NaarderNieuws

13 maart 2014

NaarderNieuws 13 maart 2014


Kies de raad

NAARDEN - De strijd om de zeventien zetels in de nieuwe gemeenteraad is de laatste week ingegaan. Op de markt en in de stad voeren politieke partijen tegelijkertijd campagne. Dinsdagavond namen lijsttrekkers het verbaal tegen elkaar op tijdens het politiek café van de VVD in gebouw De Hoed.

Alle energie van Naardense politici ten spijt, gaan traditiegetrouw toch minder Naarders naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad dan voor de Tweede Kamer. Bij de vorige Kamerverkiezingen in 2012 lag het opkomstpercentage in Naarden op 84,9%. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (2010) was dat 49,3%. Landelijk gezien is het aantal stemmers bij de gemeenteraadsverkiezingen de laatste ronde gedaald. Volgens de NOS was de opkomst in 2010 ruim 51 procent. In 2006 en 2002 was de opkomst zo'n 58 procent.

Burgemeester Joyce Sylvester roept Naarders op om volgende week woensdag vooral te gaan stemmen. "Ik hoop dat heel veel van onze inwoners op 19 maart gebruikmaken van hun stemrecht. Met de komende uitbreiding van gemeentelijke taken wordt die stem des te belangrijker." De komende raad zit overigens nog geen twee jaar, met de gemeentelijke fusie van Naarden, Bussum en Muiden op 1 januari 2016 wordt alweer een nieuwe raad gekozen.

Naarden telt 19 maart negen stembureaus, die open zijn van 07.30 uur tot 21.00 uur. Er is één nieuw stembureau in de Comeniusschool. Ook nieuw is dat de gemeente deze verkiezingen vijf tellers per stembureau inzet, waar dat er voorheen vier waren. Daarmee moet de uitslag woensdagavond sneller binnen zijn, zegt een woordvoerder. De definitieve uitslag wordt rond middernacht verwacht.

In het NaarderNieuws dat 20 maart verschijnt, vindt u de uitslag van verkiezingen,de samenstelling van de nieuwe raad en reportages van de verkiezingsavond.

Raad past parkeerplan aan

NAARDEN - De gemeenteraad heeft vorige week na een stevige discussie het parkeerplan goedgekeurd. Met een tweetal wijzigingen.

De VVD kwam met een amendement om betaald- en vergunningparkeren als toekomstige opties uit het plan te halen. "We wilden de wethouder geen blanco cheque meegeven", licht een VVD-woordvoerder toe. "Als die instrumenten nodig blijken, kan de raad het plan daarop aanpassen."

Ook een PvdA-amendement werd aangenomen. De raad vond de geplande parkeeronderzoeken te duur en de kosten te weinig onderbouwd.

Man aan de haal met bladblazer

NAARDEN - De politie heeft vorige week een 42-jarige man aangehouden die een bladblazer had gestolen uit een afgesloten garage in de Vesting. De dief, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is een bekende van de politie.

Een agent zag de man, die al eerder door het wijkteam werd opgepakt, sjouwen met een bladblazer. Navraag leerde dat het tuingereedschap gestolen was.

De man moet over veertien dagen voor de rechter verschijnen. De bladblazer is weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar.

49,3

procent van de Naarders ging in 2010 naar de stembus voor een nieuwe raad

Over tijden die voorbij zijn

Foto:

Jean Philippe de Girard de Mielet van Coehoorn (1794-1872) was de dappere 2e luitenant der artillerie die op 11 april 1814 een batterij op de Westdijk bij Muiderberg verdedigde tegen de Fransen. Hij week niet van zijn post. Nadat zijn krachten het door steekwonden en sabelhouwen begaven en de Fransen op het punt stonden hem te doden, werd hij gered door een gendarme. Zwaar gewond en bijna bewusteloos hees de Fransman hem op zijn paard en bracht hem als krijgsgevangene naar de Vesting, waar hij zeer correct werd bejegend en in het noodhospitaal aan de Westwal werd verpleegd. Verscheidene Franse officieren en manschappen namen notitie van hem en lieten hun genegenheid voor de dappere officier blijken. Het werd een strelende gewaarwording voor hem toen hij enkele dagen voor de terugtocht van het Franse garnizoen door twee officieren uit het hospitaal werd afgehaald. Leunend op hun armen werd hij naar de Vestingcommandant generaal Quetard geleid die hem aan tafel nodigde en een vererende toast op zijn herstel uitbracht. Op 10 mei 1814 werd Coehoorn per rijtuig door kolonel Falba persoonlijk naar Muiderberg gebracht.

Meer weten? De jongste aflevering van De Omroeper, het historisch tijdschrift voor Naarden, staat bol van gedetailleerde informatie over Naardens beleg. Een abonnement op het kwartaalblad kost 17,50 euro per jaar. Abonneren: (035) 6946860 of info@stichtingvijverberg.nl en www.stichtingvijverberg.nl

Weerbericht

Geleidelijk minder zonnig en minder zacht
Het was schitterend lenteweer zo vroeg in het jaar, met op enkele dagen een uitzonderlijk hoge temperatuur voor begin maart. De smaakmaker hiervan, een hogedrukgebied ten oosten van Nederland, heeft plaatsgemaakt voor een Noordzee-hogedrukgebied. Met een noordoostenbries is het minder extreem zacht. In het weekeinde trekt het weg en wordt het iets kouder.

Donderdag en vrijdag
In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. Er is kans op vorst aan de grond. Overdag maakt de zon wederom overuren. Het wordt 14 à 15 graden. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Vrijdag draait de wind naar west. De zon schijnt eerst, maar er komt langzaam meer bewolking. Het blijft nog droog. Het wordt 12 graden.

Het weekeinde
Zaterdag valt er tijdelijk wat lichte regen. Later op de dag kan het geleidelijk opklaren. De wind is gedraaid naar noordwest en wakkert aan tot vrij krachtig (windkracht 5). Ook zondag waait er een voelbare, tamelijk gure, noordwestenbries. Het blijft dan wel meestentijds droog met af en toe zon. De minima schommelen rond 4 graden. In de middag wordt het 9 à 10 graden.

Weetje
'Maar roert zijn staart', luidt het gezegde. Dat geeft de grilligheid van het maartweer aan. Vorig jaar vroor het op 11 maart. Tot en met begin april bleef het te koud. Op 4 maart 2005 viel een dik pak sneeuw en vroor het -14 graden. Nog geen 2 weken later, op 16 maart 2005, werd het net als afgelopen zondag +19 graden, maar dat was recordvroeg.

Naarden:

*PGN Grote Kerk 10.00 u. ds. J.P. Schouten; 19.30 uur Oecumenische Vesper ds. L. Heuvelman in R.K. St.Vituskerk
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistieviering, 12.00 Eucharistieviering voor gezinnen, 19.30 u. Oecumenische Vesperdienst; za.15/03 17.30 u. Eucharistieviering
*C
hr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. ds. J. van Amstel; 17.00 u. ds. J. van Amstel

Bussum:

*RK Mariakerk 10.00 u. Eucharistieviering pastor M. Sendecki; 17/03 19.30 u. 2e Vastenoverweging
*RK St. Jozefkerk 10.00 u. Parochianen A. Huisers
*PGB Wilhelminakerk 10.00 u. dienst in Verlosserkerk; 19.00 u. Cantatedienst
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. mw. ds. H. van Beelen
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. S. de Jong
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. G. Codée; 17.00 u. ds. L. Smelt
*Remonstrantse Gemeente N-B 10.30 u. dr. A. v.d. Hoek
*Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB 10.30 u. mw. J. Werner-van Slooten
*Doopsgezinde Gemeente B-N 10.30 u. 'Zin zoeken in bijbelverhalen'
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B 10.00 u. mw. G. Blom
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. ds. F. Karelse-Dijk
*Het Apostolisch Genootschap 09.30 u. Eredienst
*De Christengemeenschap 10.00 u. Mensenwijdingsdienst

Ik wil graag in de gemeenteraad omdat..

Wat drijft de spiksplinternieuwe kandidaat-raadsleden?

Daan Versteeg (34)

door Lisa van Dorp

NAARDEN - Op de kieslijsten staan bij alle partijen nieuwe gezichten. Wie zijn de nieuwe politieke sterren en wat willen ze? NaarderNieuws legde vier vragen voor aan Daan Versteeg (34, plaats 5 CDA, advocaat, fan van Ruud Lubbers), Dries Bartelink (39, plaats 2 GroenLinks, bestuursadviseur gemeente Amsterdam, fan van Femke Halsema), Ilse Millin (51, plaats 4 VVD, makelaar, fan van Neelie Kroes), Theo Fambach (63, plaats 3 D66, architect, fan van Hans van Mierlo) en Imane Al-Makroudi (20, plaats 3 PvdA, student bestuurskunde, fan van Lodewijk Asscher).

Waarom ga je in de politiek?
Versteeg: "Ik zit vol vernieuwende ideeën. Op mijn 23e was ik al lid van de Provinciale Staten van Gelderland en sindsdien ben ik voortdurend actief binnen het CDA." Bartelink: "Ik heb ideeën om Naarden groener en socialer te maken, maar ook persoonlijke overwegingen spelen een rol. Ik verwacht plezier te beleven aan het werk in de gemeenteraad en er als persoon verder door te groeien." Millin: "Ik ben erg betrokken bij de maatschappij. De VVD is altijd al mijn partij geweest omdat ik vrijheid en democratie belangrijk vind." Fambach: "Ik lever graag een bijdrage aan onderwerpen die politiek belangrijk zijn: bouwen en wonen, senioren." Al-Makroudi: "Jongeren zijn te weinig betrokken bij de politiek, terwijl het ook over hen gaat. Ik hoop jongeren meer stem te kunnen geven in de raad en de politiek dichterbij te brengen voor de jongeren."

Dries Bartelink (39)
Ilse Millin (51)
Theo Fambach (63)
Imane Al-Makroudi (20)

'Ik zit vol vernieuwende ideeën'

Wat breng je mee voor jouw partij?
Fambach: "Ik ben voorzitter van de Seniorenraad in Bussum, die hopelijk straks in Naarden ook actief wordt. En ik ondersteun de D66-fractie al een poosje. Ik ga graag op locatie in gesprek met mensen als er iets speelt, bijvoorbeeld met een bestemmingsplan." Millin: "Als makelaar in het Gooi heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd, zowel met ondernemers als particulieren." Al-Makroudi: "Een frisse kijk op zaken en mijn eigen ervaring van wat er speelt in de buurt, onder jongeren maar ook onder ouderen. In 2012 heb ik tijdens de Tweede Kamerverkiezingen stage gelopen op het landelijk partijbureau van de PvdA in Amsterdam." Bartelink: "Mijn omgeving roemt mijn strategisch en analytisch vermogen en mijn verbindende kwaliteiten. Op die manier wil ik ook als raadslid werken, niet alleen binnen de fractie en de raad, maar ook met burgers en ondernemers." Versteeg: "Jeugdig enthousiasme en toch ook veel politieke ervaring. Debatteren is mijn hobby."

Wat is jouw stokpaardje?
Bartelink: "In de raad zal ik me inzetten voor het thema werk. Daarnaast zal ik vaak aandacht vragen voor de belangen van de zogenaamde outsiders, dat wil zeggen mensen die niet of moeilijk op kunnen komen voor hun belangen, zoals kinderen of mensen met een beperking." Millin: "Cultuur en onderwijs zijn belangrijk voor de toekomst van onze stad, zowel voor als na de fusie." Versteeg: "Veiligheid. Inbraken en diefstallen zijn de grootste - en gelet op de cijfers - meest terechte angst van de Naarders. Onvoorstelbaar dat een gemeente waarin de VVD het grootst is, dat laat gebeuren. Als ik word gekozen, mag je me afrekenen op de strijd tegen de criminaliteit." Fambach: "Bij bouwplannen goed luisteren naar de inwoners en die plannen goed inpassen in de omgeving." Al-Makroudi: "Dat jongeren net zo goed bij Naarden horen als de Vesting. Jong kunnen zijn in een oude stad, dat is mijn stokpaardje."

'Er moet ook gebouwd worden voor jongeren en starters'

 

Wat is het eerste dat je doet als je gekozen wordt?
Versteeg: "Zorgen dat de gemeente komt met minder regels en met meer hulp. Als nieuwkomer in Naarden weet ik inmiddels van de vergunningenrompslomp die hoort bij een verbouwing. De gemeente lijkt zo wel je grootste tegenstander. Het omgekeerde zou het geval moeten zijn." Bartelink: "Een initiatiefvoorstel om meer werk te maken van werk in de regio." Millin: "Burgerparticipatie." Fambach: "De ontwikkeling van de voorzieningenstrook langs de Amersfoortsestraatweg en het Centrumplan Keverdijk." Al-Makroudi: "Ik vind dat er ook gebouwd moet worden voor jongeren en starters, betaalbaar dus, zodat we niet allemaal weg hoeven uit Naarden als we zelfstandig gaan wonen."

Drukke voetbal-clinic NVC

NAARDEN - Zo'n 200 schoolvoetballertjes uit Naarden en Bussum kregen vorige week voetbaltraining van NVC-hoofdtrainer en oud-Ajacied Arno Splinter.

De club gaf de training als voorbereiding op het schoolvoetbaltoernooi dat op 12 maart begint. Splinter had allerlei oefeningen in petto voor de scholieren: de snelheidsmeter, het gatendoek, een slalomwedstrijd en paaltjes schieten.

De reacties na afloop waren positief. Louis Alting Siberg, coach van de jongens van groep 6 van de Tweemaster: "NVC had het prima voor elkaar, de jongens hebben enorm genoten."

Raadsleden bijeen voor fusie

NAARDEN - Praten over de toekomst, maar bovenal ook elkaar leren kennen. Ongeveer honderd raadsleden en aankomende raadsleden van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden hebben elkaar vorige week ontmoet op het Bussumse gemeentehuis.

Er werd, in een ontspannen sfeer, met elkaar gepraat over wat de gemeenten de komende jaren te wachten staat en hoe het samengaan van de gemeenten straks gaat verlopen. Burgemeester Sylvester: "Ik kijk met een positief gevoel op de bijeenkomst terug. De wil om de fusiedatum van 1 januari 2016 te halen is duidelijk aanwezig. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Vanwege de fusie zullen ook de raadsleden de komende jaren veel met elkaar samenwerken. Ook werden de plannen voor de komende twee jaar gepresenteerd: de raadsleden konden daarover vragen stellen. De drie gemeenten waren erg tevreden over de avond. Er wordt snel een vervolg gegeven aan de avond voor de raadsleden. Ook het personeel van de gemeenten staat eenzelfde soort avond te wachten.

Als alles volgens plan verloopt vormen Bussum, Naarden en Muiden over twee jaar één gemeente.

Ilse de Lange zingt in de Grote Kerk

Foto: Bob Awick

Op Internationale Vrouwendag had SkyRadio 'Powervrouwen in Concert' georganiseerd. Voor zo'n 1.000 fans gaf Ilse de Lange een optreden in de Grote Kerk. Het concert duurde ruim een uur. Heel anders dan we gewend zijn, vond een medewerker van de kerk. "Ilse begon met ballads en eindigde met haar meer stevige nummers. Vooral de opening waarbij ze alleen met haar gitaar op het podium stond, was fantastisch. Je zag haar genieten van de omgeving. Na afloop zei ze dat ze het heel bijzonder vond om in de kerk op te treden."

Grote Kerken spijkeren manifest op kerkdeuren

Ook kerk Naarden protesteert tegen wegvallen subsidie 

De Grote Kerk domineert de Vesting. Foto: Christian Pfeiffer

door Lisa van Dorp

NAARDEN - Samen met andere grote kerken uit het land luidt de Grote Kerk van Naarden de noodklok. Voor het derde jaar op rij krijgen de kerken geen subsidie meer van het Rijk voor het onderhoud van de gebouwen. Op de voordeur prijkt sinds vrijdag dan ook een manifest.

Het manifest komt uit de koker van het Grote Kerkenoverleg, waar de Naardense Marlo Reeders voorzitter van is. Het stuk is gericht aan de vaste Kamercommissie van OCW. De Der Aa-kerk Groningen, Grote Kerk Breda, Nieuwe en Oude Kerk Amsterdam, Eusebiuskerk Arnhem, Grote Kerk Den Haag, Laurenskerk Rotterdam, Pieterskerk Leiden en Westerkerk Amsterdam zijn mede-ondertekenaar.

'Stoppen met onderhoud is geen optie'

"De subsidie gaat sinds drie jaar eerst naar Werelderfgoed, dan naar andere monumenten en dan komen onze kerken pas aan de beurt", legt Reeders uit. De Grote Kerk betaalt al jaren de helft van het onderhoud uit de rijkssubsidie en de andere helft uit eigen fondsen. Het onderhoud aan de kerk is duur omdat het gaat om gespecialiseerd maatwerk en grote projecten.

"Het wegvallen van de helft van ons budget maakt dat we onze reserves moeten aanspreken. Stoppen met onderhoud is geen optie. Repareren is namelijk duurder dan het elk jaar bijhouden. Een jaar niet schilderen betekent dat de verf afbladdert. Maar drie jaar niet schilderen betekent dat het hout gaat rotten." Reeders hoopt dat de politiek de noodkreet oppikt. "Donderdag bespreekt de commissie ons manifest. Onze kerken hopen dat de politici inzien dat dit niet de bedoeling is en dat de prioritering wordt aangepast. De eerste reacties waren in elk geval begripvol."

De Grote Kerk heeft dubbel pech. In december werd onverwacht asbest gevonden. Het verwijderen kost de kerk meer dan 50.000 euro.

Wachter Muller

Initiatiefnemer Vestinghotel

Naarder sinds 2002

Foto:

Vestinghotel?
"Het oude stadsarchief en politiebureau naast het stadhuis komt vrij. Er zijn weinig panden zo geschikt voor een hotel. En dan bedoel ik niet een gewoon hotel, maar meer een herberg: een hotel met een publieke functie. Denk aan een bibliotheek, een punt waar je je internetbestellingen na je werk kunt ophalen, of je kinderen even veilig kunt onderbrengen. Een ouderwetse herberg, met een huiskamer waar je altijd terecht kunt."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben freelance marketeer. Hiervoor was ik marketingdirecteur bij onder meer Golden Tulip Hotels."

Welk Naarder nieuws volg je?
"Nieuws over het beheer van de vestingwerken. En berichten over de evenementen, het toerisme en de ondernemers in de Vesting."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Eentje met de uitspraak: niets is onmogelijk."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester was van Naarden?
"Ik zou een nieuw, fantastisch, gezond eetfestijn in de Vesting beginnen. Ik krijg dan een visioen van de Marktstraat, helemaal vol met lange, gedekte tafels. Waar niet alleen vestingbewoners, maar ook buitenstaanders kunnen aanschuiven."

Wat is je beste eigenschap?
"Optimisme."

En je slechtste?
"Optimisme. Ik zie altijd overal gouden mogelijkheden, maar verlies daarbij de realiteit nog wel eens uit het oog."

Wat is je favoriete plek in Naarden?
"Behalve mijn huis, de zaterdagmarkt in de Vesting. Ik loop er met mijn kinderen rond. Het is gezellig, iedereen komt er."

Op wie ga je stemmen 19 maart?
"Ik zweef nog een beetje. Ik heb me zaterdag op de markt laten bijpraten door verschillende partijen maar ik heb nog geen keuze gemaakt."

De Vries vraagt vertrouwen

NAARDEN - Wethouder Wil de Vries-Kempes (GroenLinks) gaat voor een tweede periode als wethouder. Dat maakte ze vorige week bekend op de website van de partij en in een flyer die door GroenLinks huis-aan-huis is bezorgd.

De GroenLinks-lijsttrekker wil een vervolgtermijn. Als de verkiezingen voor GroenLinks tegenvallen en de partij niet in de coalitie komt, ervaart De Vries-Kempes dat als een duidelijk verlies, laat de politica weten. "In dat geval geef ik ruimte aan een nieuwe generatie GroenLinksers en ga ik zelf in de raad op de achtergrond functioneren, dus niet als fractievoorzitter."

Op nummer 2 bij GroenLinks staat Dries Bartelink, een nieuwkomer in de Naardense politiek.

VVD de markt op

NAARDEN - De hele dag met Naarders praten over de aanstaaande fusie. Dat deed de lokale VVD-fractie op de zaterdagmarkt.

De Liberalen vroegen de Naarders onder meer hoe ze denken over de fusie met Bussum en Muiden. Daarnaast mochten bewoners ook een naam bedenken voor de nieuwe gemeente. De meest aansprekende naam wordt door de VVD ingebracht in de onderhandelingen met de andere gemeenten. VVD-kamerlid Pieter Litjens was ook op de markt. De oud-burgemeester van Aalsmeer geldt als een expert op fusiegebied.

Weer nederlaag NVC

NAARDEN - Weer een nederlaag voor de voetballers van NVC. De Naarder eersteklasser leed zondag de negende nederlaag van het jaar. Des te verrassender was het dat de betere ploeg deze keer verloor van de nummer laatst Zeeburgia, dat met een verjongd team speelde: 2-0.

Het duel was geen moment echt hoogstaand; van goed voetbal was geen sprake. Voor rust waren de Amsterdammers het meest aan de bal, maar er waren maar weinig kansen te noteren. Na rust zorgde NVC voor meer gevaar en kreeg de ploeg ook kansen, maar de echte focus ontbrak. Toen de Amsterdammers met een ander spelsysteem begonnen te spelen, namen ze het duel over. Meteen was het raak. NVC had daar geen antwoord op. Vlak voor de slotfase maakten de Amsterdammers nog 2-0.

Scorebord

NAARDEN - Hockeyclub Naarden heeft een nieuw scorebord voor bij het hoofdveld. Zondag vierden de jongste hockeyers met hun trainers de ingebruikname.

In het kader van de optimalisatie van het Sportpark werd afgelopen zomer werd een nieuw waterveld aangelegd bij HCN, dat voldoet aan de hoogste normen. De Nederlandse Hockeybond wil dat er in de aanloop naar het WK in Den Haag deze zomer ook interlandwedstrijden in Naarden worden gespeeld. Er ontbrak echter nog een scorebord. Door bijdrages van sponsors staat het er nu.

Versa vrijwillgerscentrale

Mentorschap Midden Nederland zoekt een coördinator die onder andere de mentoren in 't Gooi begeleidt (een dagdeel per week).

Naarderheem: chauffeur voor de rolstoelbus, om de bewoners te vervoeren (af en toe).

Versa Welzijn – Informatief huisbezoek bij senioren in Bussum: vrijwilliger die eenmalige huisbezoeken aflegt om informatie en advies te geven op het gebied van wonen, welzijn en zorg (3 uur per week).

Buurtcentrum De Schakel: vrijwilliger die, samen met de huidige beheerder, thuis het beheer van de websites wil verzorgen (1-2 uur per week).

zaterdag 15 maart

Expositie

Vanaf half maart tot eind juni is 'De bonte expositie' van Martha Helwegen te zien in De Palmpit. De expositie wordt officieel geopend op 15 maart om 14.00 uur en men kan de werken tot 17.00 uur bekijken en daarna op de openingstijden van De Palmpit.

Open dag

Open dag van de Zorg bij PelvicMotion, bekkenexpertisecentrum en Familiae professionele mantelzorg. De open dag is van 9.00 uur tot 12 uur aan de Lambertus Hortensiuslaan 25 in Naarden.

Concert

Concertkoor Hosanna brengt het oratorium van Elios in de Grote Kerk van Naarden. Het concert start om 20.00 uur. De uitvoering heeft opera-elementen, de solisten acteren op het podium. Kaarten kosten € 25,-. Te koop op willeke.secretariaat@gmail.com en 's avonds aan de kerk.

Spinningmarathon

Fitnessclub Gooimeer aan de Energiestraat 49 a houdt een spinningmarathon voor het goede doel. De opbrengst is voor de Stichting ALS. Ook wordt er een loterij op de Fitnessclub georganiseerd, de ondernemers uit Naarden en Bussum hebben de prijzen ter beschikking gesteld. Voor meer info: www.defitnessclub.nl.

Kerk open

De Koepelkerk opent zaterdag weer de deuren. De hele maand kan men komen kijken naar uitgestalde kunst. Vandaag kunnen bezoekers ook komen schilderen. De kerk is open van 12.00 uur tot 15.00 uur.

Rommelmarkt

Buurtcentrum 'Achter de Linde' aan de Godelindedwarsstraat houdt een rommelmarkt. Er worden allerhande spullen verkocht. De rommelmarkt is van 9.30 tot 13.00 uur.

Lezing

Koen de Jong vertelt voor AV Tempo aan de Voormeulenweg over 'Sportrusten'. Bij sportrustpunten draait het om ademhalingsoefeningen en regelmatig trainen en dat 100 dagen lang. Aanvang 11.00 uur, entree € 5,-.

zondag 16 maart

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Deze middag is er o.a. een optreden van Henk van Paridon met zijn trekharmonica en er kan gezellig worden meegezongen. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Muziek aan Huis

Muziek aan Huis op de vijfde etage van woonzorgcentrum De Zandzee. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 3 euro.

Cantatedienst

In het kader van de maandelijkse cantatediensten is vanaf 18.30 uur de de Wilhelminakerk in Bussum geopend voor een viering in de traditie van een Engelse 'Songs of Praise'. Door het ensemble Voices, met Wybe Kooijmans aan het orgel, zullen onder leiding van Piet Philipse werken worden uitgevoerd van Wesley, Rutter, Arcadelt en Haydn. Voorganger is dominee Rein Brouwer.

Theater

Theatergroep PlanB speelt 'De Nimfen' op Fort Werk IV. 'De Nimfen' laat op een indringende manier zien hoe zussen elkaar onhandig proberen te steunen en hoe onmogelijk het is om een ziekte te delen. Aanvang 14.00 uur, entree € 12,-. Kaarten te koop op reserveren@theatergroepplanb.nl.

Expositie

Kunstenaar Ton de Kruijk opent z'n galerie aan de Landstraat voor een expositie van recent werk. Er is veel kleurrijk werk te zien. De galerie gaat open tussen 11.00 en 17.00 uur.

Alzheimer-middag

Onder leiding van Walter van Egeraat wordt een gezellige zondagmiddag gehouden voor Alzheimer-patiënten en hun familie. Van 14.00 uur tot 16.00 uur worden er samen liedjes van vroeger gezongen. De middag wordt gehouden aan de Karel Doormanlaan 44. Toegang € 5,-. Aanmelden op 06-34961794.

dinsdag 18 maart

Kledingverkoop

Harry Kerkhofs Modehuis uit Valkenswaard houdt vanaf 10 uur weer een modeshow in De Palmpit aan de Koekoeklaan met zijn nieuwe voorjaarscollectie. De show wordt gevolgd door de verkoop van de getoonde kleding voor senioren, mannen zowel als vrouwen. Koffie en toegang gratis.

Lezing

Dr. Ad Welschen houdt in De Antonius Hof een lezing over 'De geschiedenis van Nederland en de rol van de Oranjes'. Aanvang 14.30 uur.

Lezing

Annet Betsalel vertelt over Pesach, het joodse paasfeest. De lezing wordt gehouden in het Trefpunt aan de Lorentzweg. Er worden ook gerechten geserveerd. Aanvang 20.00 uur, entree € 5,-

Historisch Café

Er wordt weer een Historisch Café gehouden in het oude VVV-kantoor aan het Adriaan Dortsmanplein. Deze keer gaat het over het spoor rond het Gooi. Een ongehoorde bevolkingsgroei, villabouw, dagtoerisme en forensisme zijn het gevolg. Historicus Paul Scheiders vertelt daarover. Aanvang 20.00 uur.

donderdag 13 maart

Open tafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Lezing Het Labyrint

Marian van Caspel geeft een lezing in het kader van de tentoonstelling 'Labyrint' in het Comenius Museum in Naarden. Het labyrint is een oud symbool, verbonden met de onderwereld, dood en wedergeboorte. Aanvang: 20.00 uur. Kaartjes 5 euro inclusief koffie en bezichtiging tentoonstelling. Adres: Kloosterstraat 33. Aanmelden: info@comeniusmuseum of bel 035 6943045.

vrijdag 14 maart

Eenakterfestival

Het St. Vituscollege houdt een eenakterfestival tijdens de Grote Avond. Leerlingen en docenten zullen twee eenakters opvoeren waarmee zij gaan strijden om de 'Vitusbokaal'. Aanvang 20.15 uur.

Broodje Plus

Ruimte serveert weer de broodmaaltijd 'Broodje Plus' aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Aanvang 17.30 uur.

Goed gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur.

maandag 17 maart

Open tafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

woensdag 19 maart

Lezing

Kunstkenner dhr. Meerman vertelt voor de ANBO in Wijzer aan de Landstraat over de beroemde oude woestijnstad Petra. Wie naar de tentoonstelling in het Museum voor Oudheden is geweest of meer wil weten over deze prachtige oude stad in de rotsen van Jordanië moet komen luisteren en kijken. Aanvang 10.30 uur.

13 / 20

Lijsttrekker Hart voor Bussum stopt per direct

Marieke Munneke Smeets neemt stokje over

Hart voor Bussum werd onlangs gepresenteerd. Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - Hart voor Bussum moet het zonder lijsttrekker Ton Fokker stellen. Hij trekt zich terug uit de Bussumse politiek vanwege persoonlijke omstandigheden.

De timing, vlak voor de verkiezingen, is opvallend. De partij bestaat pas een paar weken en Fokkers naam staat op de stembiljetten waardoor iedere Bussumer op hem kan stemmen. "Maar," zo geeft Fokker aan, "ik ben niet verkiesbaar." Vooralsnog heeft dat geen directe gevolgen. Mocht Fokker een raadszetel behalen, dan kan hij die tegen die tijd weigeren. Hij heeft namelijk nog niet officieel afstand gedaan van zijn plek op de lijst. Mocht het allemaal zover komen, dan wordt de nummer 2, Marieke Munneke Smeets, het nieuwe gezicht van de partij. "Ik waardeer zijn beslissing. Ton is eerlijk en oprecht over zijn keuze en dat past bij hem en bij de openheid van onze partij." Ook de partijvoorzitter, Niels Geniets, reageert: "Het is weliswaar een gevoelig en moeilijk moment en erg lastig voor de partij zo midden in de campagne, maar wel open en eerlijk. Dat valt alleen maar te waarderen en te respecteren. Kiezers hebben er recht op om van Tons vertrek al voor de verkiezingen op de hoogte te zijn. Het mag niet zo zijn dat mensen zich na 19 maart bedonderd voelen. Het is en blijft enorm jammer dat Ton geen kans meer zag om politieke activiteiten een plek te geven in zijn leven. De snelle groei van Hart voor Bussum zal daar ook een rol in hebben gespeeld. Ton heeft met BussumsBloei de basis gelegd voor Lijst 6, Hart voor Bussum."

Geruchten
Ondertussen gonst het van de geruchten en wordt er gezegd dat er ruzie binnen de partij zou zijn. Twee kapiteins op één schip en onenigheid over de standpunten die de partij wil innemen, zouden hieraan ten grondslag liggen.

Forse nederlaag slecht SDO

BUSSUM - Het slechtste duel van het jaar werd het zondag meteen al genoemd: SDO heeft afgelopen weekend een forse nederlaag geleden tegen De Kennemers: 6-1.

Het ontbrak de Bussumers zondag vooral aan vechtlust. Vanaf de aftrap speelde SDO ondermaats. Eerst kregen de Bussumers nog wel wat kansjes, maar daarna was het snel gedaan met de hoop op een goed resultaat. De Kennemers zette fel aan en creëerde met een reeks lange ballen gevaar. De eerste goal kwam al snel. Toen de eerste goal was gevallen, was het duel ook meteen gespeeld. De Kennemers bleef aanzetten en kon met veel gemak al voor rust de zege zeker stellen. Na de eerste helft stond er al een 3-0 voorsprong voor De Kennemers op het scorebord. SDO probeerde na de eerste helft wat te forceren door twee reservespelers het veld op te sturen, maar ook dat had geen resultaat. De Kennemers konden nog 3 keer scoren. SDO kon met één doelpunt de eer redden.

Bussum kan verder met MOB-plan

Foto: Gemeente Bussum

BUSSUM - Bussum kan verder met de bouwplannen op het MOB-complex. Dat bleek woensdagavond toen raadsleden over de plannen vergaderden. De meeste stonden achter het door de gemeente gemaakte plan.

Er werd woensdag nog wel gesproken over de opzet ervan. Zo waren er nog vragen over de grootte en bepaalde kosten. Over de grootte was vooral de vraag of de bouwplannen compacter kunnen. Nu wordt er verdeeld over een stuk van 5 hectare grond voor 2 hectare bebouwd. Alleen GroenLinks was daar nog op tegen. Het oude MOB-complex moet een groene buurt worden waar straks gewoond kan worden. Op het complex moeten enkele bungalows en appartementencomplexen worden gebouwd. Toch moet het groen overheersen. Alle gebouwen moeten lager worden dan de bomen. De GNR gaat de natuur beheren.

Speelplaats De Peppels klaar

BUSSUM - Na een paar weken werk door de bouwvakkers heeft wethouder Nen van Ramshorst woensdag de speelplaats op De Peppels geopend. De speelplaats werd de laatste weken compleet gerenoveerd.

De speeltoestellen op het plaatsje waren al langer afgeschreven. Buurtbewoners mochten zelf bepalen wat er voor de oude speeltoestellen moest terugkomen. Ze hebben gekozen voor deels houten speeltoestellen. De kinderen hebben nu onder andere een schommel en een rek om op te klauteren.

Voorkeurs- actie CDA'er

BUSSUM - Het zal niemand ontgaan zijn dat Carl Gerkens graag gekozen wil worden als raadslid. In meerdere advertenties roept de CDA'er de kiezers op om op hem te stemmen.

Gerkens bezet momenteel nog een raadszetel voor het CDA. Afgelopen jaar voerde het CDA een metamorfose door, waardoor Gerkens op een lagere plaats kwam te staan. Toch hoopt de Bussumer aan de hand van voorkeursstemmen wederom op een zetel.

4 jaar geleden kwam de Bussumer met voorkeursstemmen in de raad.

Bussumer stompt agent

BUSSUM - Een Bussumse vader (62) heeft zaterdag een Apeldoornse agent een stomp verkocht. De man deed dat nadat zijn zoon (23) werd opgepakt.

Het opstootje ontstond nadat de jongste Bussumer een opmerking maakte naar twee agenten. Toen de agenten hem vervolgens aanspraken en naar zijn paspoort vroegen, gaf de jongen geen gehoor. De agenten probeerden de jongen daarop aan te houden, maar de jongen spartelde erg tegen. Ook de vader sprong er bovenop. De twee Bussumers werden daarop samen opgepakt.

Autokrakers slaan toe

BUSSUM - Autokrakers hebben deze week in meerdere Bussumse straten auto's opengebroken.

Vooral maandag sloegen de autokrakers toe. Toen werden vlak achter elkaar enkele auto's opengebroken. Het was raak aan de Abraham Kuyperlaan, de Parklaan, de Graaf Florislaan en de Staetelaan. Op de Abraham Kuyperlaan werd gereedschap gestolen. Van de andere auto's werden TomToms meegenomen.

Een dag later was het weer raak: op de Prins Mauritslaan werd een auto opengebroken en een TomTom gestolen.

Boekenweek gestart

BUSSUM - Boekhandel Los heeft zaterdag de start van de Boekenweek gevierd. Als speciale gasten waren Jet Boeke en Dikkie Dik in de winkel.

Later kwam ook Ronald Giphart om te signeren, te vertellen en boeken te verkopen. Woensdag kwam ook auteur Tommy Wierenga nog langs om over zijn werk te vertellen.

Plasterk voert campagne voor Bussumse PvdA

Foto: Mieke de Wit

Gewapend met een grote bos rode rozen heeft Ronald Plasterk zaterdag campagne gevoerd voor de Bussumse PvdA. Plasterk gaf, samen met PvdA-wethouder Gerard Boekhoff, rode rozen weg aan passanten. Boekhoff zelf was erg opgetogen over de steun van de bekende Bussumse PvdA'er.

Web topvijf

1. Ton Fokker stopt per direct
2.
PvdA stelt vragen over Ton Fokker
3.
PvdA neemt afstand van posters
4.
Afgelopen week meerdere auto's opengebroken
5.
Zakkenrollers slaan toe

En op wie gaat u stemmen op woensdag 19 maart?

Bussum maakt zich op voor gemeenteraadsverkiezingen 

 

Angela Burford: "Ik weet nog niet of ik ga stemmen.' Foto: Thomas Niehe

door Thomas Niehe

Hoe wordt het centrum ingedeeld? Wat doet de gemeente aan de leegstand van winkelpanden? En wie houdt de jongeren van de straat? Het zijn vragen die Bussumers zichzelf stellen nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan. BussumsNieuws ging de markt op om te kijken wat de dorpsbewoners nu écht belangrijk vinden bij het maken van hun keuze, en op welke partij ze zullen stemmen.

De marktbezoekers die wij spreken blijken zich bezig te houden met diverse Bussumse onderwerpen. De leegstaande winkelpanden blijkt een van deze hete hangijzers te zijn. Yvonne Burger (47) noemt de leegstand 'zonde'. "Er kan beter geïnvesteerd worden in de gezelligheid van het centrum. Van mij hoeft zo'n nieuw winkelgebied bij de Scapino niet. Het is misschien een beter idee om in Bussum wat meer horeca te creëren, met terrasjes en dergelijke. Dan wordt het centrum al gauw gezelliger. Maak Bussum van dat geld liever groener en mooier. Dat vind ik belangrijk. Ik stem daarom ook op D66. Het liberale karakter van de partij, met het groene randje, spreekt mij erg aan. Ik hoop dat mijn stem er ook voor zorgt dat er in Bussum meer gedaan wordt voor jongeren. Want er kan veel meer in de jeugd worden geïnvesteerd."

Liesbeth van der Vlugt wil meer aandacht voor ouderen in de politiek. Foto: Thomas Niehe
Mark van Dongen stemt altijd op de PvdA. Foto: Thomas Niehe
Roel de Wilde stemt ook dit jaar op D66. Foto: Thomas Niehe
Yvonne Burger: zonde, die leegstand! Foto: Thomas Niehe

'Maak Bussum groener en mooier'

Stemmen of niet?
Niet iedereen in Bussum weet al of hij of zij gaat stemmen. Angela Burford (62) heeft bijvoorbeeld nog geen idee of ze de gang naar de stembus wel gaat maken. "Ik moet nog goed nadenken of ik überhaupt wel ga stemmen. De programma's van alle partijen hebben voor- en nadelen en ik kan niet zeggen dat ik het echt met één partij kan vinden op dit moment. Ik vind dat de partijen veel beloftes maken en die vervolgens niet nakomen, zowel landelijk als lokaal. Ik krijg erg het idee dat de politiek de burger vaak zand in de ogen strooit. Ik heb vroeger wel gestemd hoor, op D66 en GroenLinks. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat er wordt geïnvesteerd in het onderwijs en de zorg. Ook op lokaal niveau kan dat veel meer aandacht krijgen."

Ouderen
Liesbeth van der Vlugt (65) vraagt aandacht voor de ouderen in Bussum. "Ik heb nog niet echt een keuze gemaakt, maar het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat ik op de Gooise Ouderenpartij ga stemmen. Ik denk dat er nog veel aandacht kan worden besteed aan de ouderenzorg, ook in Bussum. Ik word ook een dagje ouder en word steeds bewuster van de problemen in de ouderenzorg. Het kan wat mij betreft eerlijker, de huidige ouderen hebben ons land tenslotte opgebouwd na de oorlog. Daar kan de gemeente een grotere rol in gaan spelen met bijvoorbeeld subsidies voor dagjes uit of personeel. Een ander punt is het idee voor de nieuwbouw bij de Scapino. Ik krijg het idee dat niemand erop zit te wachten, maar dat het er toch doorheen wordt gedrukt. Daarnaast mag er ook worden gekeken naar de voetgangersveiligheid in Bussum. Sommige stoepen zijn veel te smal, je kunt elkaar amper meer passeren."

'Het is hier erg prettig wonen'

Uitstraling
Voor Roel de Wilde (59) staat zijn keuze vast, het wordt D66. "Ik ben ook al jarenlang lid. Ik vind mijzelf in de redelijke manier van denken binnen de partij. Niet polariserend en met een sterke mening over onderwijs, milieu en vrijheid voor burgers. Voor Bussum vind ik het belangrijk dat er eens goed naar het planologische aspect wordt gekeken. De gebouwen bij de C&A en rondom het Wilhelminaplantsoen zijn natuurlijk een miskleun, dat kan veel mooier en passend bij de rest van het centrum. Als er met meer toekomstvisie wordt gekeken dan alleen maar naar kortetermijnoplossingen, krijgt Bussum een veel mooiere uitstraling.

Fijne gemeente
Mark van Dongen (47) vindt Bussum vooral een fijne gemeente om te wonen en heeft zijn keuze voor de verkiezingen al gemaakt. "Het wordt de PvdA. Ik stem al jaren op deze partij en zal dat nu weer doen. Al moet ik zeggen dat ik mij er nog niet heel erg in heb verdiept deze keer. Maar ik ga zeker stemmen. Bussum is een fijne gemeente om te wonen en dat wil ik zo houden. Onze buurt, de Westereng, is bijvoorbeeld onlangs helemaal opgeknapt en echt mooi geworden. Waar ik mij in Bussum wel zorgen om maak, zijn de vele lege winkelpanden. Misschien is het een idee om te proberen de huren van winkelpanden te verlagen en te kijken of er niet meer contracten voor kortere tijd kunnen worden getekend door detaillisten. Deze situatie is slecht voor het imago van Bussum, terwijl het hier zo prettig wonen is."

'Geen Palmvogel-laan voor auto's'

BUSSUM - Bussum doet er goed aan om van de te maken Palmvogellaan geen weg voor auto's te maken. Dat stelt onderzoeksbureau Goudappel Coffeng.

De Palmvogellaan moet een straat worden tussen de oude Kolonel Palmkazerne en de Roodborstlaan. Rond de oude kazerne moet straks gebouwd gaan worden, de Palmvogellaan moest een toegangsweg worden. Goudappel Coffeng raadt de aanleg van de weg echter af, omdat men denkt dat de weg een sluiproute naar de snelweg zou kunnen worden. Dat zou voor een te grote verkeersdrukte zorgen rond de te bouwen woonbuurt. Toch zou Bussum er volgens de onderzoekers goed aan doen om de Palmvogellaan zelf aan te leggen. De laan zou een goede weg kunnen worden voor het zogenoemde 'langzaam verkeer', zoals fietsers en wandelaars.

Bussum het goedkoopst

BUSSUM - Bussum doet het ook nu weer goed als het gaat om de hoogte van de woonlasten, zoals de OZB. Bussumers betalen nu gemiddeld 600 euro. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

De totale woonlasten voor Bussum daalden het afgelopen jaar met één procent. Volgens de laatste gegevens van de VEH betalen Bussumers een veel lager bedrag dan de rest van de streek. Zo betalen Naarders meer dan 800 euro. Laren scoort helemaal hoog; daar betalen bewoners meer dan 1000 euro aan woonlasten. Ook andere streekgemeenten betalen meer.

Twee keer zakkenrol

BUSSUM - Zakkenrollers hebben afgelopen week twee keer toegeslagen.

Woensdag werd op de Landstraat een vrouw gerold. Van de vrouw werden passen gestolen. Een dag eerder was het ook al raak. Toen was er een zakkenrol aan de Veerstraat. Ook daar werden passen, waaronder een bankpas, gestolen.

Want zo lief heeft God de
wereld gehad dat
Hij zijn
eniggeboren zoon
gegeven
heeft, opdat een
ieder, die
in Hem gelooft,
niet verloren
gaat, maar
eeuwig leven
heeft staat
in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Versa Welzijn "Administratie voor Elkaar" en Formulierenspreekuur samen in één spreekuur. Elke donderdag inloopspreekuur van 10 - 12 uur in Uit Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum. U kunt langskomen voor hulp bij uw administratie, met formulieren, reageren op woningen bij Woningnet, digitaal opvragen van bankafschriften voor uitkeringsinstanties. Kom langs en neem uw administratie mee! Informatie: Tineke van der Tol en Wilma Post.
035-6911251

Vindt jij SPORTEN
ook lastig om vol te houden?
Kom dan naar
SLENDER YOU
en ervaar hoe makkelijk de andere
manier van bewegen is!
Slender You Studio
Kortenhoef

Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13
SLENDER YOU
ZONNEBANK
HYDROMASSAGE
FISH SPA

Belastingaangifte en Fiscaal Advies voor ondernemer en particulier www.fiscaalburo.nl of 06-53723637

19 maart 9.00 uur Jenaplanschool de Sterrenwachter Peuterinloopochtend voor peuters EN ouders! (http://jenaplan.sterrenwachter.nl/)

Tuinonderhoud! Heggen, (fruit)bomen snoeien, grasveld verticuteren en bemesten, (terras)tegels groenvrij maken. Bel voor info 035-6223676 www.edregelthet.nl

BALLERINA'S € 49,- nieuwe collectie, leer en suède, 15 kleuren, goed voetbed. Bij AIM OF LIFE, fashion and more. Kapelstraat 34, Bussum.
www.aimoflife.nl

Leven in Beeld Ervaren documentairemaker Maarten Nederhorst maakt voor u:
de film van uw leven op dvd
www.filmovermijnleven.nl

Gevraagd (defecte) vaat/wasmachine, droger, fornuis, cv-ketel, radiator, gratis opgehaald. Tel.: 06-34606808

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden.
Vrijbl. prijsopgaaf. Tel.:
035-6281550 of 06-25284440

TE HUUR: WOONRUIMTE in het centrum van Bussum. Te aanvaarden per 1 april 2014. Tel.: 06-53779545

GEWELDIG GOED! Dinsdag 18 en woensdag 19 maart starten er nieuwe beginnerscursussen. Kom ook op NAAILES en maak binnenkort zélf de kleding voor jou en je kinderen!
www.geweldiggoed.nl tel.: 06-22151685. Ook voor workshops en (kinder)partijtjes.

Ons cursusprogramma bloemschikken lente-zomer-herfst-winter, staat op
www.sperwershof.nl

WONINGEN TE HUUR GEVRAAGD! Voor expats & organisaties Interhouse Hilversum 035-303 13 20
www.interhouse.nl

Professionele, betrouwbare hulp zoekt huish. werk. Goede ref. Tel.: 06-21397899.

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974

Bootzeilen/dektenten te
koop. Meer info:

www.dekzeilenspecialist.nl of
bel 06-55771928

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

Gezin met werkende ouders zoekt 3x p/wk ondersteuning in huishouden: ma, di, do, 2 uur p/dag. Koken, was, opruimen. Referenties gewenst. 06-17710540

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 55,-
Tel.: 035-8870159

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service
Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Even een moment voor uzelf? SCHOONHEIDSSPECIALISTE DENISE NEIJ elke 1ste € 32,50. Huizerweg 61 te BUSSUM, telefoon: 035-6946035.

Wij ruimen de rest op als de kringloop is geweest, uw huis bezemschoon opgeleverd
www.woningontruiming.com
tevens inkoop 035-5233599

Stem GROENLINKS: IEDER HEEFT RECHT OP GOEDE ZORG. Zaterdag 15 maart tussen 9.30-13.00 uur op de markt in Naarden-Vesting: STOP DE STOPWATCH IN DE ZORG. Meer informatie op naarden-bussum.groenlinks.nl

Taxi naar Schiphol of A'dam € 50,- vanuit Naarden en Bussum! Goodkinds taxiservice! Tel.: 06-26984855!

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

BUHR ZOEKT BOEDEL! UW
HUIS LEEG EN BEZEMSCHOON!
Nu de gehele dag contact
mogelijk via 06-10566581

Schilder PMC Paul biedt u altijd een vrijblijvende offerte voor klein en groot werk.
06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

MARCELS TEGELSTUDIO
uitgebreide keus in wand/vloertegels tegen bodem-
prijzen. Deskundig advies.
Huizerweg 25 Bussum
035-7505766
www.marcelstegelstudio.nl