info.bevers@arrowe.nl
info.welpen@arrowe.nl

Vrouw zoekt werk in de huishouding met strijkwerk en met ervaring en goede ref. 9 euro p/u. Mevr. Milena tel.: 06-15540579.

Voor traditionele Thaise massage Ban Wiangtjan. Open van 11:00 uur tot 22:00 uur. Laarderweg 22, 1402 BJ,
Bussum. Tel.: 06-46890213 of 035-7851359. E-mail:
wiangtjan@hotmail.com

Taxi naar of van Schiphol vanuit Naarden/Bussum
€ 50,- Goodkinds Taxiservice 06-26984855.

SLENDER YOU STUDIO
KORTENHOEF

wenst iedereen een gelukkig
en vooral een
GEZOND 2015!

Bakkerij Kwakman in Bussum heeft plaats voor een
enthousiaste chauffeur en verkoopmedewerker voor de zaterdag. Voor informatie en/of het maken van een afspraak stuur dan een mailtje naar
bestelling@bakkerijkwakman.nl.

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 60,-
Tel.: 035-8870159

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

Te koop gevraagd: Oud blikspeelgoed/treinbaan/boten en treinen. Mag oud en/of defect zijn. Tel.: 035-6938689

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden.
Vrijbl. prijsopgaaf. Tel.:
035-6281550 / 06-25284440

Feestje? Gratis feestzaal tot 120 personen in Bussum. Meer info 06-53319921.

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Schilderwerk groot of klein.
Binnen of buiten SCHILDER PMC biedt u altijd een vrijblijvende offerte 06-53148137
34 jaar ervaring
pharskamp@hetnet.nl

Vanparidon.nl containers & recycling Zoekt parttime vrachtwagenchauffeur voor avondroutes. Info
paul@vanparidon.nl
06-54378011

Voor al uw strijkwerk bij u thuis op een tijdstip dat u schikt, 5 dgn per week.
06-20248864

Dagbesteding op zorgboerderij Hoeve Welgelegen. Een unieke plek in het buitengebied van Naarden. Meer info vindt u op: www.zorgboeren.nl/hoevewelgelegen of bel 035-6953204