NaarderNieuws

27 mei 2015

NaarderNieuws 27 mei 2015


Golf van auto-inbraken

NAARDEN - De laatste weken wordt er veel ingebroken in auto's in Naarden: gemiddeld twee keer per week. De auto-inbrekers hebben het vaak gemunt op duurdere auto's, laat het wijkteam Naarden-Bussum weten.

Deze maand werd een airbag gestolen uit een BMW X1 aan de Rembrandtlaan. Uit een Audi A3 aan de Jan Steenlaan verdween de complete navigatie. Een Volvo V70 aan de Frederik Hendriklaan werd opengebroken voor papieren, bij eenzelfde auto aan de Albertine Agneslaan werd ingebroken voor een paar sleutels.

"Duurdere automerken zoals BMW, Audi en Mercedes zijn vaak het doelwit", vertelt wijkagent Mark Overliese. "Daarbij gaan de inbrekers vaak voor de makkelijk te verhandelen spullen zoals airbags en inbouwnavigatie-apparatuur."

Volgens de wijkagent zijn de auto-inbrekers vooral actief in centraal gelegen wijken waar relatief veel dure auto's staan, zoals het Rembrandtpark en het Ministerpark. "Deze buurten zijn voor inbrekers goed bereikbaar vanaf de A1. Je kunt er zo in en weer uit."

Ook in auto's van andere merken werd de afgelopen weken ingebroken. Op de Westwalstraat werd een Suzuki Swift gestolen. Op de carpoolplaats naast de A1 werd lasapparatuur gestolen uit een Opel Combo. Op de andere carpoolplaats aan de A6 werden uit een Fiat Punto zonnebrillen, een cd-speler en een bril gestolen. Op het parkeerterrein bij de golfbaan tikten dieven een ruit in bij een Peugeot en gingen er vandoor met een iPad en een laptop. Uit een Fiat Panda aan de Ernst Casimirlaan werd een zonnebril gestolen.

De wijkagent heeft tips om auto-inbraak te voorkomen. "Zie je op vreemde tijdstippen mensen in de straat die je niet kent en die naar auto's kijken, bel 0900-8844 of 112. Voor autobezitters: laat geen dure spullen achter in je auto. Zet het auto-alarm aan en houd je auto in de gaten. Laat je desnoods informeren door de dealer of er aanvullende alarmsystemen beschikbaar zijn voor jouw type auto."

Fusie gaat definitief door

NAARDEN - De Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel voor de fusie van Bussum, Naarden en Muiden aangenomen. Vanaf 1 januari 2016 is er één grote gemeente genaamd Gooise Meren.

De Tweede Kamer keurde het wetsvoorstel anderhalve maand geleden al goed. Er was toen brede steun. Het goedkeuren door de Eerste Kamer was ook snel geregeld.

Kaboem voor nieuwbouw Naardereiland

De wethouders geven het startschot voor de bouw van Naardereiland. Foto: Sjoerd Stoop

NAARDEN - Met behulp van een kanon uit het Vestingmuseum hebben de wethouders Adriani en Sanderse afgelopen vrijdag het startschot gegeven voor het nieuwbouwproject Naardereiland. De eerste woning wordt eind dit jaar opgeleverd.

De nieuwe bewoners van de 45 villa's met een rieten dak die op het Naardereiland komen te staan waren allemaal aanwezig, vertelt wethouder Sanderse.

"Het was heel druk. Mooi om te zien hoe aanstaande buren elkaar ontmoetten. De steigers liggen er al. Die hebben we even getest."

70

procent van de Naarders wil liever gecremeerd worden dan begraven, volgens de gemeente

Weerbericht

Wisselvallig en koel, vanaf zondag geleidelijk warmer
Na de stralende 1e pinksterdag zwaaien wederom lagedrukgebieden de scepter. Met een wind tussen west en noord houdt het te koude weer aan. Het zeer honkvaste Azorenhogedrukgebied breidt zich vooralsnog niet uit naar het Europese continent. Prognoses zinspelen erop dat dit halverwege volgende week wel gaat gebeuren. Dan wordt het droog, meestal zonnig en warm.

Donderdag en vrijdag
Voor donderdag wordt vrij veel bewolking verwacht met af en toe regen. Er waait een matige westenwind. Het wordt in de middag zo'n 15 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt met af en toe zonneschijn en kans op enkele buien. De matige zuidwestenwind trekt soms aan tot vrij krachtig. Het blijft aanhoudend te koel voor eind mei met een maximum van 15 à 16 graden.

Het weekeinde
Ook zaterdag blijft het niet geheel droog. In de loop van de dag kan het breder opklaren. Het wordt slechts 14 à 15 graden. Er waait een voelbare westenwind. Zondag neemt de bewolking geleidelijk weer toe. Er is voorts kans op wat lichte regen of motregen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenbries. Het wordt zachter bij een maximum van 17 à 18 graden.

Weetje
Vanaf dinsdag 1 juni gaat de (meteo)zomer van start. De meteorologische lente van 2015 is dan weer voorbij. April en mei zijn droog verlopen en vooral in maart en april scheen de zon vaker dan normaal. Anderzijds bracht de lente weinig thermische verwennerij. Het was dus niet alleen een vrij droge en zonnige lente, maar het was ook een iets te koud lenteseizoen.

Muziekterreur Gooische Hockeyclub

Pinksterdag 2015, categorie heerlijke lentedag. Familie, vrienden, kennissen op bezoek. Lekker in de tuin of op het terras genieten van het zonnetje en een lichte bries. Maar niet in een groot deel van het Spiegel.

Zondag 24 mei zal wel een pinkstertoernooi moeten heten, maar het leek meer op een uit de klauw gelopen buitenfeest. Naarmate de alcoholconsumptie toenam stegen ook de decibellen, geproduceerd door enorme installaties en het luid meezingende publiek. Vele honderden waren naar de Gooische Hockeyclub aan het einde van de Meerweg gekomen om te genieten van een sportevenement van formaat. Het festijn begon al in de ochtend en werd met het verstrijken van de tijd steeds luidruchtiger. De muziek stond op vol volume en met een windje dat pal Bussumwaarts stond werd vrijwel het gehele Spiegelkwartier vergast op onvoorstelbaar harde, vaak niet om aan te horen, dreunwijsjes. Ronduit beschamend en vooral onbeschoft. Het duurde en duurde maar voort en in de loop van de middag regende het telefoontjes bij de politie. Zo veel zelfs dat de handhavers der wet bijna niet te bereiken waren. O, zeker, op en rond de velden was het natuurlijk dolle pret en daar zullen ze heus wel genoten hebben. Maar dat er absoluut geen rekening mee werd gehouden dat er voor enorme overlast werd gezorgd kan regelrecht egoïstisch gedrag worden genoemd. Nogmaals beschamend en niet goed te praten. Menig gezellig tuinonderonsje kon meteen de prullenbak in. Excuses zouden zeker op hun plaats zijn richting honderden Spiegelbewoners!

Naarden:
*PGN Grote Kerk 10.00 u. ds. R. Oldenboom; Naarderheem 10.30 u. ds. P.A. Smit
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistie pastoor M. Costa; za. 30/05 17.30 u. Eucharistieviering
*Chr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. en 17.00 u. ds. W.A. Capellen

Bussum:
*RK Mariakerk 10.00 u. Eucharistie pastoor P. Klos
*RK St. Jozefkerk 10.00 u. Viering parochianen
*PGB Wilhelminakerk ds. H. Bonestroo
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. ds. R. Beltman
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. S. de Jong
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. C.B. Stam; 17.00 u. ds. A.D. van den Bos
*Remonstrantse Gemeente N-B 10.30 u. ds. G.E. Bonda
*Vrijzinnigen Naarden-Bussum 10.30 u. dr. R.M. Nepveu
*Doopsgezinde Gemeente B-N geen dienst
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B drs. J.R. Nienhuis
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. mw. drs. J. v.d. Kamp 10+ viering; 19.00 u. KerkAnders W. Zijlstra
*Het Apostolisch Genootschap 09.30 u. Eredienst
*De Christengemeenschap 10.00 u. Mensenwijdingsdienst; do. 04/06 10.00 u. Mensenwijdingsdienst

'The Gardener's Guide to Growing Hellebores'. Een boek voor liefhebbers en kenners van deze winter- of lentebloeiende plantensoort, die ook wel bekend staat als kerstroos of nieskruid. Praktisch alle aspecten van de helleborus komen aan de orde.

Natuurlijk een boek uit Engeland, waar tuinieren en het kweken van nieuwe soorten door velen wordt beoefend. Het boek is geschreven door Graham Rice & Elisabeth Strangman. Rice schrijft veel over tuinen en planten en Elisabeth Strangman ontwikkelde nieuwe soorten helleborus en bracht ze aan de man. Roger Phillips maakte de foto's. Het boek bevat vele prachtige kleurenfoto's en gedetailleerde tekeningen. Behalve over de planten zelf is er ook een hoofdstuk over mensen, waaronder iemand aan het woord komt onder de kop 'Confessions of a Hellebore Addict'. Het gebonden boek met hardcover en omslag telt 160 pagina's. Het is de herdruk uit 1994 die onder ISBN 0 7153 9973 X werd uitgegeven door David & Charles. Als nieuw!

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 25 Euro.

Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of
T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt oude boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een scholingsproject in Kirinda (Rwanda).

'Men wil wel weten hoe diep een graf eigenlijk is'

De landelijke Week van de Begraafplaats

Een begraafplaats is meer dan verdriet en emotie, het is ook een herinneringsplek en een plek om tot rust te komen. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Wat gebeurt er allemaal op een begraafplaats? Wie zorgt er voor het dagelijks onderhoud en kun je je as alleen laten plaatsen in een urn of mag het ook uitgestrooid worden? En hoe diep is een graf eigenlijk? Allemaal vragen die eind deze week, tijdens de landelijke Week van de Begraafplaats, beantwoord worden.

'Wat kost een uitvaart en waar moet je allemaal aan denken?'

Zowel de Oude Begraafplaats als de begraafplaats Nieuw Valkeveen doet mee aan deze speciale week. Op 31 mei zijn er diverse activiteiten op de Oude Begraafplaats en op 6 juni is de begraafplaats Nieuw Valkeveen aan de beurt.

Scott Timmermans, beheerder van beide begraafplaatsen, vertelt meer over het doel van deze week en wat bezoekers op beide dagen kunnen verwachten. Timmermans: "Het doel is om mensen te informeren, om hen te laten zien wat de mogelijkheden zijn, zowel wat betreft begrafenissen als asbestemmingen. Op de Oude Begraafplaats geven vrijwilligers een rondleiding langs allerlei bijzondere graven zoals van oud-burgemeesters uit Naarden, notarissen, artsen en bekende families."

Het is de tweede keer dat Naarden meedoet. "Het ligt niet voor de hand om naar een open dag op een begraafplaats te gaan. Het moet echt onder de aandacht gebracht worden. Mensen moeten de meerwaarde daarvan ervaren. Juist op zo'n dag kun je je emotie loskoppelen van het bezoek tijdens een begrafenis", aldus de woordvoerder.
De Oude Begraafplaats is een rijksmonument: het heeft een grote cultuur-historische waarde, vooral vanwege de rijke maatschappelijke historie door de verhalen die horen bij de graven van bekende of belangrijke inwoners uit Naarden. De Oude Begraafplaats is in 1830 in gebruik genomen. Na een lange periode van verwaarlozing hebben een aantal vrijwilligers in 2000 de Stichting tot Behoud van de Oude Begraafplaats opgericht. Zij hebben in overleg met de gemeente Naarden de begraafplaats weer in ere hersteld en veel achterstallig (groen)onderhoud weggewerkt. Met als resultaat dat de Oude Begraafplaats weer is opengesteld en er opnieuw graven worden uitgegeven. De betrokkenheid van de vrijwilligers van deze stichting is groot. Het zijn veelal inwoners uit Naarden en hun kennis over de begraafplaats is indrukwekkend, volgens de woordvoerder van de gemeente.

Programma 31 mei
De open dag op de Oude Begraafplaats op 31 mei start om 12.00 uur met een ontvangst. Het muziekvendel Nardinc speelt een aantal liederen en Han de Vries van de eerdergenoemde stichting houdt een lezing over de verschillende grafmonumenten. Het thema van dit jaar is: 'Ik vergeet je niet'. Daarna volgt een rondleiding over de begraafplaats.

De historie van Nieuw Valkeveen is dan wel korter en minder rijk dan die van de Oude Begraafplaats, de plek, midden in de natuur, maakt ook deze begraafplaats bijzonder. De woordvoerder van de gemeente roemt de rijke historie van de Oude Begraafplaats, maar omschrijft Nieuw Valkeveen als een prachtig gedenkpark. "Een begraafplaats is meer dan verdriet en emotie: een herinneringsplek voor veel verschillende herinneringen." De eerste begrafenis vond plaats in 1944. De begraafplaats is ontworpen door de bekende tuinarchitect D.F. Tersteeg en nog steeds worden de originele tekeningen, die stammen uit 1937, aangehouden. De ontwerper was zijn tijd vrij ver vooruit en had destijds al urnenkelders en een urnenmuur in het originele ontwerp ingetekend. Dat was toen eigenlijk nog niet gebruikelijk. In 2014 is het kinderhofje heringericht en medio juli wordt er een monument geplaatst.


Het programma op Nieuw Valkeveen start op 6 juni om 10.00 uur. Wethouder Marleen Sanderse verzorgt de officiële opening, gevolgd door een presentatie van Barbara Alma van Alma Uitvaartzorg. Zij gaat in op de praktische zaken rondom een begrafenis. Wat gebeurt er als iemand overlijd? Waar moet je allemaal aan denken? Wat zijn de kosten? Na de presentatie zingt kamerkoor Vocaliber uit Huizen een aantal liederen en volgt er een rondleiding over de begraafplaats. "Veel mensen die nog niet eerder een begrafenis hebben meegemaakt weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Bij een sterfgeval komt veel emotie los. En het is nog wel een taboe, maar mensen willen ook gewoon weten hoe diep een graf is." Tijdens de open dag wordt er dan ook, louter als demonstratie, een graf gegraven.

Comenius gaat dicht

NAARDEN - Anna en Emile Brouwer van boekhandel Comenius stoppen ermee. Wanneer de zaak definitief sluit, is nog niet duidelijk. De opheffingsuitverkoop begint 3 juni.

"Na 45 jaar vinden we het tijd om aan een nieuw leven te beginnen. Wij danken iedereen voor de onvoorwaardelijke steun die we door de jaren kregen", laat het echtpaar in een persbericht weten.

Het echtpaar Brouwer runde de boekwinkel vanaf 1992. Voor de zaak in de Vesting is geen opvolger gevonden.

Nieuw weeshuis voor SPWN

NAARDEN - De Stichting Poolse Weeskinderen Naarden (SPWN) heeft een nieuw project. Dankzij de bijdrages van donateurs hebben de twee weeshuizen in Polen waar de stichting actief is geen structurele hulp meer nodig. Dat laat het bestuur weten na een werkbezoek eerder deze maand.

Sinds 1990 steunt de SPWN twee weeshuizen in Pulawy en Garbów. Daar gaat het inmiddels zo goed met de kinderen dat structurele hulp uit Naarden niet meer nodig is.

"De leefomstandigheden van de kinderen zijn, mede dankzij de hulp van SPWN, zodanig verbeterd dat er nog slechts behoefte is aan een bijdrage voor de jaarlijkse vakanties in eigen land, Engelse les en kerstcadeaus", laat het bestuur weten.

SPWN richt zich nu op het weeshuis van Zamosc dat tijdelijke en permanente opvang verzorgt. Op het 'verlanglijstje' staan onder meer fietsen en computers.

Zevenjarige wint NK beweegtegels

Foto: Bob Awick

De 7-jarige Marijn Tromp heeft zaterdag de eerste editie van het Open NK beweegtegels gewonnen. In het Thijssepark liet de Naarder 38 concurrenten achter zich. Op de twee beweegtegels moesten de deelnemers in twee maal 30 seconden op zowel de rechter- als de linkertegel zo veel mogelijk punten zien te noteren. Ook oud-wethouder Wil de Vries-Kempes deed mee. De strijd om de 2e en 3e plek was spannend. Met slechts 1 punt verschil wist Eva de Vries (8) Jasmijn Tromp (14, zus van Marijn) voor te blijven.

Albert Jellema

Ondernemer
40 jaar oud
Naarder sinds 2010

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk bij ProBeleggen. Daar ondersteun ik particuliere beleggers om beter, verstandiger en met meer resultaat te beleggen."

Waar ben je momenteel druk mee?
"Met het organiseren van het ProBeleggen symposium. Dat wordt gehouden op 12 juni in 't Spant te Bussum met sprekers van diverse beursgenoteerde ondernemingen."

Heb je de gouden tip om te beleggen?
"Beleg alleen in wat je begrijpt en laat je ondersteunen door beleggers die echt zelf beleggen."

Waar in Naarden kom je graag?
"Ik ga graag een rondje hardlopen over de vestingwal."

Als je een dag de burgemeester van Naarden was, waar zou je je dan hard voor maken?
"Dan zou ik de horeca-ondernemers in Naarden-Vesting ondersteunen."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Investeren in de internationale uitbreiding van mijn onderneming."

En met 100 euro?
"Lekker uit eten gaan."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor de vakantie."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Hiob' van Josef Roth."

Wat voor muziek luister je?
"Kensington, Sting, Coldplay & U2."

Wat kijk je op tv?
"Televisieseries zoals 'Homeland'."

Met wie (dood of levend) wil je nog een goed gesprek?
"Warren Buffet. Hij is een Amerikaanse zakenman en investeerder en een van de rijkste mensen ter wereld."

Waar droom je nog van?
"Samen met mijn gezin verre reizen maken."

Zaterdagelftal NVC speelt voor promotie naar 3e klasse

Hoofdtrainer: 'Niet linksom, dan maar rechtsom'

NVC kwalificeert zich voor de play-offs. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Aanstaande zaterdag speelt het eerste zaterdagelftal van NVC thuis de laatste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

Door het behalen van de eerste periodetitel in de competitie had NVC zich al vroeg in het seizoen verzekerd van deelname aan de play-offs.

Het kampioenschap zat er dit jaar niet in doordat de ploeg te kampen had met langdurig blessureleed en daardoor een zwakkere periode kende. Onder het motto 'niet linksom, dan maar rechtsom' richtten hoofdtrainer Eric de Jongh en zijn assistenten Marcel Böhne en Werner Abdoelhak zich vervolgens op het fit houden van de spelers, zodat promotie naar de derde klasse alsnog kan worden bereikt.

De eerste wedstrijd in de nacompetitie werd 16 mei in Doorn gewonnen. Het Utrechtse HMS is komende zaterdag om 14.00 uur op het sportpark de tegenstander in de laatste wedstrijd in de nacompetitie.

Komende zaterdag roeien kijken

NAARDEN - De tweede editie van de roeiwedstrijd de VestingSprint wordt komende zaterdag verroeid op de Vestinggracht.

Op de binnengracht tussen het Vestingmuseum en de kinderboerderij racen zaterdag drie ploegen tegelijk over een afstand van 300 meter. De organisatie kent boten handicaps toe, waardoor verschillende boottypes, zoals junioren tegen veteranen of dames tegen heren, het tegen elkaar kunnen opnemen.

Het evenement begint om 12.00 uur. De prijsuitreiking is om 18.30 bij Roeivereniging Naarden.

Feest in de Nieuwe Haven

Wijn drinken voor het goede doel. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Het was zaterdag dubbel gezellig in de Nieuwe Haven. Vestingvaart Naarden vierde zijn tiende verjaardag en Kiwanis Naarden hield een wijnfestival.

Vestingvaart Naarden vierde het jubileum met een nautische markt en zeil- en supdemonstraties. Voor wie SUP niet kent: stand up paddling is peddelen staand op een surfplank.

De opbrengst van de wijnproeverij van Kiwanis gaat naar regionale goede doelen.

Meisjes- voetbal bij NVC

NAARDEN - Voetbalclub NVC houdt zondag een Vriendinnendag. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen meisjes van elf tot zestien jaar een middagje voetballen onder begeleiding van professionele trainers.

Inschrijven kan individueel én als team inschrijven door uiterlijk vrijdag een mailtje te sturen naar meisjespupillen@sv-nvc.nl.

Schotanus: 'Over tien jaar is internetradio de standaard'

Maar niet één kanaal is heilig volgens Naardense ondernemer

Lars Schotanus voelt zich hier helemaal thuis. Foto: Bob Awick

door Yvette Geerts

NAARDEN – Het derde internetradiostation van YPCA, New Business Radio, is amper in de lucht en nu al zijn er ideeën voor nog meer formats. De Naardense ondernemer Lars Schotanus kan niet stilzetten. Hij wil vooroplopen. Samen met zijn zakenpartner Jaco Bal startte hij eind 2008 als een van de eersten in Nederland met internetradio.

Schotanus heeft een media-achtergrond: hij werkte onder meer bij 538 en The Music Factory. Radio maken en luisteren, het gaat bijna 24 uur per dag door. "Ik luister non-stop. Dat begint al in de ochtend als ik wakker word. Vervolgens stem ik in de auto vaak af op Edwin Evers en de rest van de dag luister ik naar onze eigen stations. Vaste prik op zondagmiddag is het programma 'Langs de Lijn' op Radio 1."

Veranderingen
Schotanus: "Wij gaan ervan uit dat de hele radiomarkt verandert. Internetradio heeft de toekomst. Het grote voordeel van internetradio is dat je geen dure FM-frequentie hoeft aan te schaffen. Ik verwacht dat FM over een jaar of tien echt over is en dat internetradio dan de standaard is."

Bij de opening van New Business Radio.

'We verwachten echt niet dat er miljoenen mensen luisteren'

De ontwikkelingen gaan steeds sneller volgens Schotanus. "In mijn tijd, ik ben 47, had je alleen drie Hilversumse zenders, toen kwamen Sky en 538 en de rest van de zenders volgde. Die versnippering zet alleen maar door, met de opkomst van internet als een belangrijke reden." Maar niet één kanaal, of het nu gaat om een krant, televisie of radio, is heilig volgens Schotanus.

"Soms is het fijn om een krant te pakken en lekker te lezen. Zo blader ik zelf op zaterdag de krant uitgebreid door. Het gaat om het moment. Dat is ook het mooie aan de ontwikkeling van 'uitgesteld luisteren en kijken'."

New Business Radio

Het nieuwe radiostation New Business Radio brengt 24 uur per dag en 7 dagen per week, non-stop muziek voor op het werk.

Daarnaast wordt verslag gedaan van bijzonder ondernemerschap. Van start-up tot multinational.

De zender kan beluisterd worden via de website www.newbusinessradio.nl.

Ieder moment
Veel programma's zijn volgens Schotanus daarvoor geschikt. Wanneer iets niet zozeer aan actualiteit gebonden is maakt het niet uit op welk moment je iets tot je neemt. "Je kiest op dat moment een programma dat je leuk vindt om naar te kijken of te luisteren. Radio en televisie groeien in dat opzicht ook naar elkaar toe", aldus Schotanus. "Het grote voordeel van internet is dat het interactief is en je kijken en luisteren kunt integreren. Bovendien kan iedereen zijn eigen kanaal starten."

'Succesverhalen, mis- lukkingen, ondernemers, iedereen is welkom'

Schotanus spreekt niet graag over aantallen als hij het over succes heeft. "Onze stations zijn een succes als mensen het leuk vinden om naar te luisteren en als het commercieel goed draait. We verwachten echt niet dat miljoenen mensen naar ons gaan luisteren. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit."

Ondanks zijn visie op de toekomst van internetradio ziet Schotanus ook voor de papieren krant en bladen een rol. "Die zullen niet snel verdwijnen, het wordt alleen wel anders. Ook daarin treedt versnippering op. De grote jongens zullen dalen in aantallen. Richt je je op een specifieke doelgroep en blijf je voor hen relevant, dan kun je het goed blijven doen."

Drie stations
Met zijn drie internetradiostations zet Schotanus dan ook in op specifieke doelgroepen. Traffic Radio is vooral gericht op mobiliteit en ALLsportsradio brengt 24 uur per dag een mix van muziek, sportnieuws, themaprogramma's en achtergronden bij de sport. Met het op 1 mei gestarte New Business Radio wil Schotanus een platform bieden aan ondernemende mensen. "We nodigen ondernemers uit om mee te praten over bijzonder ondernemerschap, met de nadruk op innovatie en duurzaamheid. Met andere woorden, kom maar langs om je verhaal te doen." Succesverhalen, mislukkingen, ondernemers met aansprekende namen en onbekende mensen met frisse ideeën: iedereen is welkom.

Ontwikkeling
Omdat de zender net 'in de lucht' is zijn ze nog volop in ontwikkeling en wordt er met diverse partijen over de invulling en programmering gesproken. Schotanus: "Er komen veel mensen op ons af met ideeën over wat ze willen maken voor ons station. Wat wij vooral willen is innoveren, dingen doen die anderen niet doen. We formeren bijvoorbeeld teams van mensen met en zonder radio-ervaring. En als het goed is, gaat het de zender op."

Gemeente wil zich inzetten voor inwoners met dementie

'Ik vraag niet om een nieuwe badkamer, maar om een inloopdouche'

Wethouder Gerard Boekhoff spreekt de zaal toe. Foto: Bob Awick

door Mireille Detrixhe

Dementia-App

Wie te maken heeft met dementie kan bij Wijzer (op het gemeentehuis in Bussum) een licentie aanvragen waarmee een jaar lang gratis gebruik kan worden gemaakt van deze app.

Kijk voor meer informatie op www.dementia-app.nl.

Bussum - De gemeente Bussum zet zich in voor een dementievriendelijke gemeente. Daarmee wordt een samenleving bedoeld waarbij mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen blijven meedoen in hun eigen omgeving. De gemeente vindt voorlichting belangrijk en organiseerde daarom vorige week woensdag een informatieavond over dementie. Onder de belangstellende aanwezigen waren veel familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals binnen de zorg vertegenwoordigd.

Wethouder Gerard Boekhoff opende de avond en kreeg meteen een aantal vragen over verschillende zorgaanvragen voorgeschoteld. Hoe slecht moet mijn negentigjarige moeder zijn om in aanmerking te komen voor een Wmo-taxi? tot een verzoek om aanpassing van een badkamer. De vrouw heeft een knieblessure en haar man is dementerend. Zij hebben een bad, maar zij voorziet in de toekomst problemen en verzocht om aanpassing van de badkamer. Het verzoek werd afgewezen omdat de badkamer al meer dan 20 jaar oud is. "Ik vraag niet om een nieuwe badkamer ,maar om een inloopdouche." Uiteindelijk besloot ze om van het spaargeld dat opzij was gezet om hun begrafenis te bekostigen, de badkamer te verbouwen. Ze zei tegen haar man: "We gaan niet begraven, we gaan douchen." Gerard Boekhoff gaf aan dat hij niet op ieder individueel geval kan ingaan maar dat dit klinkt alsof er een vragenformulier is doorlopen. "Daar willen we nu juist vanaf."

'Het is niet voor niets dat mantelzorgers vaak overbelast raken'

Voor naasten van een dementerende is het vaak lastig om met dementie om te gaan. "Dementerenden worden vergeetachtig, raken gedesoriënteerd, kunnen geen dingen meer opslaan en worden vaak achterdochtig", vertelt Claudia Lemmens van de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek. "Het is niet voor niets dat mantelzorgers vaak overbelast raken."
De broers Pieter en Harm Hasenaar herkennen dat beeld. Zij ontwikkelden daarom een app die niet alleen ondersteuning biedt aan de dementerende zelf, maar ook aan familie, mantelzorgers en verzorgers. "Wij kregen ooit zelf de tip voor onze dementerende moeder om een fotoboek samen te stellen met foto's van oude herinneringen, zoals een huwelijk. Dat hebben we dus ook in de app toegepast", volgens Pieter.

"Een app voor dementerenden. Is dat niet te ingewikkeld? Snappen ze dit wel en kunnen ze ermee overweg? Daar zijn ze toch helemaal niet mee opgegroeid?" Sommigen aanwezigen hadden hun bedenkingen bij de app. "Is al die informatie op het scherm niet te verwarrend voor een dementerende? Kunnen ze het wel lezen?", vroeg een aantal mensen zich hardop af. "De app is schaalbaar. Je begint op het hoogste niveau en zakt daarna steeds een niveau naar beneden. De familie en mantelzorgers bepalen het niveau voor de dementerende en kunnen steeds bijstellen", aldus Pieter. "Verder hoeft de dementerende zelf alleen het scherm even aan te raken. Ik heb niet de illusie dat de dementia-App voor iedereen een oplossing is, maar voor heel veel mensen gelukkig wel. Er zijn al veel mensen blij mee."
"Maar hoe zorg je er nu voor dat de dementerende de app gaat gebruiken?" Pieter gaf de tip om het tablet te plaatsen op een plek waar veel gekeken of gezeten wordt. Op de vraag of de app ook de zorg vermindert, was Pieter duidelijk: "Nee, het verbetert het welzijn en is ondersteunend." Over een jaar of 10 zullen veel mensen boven de 65 jaar een tablet hebben. Het heeft dan ook zeker de toekomst, volgens de ontwikkelaars.

'De dementie-App verbetert het welzijn en is ondersteunend'

Feestelijke opening van Sport BSO de Kuil

Na school kennis maken met diverse sporten. Foto: SKBNM

BUSSUM - De opening van de vierde Sport BSO De Kuil, van Stichting Kinderopvang SKBNM, werd vorige week woensdag uitgebreid gevierd. Ongeveer 100 kinderen deden mee aan de speciaal georganiseerde sportactiviteiten.

Wie durfde kon salto's maken op de bungeetrampoline of leren kickboksen en boogschieten. Maar natuurlijk kon er ook een potje gevoetbald worden. Vooral ouders waren benieuwd hoe deze Sport BSO zou worden vormgegeven binnen de kantine van voetbalclub SDO. Ze werden gerustgesteld. Speciaal voor de kinderen van de Sport BSO zijn er hoekjes gemaakt in de kantine. Hier kunnen ze bijkomen van een schooldag. Want rustig een boekje lezen, knutselen of binnenspelen kan ook op de Sport BSO.

Favoriet
De pedagogisch medewerkers en sportinstructeurs organiseren per locatie hun eigen activiteiten, maar ze werken ook regelmatig samen om zo van elkaars sportfaciliteiten te profiteren. Bij 't Honk is er een korfbal- en basketbalveld en bij de Zandzee kan er uiteraard gezwommen worden. Met De Kuil beschikt de stichting nu over een aantal extra sportvelden. Ondanks het grote aanbod blijven toch de balsporten favoriet, met voetbal als onbetwiste nummer één.

Sport BSO De Kuil bevindt zich op het terrein van voetbalclub SDO en is sinds maandag 11 mei geopend; inmiddels hebben zich al een aantal sportievelingen aangemeld. De stichting laat weten dat er zeker nog wel plekken vrij zijn. De andere drie Sport BSO's van de stichting zijn Het Clubhuis (Naarden) en 't Honk en De Zandzee (beide in Bussum).

Filmhuis Bussum

'Far From The Madding Crowd'.

In HUNGRY HEARTS ondergraaft obsessieve moederliefde een huwelijksrelatie. Gevoelige roadmovie I'M THE SAME, I'M ANOTHER volgt een vluchtende man en een meisje met hun geheim. Kan, in LA FAMILLE BÉLIER, de dochter haar doofstomme familie verlaten voor een zangcarrière? Michael Fassbender in de absurde komedie FRANK over een avant-garde popband. THE DARK HORSE ontroert wanneer een bipolair schaakgenie zich inzet voor achtergestelde jongeren.
Spannend DURAK (THE FOOL) toont loodgieter vechtend tegen oneerlijk Russisch gemeentebestuur. Intiem portret JIMI: ALL IS BY MY SIDE waarin Jimi Hendrix in Londen zijn naam vestigt. KURAI KURAI – TALES ON THE WIND plaatst verhalen over mensen en hun ongewone veerkracht in een prachtig gefilmd onherbergzaam landschap.
Passie op het Engelse platteland in FAR FROM THE MADDING CROWD, naar Hardy's roman uit 1874. Van de regisseur van FESTEN en JAGTEN. Fascinerende actiefilm MANGE TES MORTS onthult de kwetsbaarheid van vier ogenschijnlijk bikkelharde jongens. In IM LABYRINTH DES SCHWEIGENS probeert een gedreven aanklager in het naoorlogse Duitsland tegen de stroom in de waarheid bloot te leggen.
SNEAK PREVIEW: verrassingsvoorstelling. SPECIALS: FILMCURSUS over humor in film. JEUGDFILMS: SHAUN HET SCHAAP: DE FILM! en PIEPKUIKENS.

Versa vrijwillgerscentrale

*Tergooi ziekenhuis Hilversum zoekt een gastvrouw/gastheer voor de afdeling oncologie.
*Tergooi ziekenhuis Hilversum zoekt gastheren en/of gastvrouwen voor de afdeling polikliniek voor 4 tot 8 uur per week. U begeleidt de patiënten naar de verschillende poliklinieken. U stelt de patiënten op hun gemak.
*Tergooi ziekenhuis Hilversum is op zoek naar een vrijwilliger voor de spoedeisende hulp. Uw taak is koffie en thee schenken aan familieleden van patiënten en het ondersteunen van verpleegkundigen.
*Versa VC zoekt voor het Low Budget Festival enkele vrijwilligers voor bar, kinderactiviteiten en klaarzetten. Dit festival wordt op zaterdag 6 juni gehouden.

vrijdag 29 mei

Awesomizer

Awesomizer Masterclass Elevate your Brand, Serve the World door Paul Ricken. Van 19.30-21.00 uur. Locatie: Theater Draad, Havenstraat 27a, Bussum. Zaal open vanaf 19.00 uur. paul@paulricken.nl.

Seniorenmarkt

Seniorenmarkt met diverse informatie en activiteiten, waaronder lezingen. Gratis toegang. Locatie: Centrale Bibliotheek Bussum. Van 10.00 tot 13.00 uur.

Optreden Vivium

Een optreden van het ensemble Filip Davidse – Natsuko Tamaru. Muziek van onder andere Vivaldi, Gershwin, Fauré en Duke Ellington. Locatie: Vivium De Gooise Warande, Mezenlaan 19 Bussum. Van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten: € 5,-.

Themamaaltijd

Themamaaltijd bij De Palmpit, Koekoeklaan 3 Bussum. Kosten € 10,- (incl. 2 drankjes). Aanmelden via tel. 035-693 87 86.

Creatieve dag

Jouw Marktkraam aan de Laarderweg houdt een creatieve dag.
Deelnemers leren wat je allemaal kunt doen met krijtverf en de transfermarker en hoe je gebruikte spulletjes een vintage look kunt geven. Van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Deelname gratis.

Discozwemmen

Zwembad de Lunet houdt weer discozwemmen voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Aanvang 19.00 uur. Aanmelden sportcentrumdelunet.nl. A-diploma verplicht.

Meditatie

De Majellakapel opent de deuren voor een meditatieve bijeenkomst van Rondom het licht. De bijeenkomst gaat over angst. Tijd: 19.30 tot 20.15 uur. Toegang gratis.

Masterclass

Indisha aan de Huizerweg 5 houdt een masterclass met als thema 'Raising an Intuitive Eating Child' van Eating Psychology + Intuitive Eating expert Ju Pais.

Het gaat vooral over voeding van kinderen. Tijd: 19.30 en 22.30 uur. Aanmelden op info@indisha.nl of 035-6910883. Kosten € 42,-.

Lezing

Heart to Heart aan de Vaartweg 86 opent de deuren voor een lezing over 'Bezielde stervens- en uitvaartbegeleiding'. De lezing is van 20.00 en 22.00 uur. Er wordt gesproken door Denis van de Ven en Bas Vaessen opent en sluit de avond met helende klanken. Kosten € 15,-. Aanmelden op 06-20015751.

zaterdag 30 mei

Hardlopen en yoga

Hardlopen en yoga op de Bussumse Heide. Verzamelen bij Heidezicht. Van 9.00-10.00 uur. Kosten: € 7,50. santoshayoga.nl.

Vocaal Ensemble

Goois Vocaal Ensemble i.s.m. Route 66. 'Dubbel Dutch meets Stars & Stripes'. Locatie: Wilhelminakerk Bussum. Aanvang 19.30 uur. Entree € 12,50 incl. consumptie. www.gooisvocaal.nl.

Ombudsteam

PVDA Ombudsteam in De Palmpit, Koekoeklaan 3, Bussum. Inloop spreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur. Iedereen met vragen en/of suggesties over zorg en ondersteuning kan hier binnenlopen.

Lentemarkt

Vrije School Michaël aan de Esther de Boer van Rijklaan houdt weer een lentemarkt. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur.

Natuurwandeling

De Vrienden van het Gooi houden een natuurwandeling over de Fransche Kampheide. Onderweg wordt verteld over de flora en fauna en de historie. Vertrek vanaf parkeerplaats station Bussum-Zuid. Aanvang 10.00 uur.

Jaarmarkt Keverdijk

Jaarmarkt Keverdijk, Naarden. Van 9.00 tot 16.00 uur. Diverse kramen en voor kinderen allerlei vertier in de vorm van onder andere een springkussen en draaimolen. Informatie: www.jaarmarktkeverdijk.nl.

Begraafplaats

Tijdens de Week van de Begraafplaats, van 30 mei t/m 7 juni, vinden er op de Oude Begraafplaats, Nieuw Valkeveen (Naarden), de ORK en de Algemene Begraafplaats (Bussum) diverse activiteiten plaats. www.weekvandebegraafplaats.nl.

Garageverkoop

Rond de garageboxen aan de Iepenlaan wordt weer een garageverkoop gehouden. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur.

Concert

Het Piano Trio geeft een concert in Loods 4 aan de Simon Stevinweg 4. Aanvang 15.00 uur, entree € 17,50. Reserveren: info@mevrouwjudith.nl.

Voorjaarsconcert

Het Scandinavisch koor geeft een voorjaarsconcert in de Remonstrantse Kerk aan de Koningslaan 2b. Aanvang 20.00 uur, entree € 10,-.

donderdag 28 mei

Jamsessie

De Vernissage houdt een avond met een jazzjamsessie, georganiseerd door Paul Poulissen. Vanaf 19.00 uur wordt de avond voorafgegaan door een walk-and-talkdiner met muzikale omlijsting. Vanaf 21.00 uur start de jamsessie. Kosten voor diner € 27,50,-, kosten voor jamsessie alleen € 7,50. Opgeven op 035-6916788 of info@vernissage.nl.

Lezing

Lezing op donderdagavond van fotohistoricus Rik Suermondt: 'De foto als hedendaagse kunst' bij Galerie Pouloeuff. Locatie:Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.

zaterdag 30 mei tot zaterdag 6 juni

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Maandag brengt de bus u naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Woensdag kunt u mee naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Vrijdag gaat de bus naar de Zaanse Schans in Zaandam. Tot slot kunt u zaterdag 6 juni mee naar Museum Prinsenhof in Delft. Aanmelden op 035-7504192.

zondag 31 mei

Bingo

Bingo in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3, Bussum. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,- (incl. een bingokaart en één consumptie).

Schaapscheerdersfeest

Schaapscheerdersfeest bij kinderboerderij de Pluimgraaf in Naarden met diverse activiteiten. Gratis toegang. Van 12.00 tot 16.00 uur.

Vriendinnendag

NVC houdt een Vriendinnendag van 14.00 tot 16.00 uur. Ieder meisje van 11-16 jaar dat het leuk vindt een middag te voetballen onder begeleiding van een professionele trainer is van harte welkom. Aanmelden op meisjespupillen@sv-nvc.nl. Vermeld het aantal meisjes en de leeftijd.

maandag 1 juni tot donderdag 4 juni

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse van 1 t/m 4 juni a.s. Inschrijven voor 5, 10 of 15 kilometer via www.a4d-bussum-naarden.nl voor 26 mei. Kosten: € 5,-

dinsdag 2 juni

Leefstijlmarkt

Leefstijlmarkt met kraampjes, activiteiten, barbecue en muziek. Locatie: de tuin van het RIBW, Lorentzweg 81, Bussum. Van 11.00 tot 16.30 uur. Entree € 2,-. Informatie: m.nijhuis@ribwgooi.nl.

zaterdag 6 juni

Theater Kameleon

Theater Kameleon speelt haar voorjaarsvoorstelling 'Ciske de rat'. Een gecombineerde productie van jeugdafdeling en de senioren. Locatie: Spant! Bussum. Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie: www.toneelverenigingkameleon.nl. Kaarten vanaf € 7,50 via 06-5105 7938 en 06-4000 7937.

zondag 7 juni

Vestingtuinen

Vestingtuinen Achterom, kijken in een aantal tuinen van vestingbewoners. Van 11.00 tot 16.00 uur. Plattegrond op de dag zelf af te halen op St. Annastraat naast nr. 40, op het Ruijsdaelplein tussen nr. 21 en 23 en bij het Bezoekerscentrum, Utrechtse Poort.

Spin-a-thon

Een speciale Spin-a-thon voor een regionaal goed doel: de chemotuin van Tergooi. Locatie: Squash & Wellness in Bussum. Aanvang 11.00. Aan deelname zijn kosten verbonden. squashenwellness.nl.

SDO houdt droom levend

Bussumse eersteklasser haalt laatste ronde play-offs

Feest na elk doelpunt, voor spelers en supporters. Foto: Johan van der Geest

BUSSUM - Nog één horde en dan weet SDO of het komende zomer als hoofdklasser kan starten aan het volgende voetbaljaar. De Bussumse eersteklasser haalde zondag de laatste ronde van de play-offs door Poortugaal met 3-0 te verslaan. Dat was meer dan voldoende na de 1-1 van een week geleden.

Alles klopte maandag voor SDO. De Bussumers speelden erg sterk op de goede grasmat en hadden de steun van 900 supporters langs het veld. SDO startte erg gedreven, zette veel druk en toonde bovenal veel vechtlust.

Vooral voor rust was het duel nog spannend te noemen, des te meer omdat ook Poortugaal een paar goede kansen kreeg. Vooral Poortugaal-aanvaller Sander van Gool zorgde voor gevaar voor de goal van SDO-keeper Rolf Hazelaar. De tegenstander kreeg twee goede kansen. SDO pakte het duel daarna echter goed op en was beter dan de tegenstander. Halverwege de eerste helft konden de Bussumers de score openen. Na een goede manoeuvre van Maikel van Latum en vervolgens een goede bal van Veirano Slager kon Rick van der Velde scoren voor SDO. Voor rust volgde zelfs nog een tweede kans, maar een doelpunt bleef achterwege.

SDO speelde sterk en had geen problemen met Poortugaal. Foto: Johan van der Geest

Na rust heer en meester
Na de rust was SDO heer en meester. Het duurde even voordat de Bussumers de score konden verdubbelen. Kansen waren er wel: Mike van 't Land kreeg een goede kans op aangeven van Rick van der Velden, maar had pech. Na meer dan een uur voetballen volgde de tweede goal dan toch: weer kon Rick van der Velden scoren na goed doorkoppen van Micha Fokker. Het duel was daarmee gespeeld. Zeker toen Poortugaal ook nog eens met een ondertal kwam te voetballen na een dubbele gele kaart voor een van de spelers had SDO geen problemen meer. Mike van 't Land mocht nog de 3-0 maken na een goede voorzet van Maikel van Latum.

Alphense Boys laatste horde
SDO heeft nu nog één horde te nemen voordat het promoveert naar de hoofdklasse. De Bussumers treffen nog twee keer Alphense Boys, een oude bekende. De Bussumers speelden al twee keer tegen de Alphense tegenstander. Het eerste duel werd SDO helemaal weggespeeld, het tweede duel pakten de Bussumers een punt. Het zal dan ook wederom spannend worden. SDO speelt komend weekend eerst op de velden van Alphense Boys, een week later komt de tegenstander naar Bussum.

Weekend vol honk- en softbal op velden HCAW

Foto: Bob Awick

BUSSUM - Volop jeugdhonk- en softbal afgelopen weekend op de velden van HCAW: het bekende jeugdevenement van de Bussumse club stond weer op het programma.

Het startschot voor de reeks duels werd zondag gegeven. De eerste bal werd geworpen door de twee voorvaders van het evenement en ook sportwethouder Lia de Ridder was er om de 400 jonge honk- en softballertjes te verwelkomen.

Na het startschot begonnen de eerste duels. De Nederlandse, Franse, Duitse, Engelse en Tsjechische deelnemers streden om elk punt. Langs de kant stonden twee dagen lang vele toeschouwers om de deelnemers te supporten. HCAW zelf houdt een tevreden gevoel over aan het evenement. "Het was zeer geslaagd", zo laat de club weten.

HCAW komt tekort voor punten

BUSSUM - Geen punten afgelopen weekend voor HCAW. De Bussumse honkballers konden tot 3 keer toe geen punten breken tegen het sterkere Vaessen Pioniers. De Bussumers verloren zowel donderdag (4-1), zaterdag (1-7) als zondag (7-1).

Donderdag had HCAW nog lang kansen op een goed resultaat. De twee teams bleken aan elkaar gewaagd. Het duurde lang voordat er punten gescoord werden. Vaessen Pioniers had echter slechts aan één slagreeks voldoende om afstand te nemen van HCAW. Een homerun was voldoende voor 3 Hoofddorpse punten: 4-1.

Zaterdag was het voor HCAW al snel gedaan met de pret. Al vlak na de start van het duel kon Vaessen Pioniers afstand nemen van HCAW. Het stond meteen 0-4 voor de Hoofddorpers. HCAW kon vervolgens geen ommekeer forceren. Een dag later kwam HCAW eveneens veel tekort. De Bussumers konden maar één punt scoren, de tegenstander maakte er zeven.

Komend weekend
HCAW treft komend weekend promovendus DSS, de laatste tegenstander van de eerste helft van de competitie. Donderdag en zaterdag staan de twee ploegen op de Bussumse heuvel, zondag gaat HCAW naar Haarlem.

Spannend weekend voor hockeyers

BUSSUM - Het wordt komend weekend een spannend weekend voor de hockeyers van Gooische. Zowel de hockeyheren als de hockeydames spelen play-offduels.

De hockeydames van Gooische hebben nog kansen om te promoveren naar de overgangsklasse. De Bussumers moeten dan afrekenen met Rotterdam. De ploeg speelt zondag op de Bussumse velden het eerste duel tegen de Rotterdammers, een week later volgt de return en een eventueel derde duel.

Heren vechten voor behoud
Voor de hockeyheren van de club staat het er heel anders voor. De Bussumse ploeg vecht voor klassebehoud en moet daarvoor afrekenen met MOP. De ploeg vertrekt zaterdag eerst naar Vught voor het heenduel, een week later volgt de return en eveneens eventueel een derde duel. Als Gooische tegenstander MOP weet te verslaan, speelt het volgend jaar nog een jaar overgangsklasse.

Kapsones als enige vijf avonden open

Kapsalon bestaat 1 jaar

René en Margôt van der Hulst van Kapsones. Foto: Bob Awick

BUSSUM - René en Margôt van der Hulst zijn het gezicht van kapsalon Kapsones dames en heren zaak aan de Vlietlaan 72 in Bussum. Alweer een jaar is de kapsalon geopend en met succes.

"We begonnen hier eigenlijk met niets. We hadden nog geen klantenkring opgebouwd en er zitten meerdere salons in Bussum. Gelukkig loopt het erg goed en vooral het feit dat we de avonduren open zijn is een succes. We raden wel aan een afspraak te maken." Kapsones is de enige zaak die van maandag tot en met vrijdag geopend is van 11.00 tot 20.00 uur. Knippen, kleuren, föhnen en scheren: alles is mogelijk.
Veel heren met opgeschoren kapsels komen om de week langs. Daarbij is het mogelijk om je traditioneel te laten scheren: met warme doeken, inzepen en dan de scheerbeurt met een open mes. "Het is echt een cadeautje voor jezelf." Tevens lopen de dames met mooie kleuringen met de nieuwste kleurtechnieken en netjes geföhnde kapsels glimlachend de deur uit. "Mijn moeder krijgt regelmatig een dikke knuffel en een zoen van tevreden klanten nadat ze klaar was met het kapsel van de dames", vertelt René.

Nieuw: 1vermogensbeheer

1vermogensbeheer is te vinden aan de Brediusweg 19 in Bussum. Foto: Bob Awick

BUSSUM – Mede-oprichter Luciano Westerveld heeft Bussum uitgekozen als nieuwste locatie voor 1vermogensbeheer. Aan de Brediusweg 19 kan vanaf heden iedereen terecht voor advies betreffende vermogensgroei en vermogensbehoud. Westerveld werkt onder andere samen met Albert Jellema (ex-fondsmanager ABN Amro) en Jim Tehupuring (bekend van RTL Z)

Via de gebruiksvriendelijke website kunnen klanten op de voet volgen hoe het gaat met de beleggingsportefeuille en wordt toelichting gegeven op alle posities. De vermogensbeheerder hanteert als enige in Nederland geen ondergrens voor het inbrengen van een vermogen. Ook de lage kostenstructuur is uniek, want 1Vermogensbeheer rekent 1 procent kosten voor de totale dienstverlening. Westerveld gaat zelfs zover dat hij de klant korting geeft bij een negatief resultaat.
Opvallend is dat de vermogensbeheerder de beleggingen die voor klanten gedaan worden ook zelf opvolgt. Kortom, de beheerder heeft hetzelfde belang als de klant. "Wat wij een goed idee vinden voor iemands beleggingsportefeuille kopiëren wij één op één naar onze eigen portefeuille. Zo wordt het belang gedeeld en heeft de klant de garantie dat wij ons inzetten voor het beste resultaat", aldus Westerveld. Meer info: 1vermogensbeheer.nl.

Deze plattegrond van Bussum uit 1929 is onderdeel van een kaart van het Gooi, dat in het boekje 'Wandelingen en Rijwieltochten in het Gooi en Omstreken' zit. A.N.W.B. gaf dit boekje, samengesteld door Mr. A.W. Stork, in 1929 uit. De rode lijnen met letters duiden de routes aan.

Op de kaart is te zien hoe Bus-sum er in 1929 uit zag. Kijk maar even mee: 1C Aschbelt, waar nu De Nieuwe Vaart is; 2B de gasfabriek, nu Slochterenlaan; 3E het zwem-bad bij de Huizerweg; 5C het Majel-laziekenhuis .

Het bord bij Oud-Bussem.

Nu kennen we fietsknooppunten, maar toen waren de routes ook al "bewegwijzerd met geëmailleerde afstandsbordjes en letterplaatjes, welk aan boomen en palen zijn be-vestigd. Op de heide en de akkers zijn de routes aangeduid door mid-del van in den grond gestoken pa-len of buizen."

Dwaal rond in het Bussum van je (over)grootouders, 85 jaar geleden.

klaas oosterom

Lowbudget festival: wat je met een beperkt budget kunt doen

'Fijn als we zo integratie tussen verschillende groepen inwoners krijgen'

De Cliëntenraad van de gemeente Bussum heeft veel vertrouwen in het Lowbudget Festival. Foto: Yvette Geerts

BUSSUM - Met een beperkt budget kun je een hoop doen. Soms zijn het heel voor de hand liggende oplossingen en soms moet je iets creatiever zijn. Het eerste Lowbudget Festival in Bussum, op 6 juni in de voormalige Studio Concordia is de plek waar al die tips en ervaringen gedeeld worden.

Programma

Tijdens de informatiemarkt van 14.00 tot 17.30 uur zijn er tal van workshops en informatiestands van onder meer Wijzer, Versawelzijn, Schuldhulpmaatje, het Jeugdfonds en Twinburgering. Aan het einde van de dag zijn er nog optredens van onder meer Julia Zahra, The LSB Experience en Ad Visser. Om 20.00 uur eindigt het festival. Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.wijzerwijzer.nl/activiteiten.

Een stoelmassage, een ruilhoek, een loopbaancoach, de modeshow 'Vintage to Impress', portretfotografie, mindfulness en een positiviteitscoach. Wethouder Miriam van Meerten die een workshop geeft over de Gelukskoffer en een workshop van Jacqueline Zuidweg waarin zij zich richt op de groep Kinderen en zzp'ers: een klein aantal van de activiteiten die tussen 14.00 en 17.30 uur plaatsvinden. Het Lowbudget Festival komt uit de koker van de Cliëntenraad Sociaal Domein van de fusiegemeenten Bussum, Muiden en Naarden. Zij liepen al langer met het idee rond om iets bijzonders te doen voor mensen en gezinnen met een beperkt budget. De wethouders van de drie fusiegemeenten waren enthousiast en toen er een bedrag beschikbaar kwam vanuit de overheid voor armoedebestrijding en preventieve schuldhulpverlening konden de plannen opeens uitgevoerd worden.
Wethouder Henny Timmerman van gemeente Muiden laat weten dat ze er trots op is dat de drie gemeenten de handen ineen hebben geslagen. Timmermans: "We hopen dan ook zoveel mogelijk inwoners uit de drie fusiegemeenten te mogen ontvangen." De Naardense Wethouder Miriam van Meerten hoopt dat het festival voor mensen die nu aan de kant staan een stimulans is om mee te doen aan de samenleving.

Lindeke Mast, Rob Suurbier en Northon Flores Troche zitten in de Cliëntenraad en vertellen waarom ze dit Lowbudget Festival zo waardevol vinden en wat ze ermee hopen te bereiken. Mast: "Met dit festival willen we behalve voorlichting ook een gevoel meegeven aan mensen. Het Lowbudget Festival geeft inzicht in kansen en mogelijkheden wat je met een klein budget kunt doen. Wij denken dat je dat niet bereikt wanneer je bijvoorbeeld mensen met een uitkering € 25,- geeft. Bovendien mag dat niet, want dat is inkomenspolitiek." Suurbier valt haar bij: "We willen hen hiermee echt een cadeau geven." Op deze dag krijgen bezoekers talloze tips en ideeën over wat je met weinig geld kunt doen.

Suurbier: "Perspectief bieden is juist voor die groep belangrijk." Mast: "Armoede is niet enkel een kwestie van weinig of geen geld hebben, het is vooral ook ploeteren om te overleven. Daarom willen we juist ook kijken naar het innerlijke beeld van de mensen zelf. Zodat ze zelf merken wat er allemaal kan en zodat ze inzicht krijgen in de mogelijkheden." Alle inwoners van Bussum, Naarden en Muiden zijn welkom. Een aantal van hen, 1.200, krijgt een persoonlijke uitnodiging. Dit zijn mensen die een uitkering of een specifieke toeslag krijgen en dit is juist de groep die de gemeente wil bereiken. Mast: "We willen juist die mensen graag bereiken en hen een fijne dag bezorgen." Waarom dan niet alleen een festival voor mensen met een uitkering? Mast: "Budgetteren is voor iedereen interessant en het zou fijn zijn als we zo een integratie tussen de verschillende groepen inwoners krijgen."

'Armoede is niet enkel een kwestie van weinig of geen geld hebben'

Oproep
Het succes hangt voor de Cliëntraad af van het aantal bezoekers en of de doelgroep echt bereikt is. Voor de dag zelf is de organisatie van het festival nog op zoek naar vrijwilligers. Wie mee wil helpen kan zich aanmelden via de website van de Cliëntenraad: www.clientenraad-bussum-muiden-naarden.nl.

Of de doelgroep wordt bereikt is bepalend voor het succes

Spant! haalt grote artiesten naar Bussum

Herman van Veen komt ook naar Bussum. Foto: Bernd Hagedorn

BUSSUM - Bert Visscher, Plien & Bianca, Tineke Schouten, Herman van Veen en nog veel meer grote namen komen naar Spant! in Bussum. Het Bussumse theater heeft het programma rond voor het seizoen 2015-2016 en de voorverkoop is al begonnen.

Spant! heeft dit jaar 75 voorstellingen geprogrammeerd. Het theater laat weten dat er ruimte is voor show en spektakel zoals bij 'Karin Bloemen en Wëreldbänd'.
Ook zijn er mooie musicals zoals 'Meisje met het Rode Haar' en 'Willem Ruis'. Dan zijn er toneelvoorstellingen, bijvoorbeeld 'Van Waveren' en 'Bloedverwanten'. Voor kinderen zijn er speciale voorstellingen, zoals bijvoorbeeld 'Buurman en Buurman'.

Spannend kijkje in de achtertuin van vestinghuizen

Vestingtuinen Achterom in Naarden op 7 juni

Op 7 juni stelt een aantal Vestingbewoners hun tuinen open. Een ideale gelegenheid eens te kijken op plekken waar je anders uiteraard nooit komt. Foto: Bob Awick

NAARDEN – De Vesting bestaat uit meer dan prachtige gevels en smalle straatjes. Om het jaar stelt een aantal vestingbewoners daarom hun achtertuin open voor publiek. Vestingtuinen Achterom vindt dit jaar plaats op 7 juni.

Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen geïnteresseerden de tuinen en achtergevels van zo'n twintig vestinghuizen bekijken. De eerste keer, in 2000, waren dat er twaalf. Ook het aantal bezoekers is stijgende. Myrthe Sanders, een van de organisatoren, laat weten dat er in het eerste jaar zo'n 100 belangstellenden op afkwamen en dat het aantal inmiddels is gestegen tot 300. Zelf stelt ze ook haar tuin open. "Wij hebben een mooi gesnoeide appelboom in de tuin en verder staan er veel varens." Elke editie wordt er naar een bijpassend thema gezocht. Dit jaar zijn dat de muurgedichten die op de vestinggevels prijken. Ook werd de openstelling al eens gecombineerd met een historische beschrijving van het betreffende pand.

Heel spannend

De vorige editie van Vesting Achterom, in 2013, werd druk bezocht. Foto: Bob Awick

Iedereen die meedoet wil natuurlijk dat zijn of haar tuin er goed uitziet. Er ontstaat dan ook in januari al een heuse vestingtuinkoorts, vertelt Sanders. Een officiële welstandscommissie is dus niet eens nodig. Behalve dat de tuin via een achterom te bereiken is zijn er ook geen voorwaarden om mee te mogen doen. "Soms is dat heel spannend. Je loopt door kleine steegjes en opeens sta je in een paradijs. Sommige mensen hebben hele exotische planten en een andere tuin staat weer vol rozen. De meeste tuinen in de Vesting zijn klein en het is leuk te zien wat mensen met hun tuin doen." Zelf was ze vorig jaar erg gecharmeerd van de achtertuin van haar overbuurvrouw: een voor de Vesting begrippen grote tuin, helemaal in Engelse stijl.

Vooraf aan Vestingtuinen Achterom gaan de deelnemers bij elkaar kijken. Sanders: "Want het is natuurlijk heel leuk om te zien hoe de tuin van je buren er uitziet." Ook geeft het een inkijkje in de verschillende huizen. Een gezonde nieuwsgierigheid is ook de vestingbewoner niet vreemd.

Het initiatief voor Vestingtuinen Achterom is ongeveer twintig jaar geleden met ondersteuning van de Vereniging Vestingstad gestart door Lidy Woldringh, El Buerle en Cornelie van Uuden. Een plattegrond is op de dag zelf af te halen op de St. Annastraat naast nr. 40, op het Ruysdaelplein tussen nummer 21 en 23 en bij het Bezoekerscentrum, Utrechtse Poort.

Dagje speeddaten, op zoek naar uw toekomstige huis

Foto: ERA Facebook

Speeddate
met uw
toekomstige
woning

REGIO - Komt u weer Open Huizen kijken? Op zaterdag 13 juni zijn er weer vele huizen die zonder afspraak te bekijken zijn. Op die dag zijn er ook in onze regio weer honderden huizenzoekers onderweg om een kijkje te komen nemen bij de deelnemende huizen.

Om te weten in welke huizen u kunt kijken, checkt u vooraf even de huizenzoeker op de website van ERA, het internationale samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars (www.era.nl). Daar kunt u de huizen selecteren waar u wilt gaan kijken. Er komen elke dag nieuwe deelnemende huizen bij. Op zaterdag 13 juni staat het u vrij om zonder afspraak deze huizen te bekijken. Meestal wordt u door de huidige eigenaar kort rondgeleid. Zo krijgt u snel en makkelijk een goede eerste indruk van een huis.

Verliefd?

En wordt u verliefd op een huis? Ga dan op een andere dag het huis uitgebreid bezichtigen met de verkopende ERA-makelaar. Veel huizen worden voorafgaand aan de Open Huizen Route al verkocht door de extra aandacht die de huizen krijgen. Wees er dus snel bij!

Navigatie

U kunt de ERA-website tijdens de Open Huizen Route gebruiken om te navigeren. Als u een huis op de site bekijkt via uw mobiele apparaat dan kunt u via de kaart bij 'Waar staat dit huis' Google Streetview of Google Maps openen. Handig! Nog een tip: sla uw favoriete huizen nu alvast op onder uw favorieten en rij er 13 juni meteen naartoe.

De landelijke ERA Open Huizen Route wordt gehouden op zaterdag 13 juni 2015 van 11.00 tot 15.00 uur.

Woont u bijzonder?

Foto: Yvette Geerts

Woont u in een bijzondere omgeving of in een niet alledaags huis? En wilt u daarover vertellen in deze krant? Laat het ons weten via een korte mail met foto aan yvette@entermedia.nl.

Gezinswoningen in Huizen snel verkocht en gebouwd

Huurwoningen beschouwd als grote aanwinst

Met vereende krachten en het nodige ceremonieel gaat de eerste paal de Huizer bouwgrond in. Foto: Bob Awick

HUIZEN - Aan de Schokker in de wijk Stad en Lande in Huizen worden 22 koopwoningen en 54 huurappartementen gebouwd. Het koopcontract van de laatste woning werd ook ondertekend. Een jong gezin met twee kinderen mag zich straks de trotse bezitter noemen van een van de nieuw te bouwen eengezinswoningen.

Met een beetje geluk zitten ze nog dit jaar in hun nieuwe huis, want als de bouw voorspoedig verloopt dan kunnen de woningen allemaal nog dit jaar worden opgeleverd. Dat werd eerder deze maand bekendgemaakt bij het slaan van de eerste paal door onder anderen wethouder Marlous Verbeek en De Alliantie-regiodirecteur Joan van der Burgt. Projectontwikkelaar Trebbe West en Heystek Vastgoed Ontwikkeling zijn hier optimistisch over. "Als je ziet hoe het proces tot nu toe is verlopen, hebben we daar zeker goede hoop op."

Huurwoningen

De Alliantie-regiodirecteur Joan van der Burgt is erg blij met de toevoeging van 54 huurappartementen aan het bouwplan. Zij gaf aan met de gemeente Huizen afspraken te willen maken over het toewijzen van woningen aan mensen in de omliggende wijken. "Wij kunnen met deze appartementen oudere echtparen in de wijk een nieuwe moderne woning bieden, zodat hun eengezinswoning vrijkomt. Uiteindelijk kan dit leiden tot 150 verhuisbewegingen." Na de zomervakantie, in september, wordt verwacht dat er kan worden ingeschreven voor deze huurappartementen, die laag in energiekosten zijn door zonnepanelen op het dak.

Tempo

Opvallend aan het project Stad en Lande Noord is de enorme snelheid waarmee alles tot stand komt. Eind november tekende de gemeente Huizen de overeenkomst voor de ontwikkeling. Door het werk van een participatiegroep waren er veel vragen van omwonenden beantwoord en dreigende problemen ondervangen. Zodoende kon er snel worden doorgepakt.

Sleutel voor burgemeester

De burgemeester (rechts) kan bijna naar binnen. Foto: Van Wijnen

EEMNES - Burgemeester Van Benthem van Eemnes is een van de kopers in het deelplan Nieuwe Oogst in Zuidpolder Eemnes. En dat laat hij graag weten. De sleuteloverhandiging was een mooi fotomoment.

Wethouder Zoetman en Marcel Mulder, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Midden, waren er ook bij aanwezig. De burgemeester wilde zelf graag in Zuidpolder wonen. "De nieuwe wijk heeft een mooie uitstraling en is ruim aangelegd met veel groen en water. Verder is het aanbod aan woningen gevarieerd en kon ik mijn nieuwe woning naar eigen wens en inzicht aanpassen. Dus straks een moderne, comfortabele woning met 14 zonnepanelen (om het goede voorbeeld te geven)", aldus de burgemeester. De twee-onder-kapwoning die Van Wijnen voor Van Benthem heeft gebouwd, is één van de in totaal 38 energiezuinige woningen in deelplan 1. De laatste huizen in deze fase worden eind mei opgeleverd. De 11 + 5 woningen in de 2e fase die momenteel in aanbouw zijn, worden rond de bouwvak opgeleverd.

Meer mensen nemen een tweede huisje

De vraag naar recreatiewoningen neemt sterk toe. Door de lage rentestand is het vakantiehuis als belegging weer populair. Vooral nieuwe woningen langs de kust zijn populair.

Door de financiële en economische crisis was er na 2008 wel sprake van een afname van de groei. Maar op dit moment zijn er weer veel plannen voor de bouw van nieuwe recreatiewoningen. "Een zeer positieve ontwikkeling. Het geeft aan dat consumenten ook op deze markt meer vertrouwen krijgen. Dat geeft de burger moed", zegt NVM-voorzitter Ger Hukker. "Met name nieuwe recreatiewoningen zijn bij de consumenten in trek. Nieuw opgeleverde vakantiewoningen verkopen veel beter dan de verouderde voorraad."

Kustregio's

In het afgelopen jaar zijn er circa 1.100 recreatiewoningen in Nederland gerealiseerd. Dit betekent een forse toename ten opzichte van 2012 toen er nog sprake was van 400 gerealiseerde woningen. Wel ligt dit aantal nog onder het 10-jarig gemiddelde van 1.500 woningen per jaar. De vraag concentreert zich in de regio's met een grote toeristische aantrekkingskracht. Vooral de kustregio's, Zeeland en de Waddeneilanden zijn populair. Vanuit het buitenland trekt de vraag aan, met name vanuit Duitsland.

Warm buiten? Kijk juist dan naar besparing op energie!

Wat is de beste tijd om over energiebesparing na te denken? Nu, zegt Honeywell van de cv-thermostaten. Want als je aanpassingen aan je verwarmingsinstallatie moet doen en je zit even zonder warmte, is dat nu veel comfortabeler dan in hartje winter.

Gemiddeld is de verwarming goed voor 55 procent van de energierekening. De bespaartips van Milieu Centraal kunnen een besparing van 22 procent opleveren.

Nog een tip. Vergeet bij bijvoorbeeld het uitbouwen van je woning de centrale verwarming niet. Het kan namelijk zijn dat een extra radiator of thermostaat noodzakelijk is. Maar wat ook kan is bijvoorbeeld een werkkamer apart van de rest van het huis verwarmen.

Veel bezoek

Foto: NVM

Op de NVM Open Huizen Dag van 28 maart jl. werden 150.000 bezoeken afgelegd. "Een aantal waarmee we zeer tevreden zijn", stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. "De woningmarkt leeft."

Rode loper bij Ford

Bij alle vestigingen van Ford-dealer Ardea in Zuid- en Noord-Holland ligt nog tot en met 30 mei de rode loper uit voor iedereen die naar de voordeelshow komt met de nieuwe Ford Focus en de nieuwe Ford Mondeo in de hoofdrol. Voor deze populaire modellen is er een aantrekkelijk pakketvoordeel en een scherpe financiallease-aanbieding, maar ook voor veel andere Ford-modellen is er tijdens deze show extra voordeel te behalen. Tijdens de voordeelshow geldt er veel voordeel op auto's uit voorraad en worden er stevige inruilpremies geboden. Eenmalig geldt er nog eens extra voordeel op een groot aantal showroommodellen die Ardea Auto deze maand nog graag wil verkopen.

Renault Kadjar onder de 25 mille

De nieuwe Renault Kadjar staat eind juni in de showroom.

Renault heeft de Kadjar geprijsd. De nieuwe cross-over in het C-segment is leverbaar vanaf € 24.790,-. Voor dit bedrag levert Renault de Kadjar Energy TCe 130 Life.
De prijzen van de dieselversies beginnen bij € 29.790,- voor de Kadjar Energy dCi 110 in de uitvoering Zen. Deze motor wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of met een automatische EDC-zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Alle Energy dCi 110-uitvoeringen dragen het energielabel B en vallen bovendien in de zakelijk interessante bijtellingscategorie van 20%.

De nieuwe Renault Kadjar staat eind juni in de showrooms van de Renault-dealers. Er zijn vier uitrustingsniveaus.

Naast de Energy TCe 130 en de Energy dCi 110 motoren wordt de nieuwe Renault Kadjar leverbaar met de Energy dCi 130 motor met een vermogen van 130 pk (96 kW). Deze uitvoering is leverbaar met de keuze uit voorwiel- en vierwielaandrijving. De Energy dCi 130 met 4x2-aandrijving in de Intensuitvoering is leverbaar vanaf € 34.290,-. De versie met 4x4-aandrijving is alleen leverbaar in de meest luxueuze Bose-uitvoering vanaf € 39.390,-.

Voordelige automaat in Space Star

Zuiniger dan handschakelen

De Space Star is de voordeligste en zuinigste 5-deurs met CVT automaat.

Mitsubishi introduceert de Space Star 1.0 Bright CVT, de voordeligste en zuinigste 5-deurs met CVT automatische transmissie. Deze Space Star is er vanaf € 12.490,- en is weliswaar 1500 euro duurder dan de versie met handgeschakelde versnellingsbak, maar rijdt wel veel zuiniger.

De Mitsubishi Space Star 1.0 Bright CVT staat al bij de dealer. Het verbruik van de automaat bedraagt slechts 3,9 l/100 km. Dankzij de soepel werkende CVT versnellingsbak presteert de 52 kW (71 pk) benzinemotor bijzonder efficiënt. De uitrusting blijft royaal. De Space Star 1.0 Bright CVT is voorzien van onder meer elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, automatische airconditioning, een USB-aansluiting, een licht- en regensensor, een radio/cd/mp3-speler met vier speakers en hoogteverstelling voor zowel de bestuurders- als passagiersstoel.

Extra klasse
De lederen afwerking van het stuurwiel en de pookknop en zilverkleurige ventilatieroosters geven het interieur extra klasse.

Vrolijke kleuren
De nieuwe Bright-uitvoering is leverbaar in negen kleuren waaronder het vrolijke Lemonade Yellow en flitsende Cassis Purple. Behalve deze kleuren zijn er meer opvallende details, zoals privacyglass achter, portiergrepen en buitenspiegels in de carrosseriekleur en 14" lichtmetalen velgen.

Dusseldorp neemt BMW-dealer Ad Smelt over

De nieuwe BMW 2-serie Coupe.

Dusseldorp Automotive neemt BMW-dealer Ad Smelt in Naarden over.

Ad Smelt, BMW-dealer sinds 1960 en sinds 1979 actief in 't Gooi, werd de laatste jaren geleid door directeur/eigenaar Ronald Lampert. Een toenemende schaalvergroting in het BMW-dealernetwerk ligt ten grondslag aan het besluit van Lampert om aansluiting te zoeken bij een grotere organisatie. Dat is dus Dusseldorp Automotive geworden.

De naam Ad Smelt blijft op de gevel staan en de dagelijkse leiding blijft voorlopig in handen van Ronald Lampert. Met deze overname versterkt Dusseldorp Automotive haar positie als BMW- en MINI-dealer in Nederland. Het bedrijf is al ruim 55 jaar actief partner van BMW Group. Met vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Hoogeveen, Zwolle en nu ook in Naarden behoort Dusseldorp Automotive tot de grotere dealers van de merken BMW en MINI.

Gelimiteerde Volvo V40 vol onderdelen van carbon

Volvo presenteert een nieuwe sportieve smaakmaker: de V40 Carbon Edition. Het is de eerste auto in het C-segment met carbon carrosseriedelen. Hij is bedoeld voor liefhebbers van een auto met een hightech uitstraling en een sportief karakter. Van deze exclusieve versie zijn onder meer het dak, de spiegelkappen en de instaplijsten vervaardigd van koolstofvezel (carbon). Het dak van carbon zorgt voor verlaging van het zwaartepunt. Hij is gelimiteerd verkrijgbaar voor 42.495 euro.

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974

Want zo lief heeft God de
wereld gehad
dat Hij zijn
eniggeboren zoon gegeven
heeft, opdat een ieder, die
in Hem gelooft, niet verloren
gaat, maar eeuwig leven
heeft staat in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

VASTE OPPAS gezocht. Wil jij met enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel op onze 2 zonen van 10 en 7 jr. passen aan huis in Bussum? 4 dagen per week van 15:00 tot 19:00. Mail: allarddroste@hotmail.com

VAKANTIEOPPAS huis, tuin en huisdier. Gezin zoekt tijdelijke woonruimte maand (of deel) augustus. Passen graag op uw huis, huisdier en/of tuin! Vergoeding bespreekbaar. Telefoon 06-10934075.

Goed uitziende, lieve man, 72 jr, zoekt lieve, gezellige vrouw om samen te ondernemen en van het leven te genieten, liefst met foto. christadehoogt@hotmail.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En hebt u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Let Op! Tijdens de jaarmarkt Keverdijk op 30 mei de echte opruiming bij Lijstenmakerij PosterFrameFix. Lijsten vanaf 1 euro tot maximaal 5 euro. Aluminium, houten en baklijsten in veel soorten en maten. We staan met twee kramen tegenover Volendammer vishandel op de Kolonel Verveerstraat.

Versa Thuisadministratie: Ligt er op uw bureau ook zo veel papier en raakt u het overzicht kwijt? Vrijwilligers van Versa Thuisadministratie komen bij u thuis en helpen u met het ordenen van uw administratie. Versa Vrijwillige Thuishulp, 035 6947455 ma.- vr. 10-12 uur; thuisadministratie@versawelzijn.nl; www.versawelzijn.nl/vrijwilligethuishulp

mn 77 zkt reisgen. met rijbew. voor langere vac. in zuid/oost of nrd eur. met mijn camper 50/50 basis. Mail: iwanpjotr@live.nl en t.k. gevr. elec. naaimach. en elec. typmac.

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 60,-
Tel.: 035-8870159

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden
Vrijbl. prijsopgaaf Tel.:
035-6281550 / 06-25284440

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

iPhone, iPad reparatie Bussum. Zeer betaalbare tarieven. mail@mackees.nl

Veluwse boederij te koop. Vr. pr. € 89.000 k.k. te Ermelo. Sleutelklaar. 035-6935525 / 06-22393323

Veluwse boederij te huur 70 m2 in Ermelo, gemeubileerd € 700,- per maand ex. 035-6935525 / 06-22393323

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service

Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Taxi diensten van/naar Schiphol € 50,- vanuit Naarden, Bussum, Hilversumse Meent. 06-26984855

Gevraagd: Dierenartsassistent(e) / verkoopmedewerk(st)er, zie vacature op
www.deboerdierenruiter.nl.

Gevraagd: Defecte vaat/wasmachine, droger, fornuis, radiator - gratis opgehaald, 06-34606808

Feestje? Gratis feestzaal tot 120 personen in Bussum.
Meer info: 06-53319921

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766

Schilderwerk groot of klein. Binnen of buiten. Schilder PMC. Biedt u altijd een vrijbl. offerte. Winterschilder 10% KORTING. 06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

Tuinman heeft nog tijd. Snoeien, fatsoeneren, bestraten, compl. renovatie etc. Vrijbl. prijsopg.: 06-50660689 / www.dennenburg-tuinen.nl

BUHR ZOEKT BOEDEL uw huis leeg en bezemschoon. Nu de gehele dag contact mogelijk via 06-10566581