NaarderNieuws

21 mei 2014

NaarderNieuws 21 mei 2014


Camiel van 7 rent maar door en is op slag beroemd

Camiel wordt na de finish meteen geïnterviewd. Foto: SKBNM

door Lisa van Dorp

NAARDEN - De 7-jarige Camiel Metselaar heeft zondag tijdens de Wallenloop voor een stunt gezorgd. Per ongeluk liep de jonge Naarder 14,5 kilometer in plaats van de geplande 4. Camiel miste het finishbordje en bleef lekker doorlopen tot hij van het parcours werd geplukt. Sindsdien heeft hij volop aandacht van de media.

Camiel begon zondag samen met zijn vader aan de Kazerneloop van vier kilometer, maar liep al snel in zijn eentje. Camiels vader moest namelijk na een half rondje al opgeven vanwege een oude knieblessure. Zoonlief had dat niet door en liep in hoog tempo verder. Toen Camiel na de eerste ronde de afslag naar de finish miste, was er geen houden meer aan. Camiel: "Ik had de bordjes met finish niet gezien, daarom liep ik door. Ik dacht ook eigenlijk dat vier kilometer vier rondjes hardlopen was."

Moeder Ingrid Morrema stond ondertussen met vader te wachten bij de finish. Toen Camiel wel erg lang wegbleef, sloegen de zorgen toe. Vader ging op zoek en zag Camiel rennen. Hij had er inmiddels al 14,5 kilometer op zitten. "Mijn vader riep opeens: Camiel stop maar, ga maar naar de finish", blikt Camiel terug. Hij was even daarvoor al een verkeersregelaar tegengekomen die hem toe had geroepen: "Je hoeveelste rondje is dit?" Maar Camiel was nog helemaal niet moe, zei hij. Bij de finish bleek dat Camiel vier rondjes van 3,5 kilometer over de Vestingwallen had afgelegd in plaats van de geplande één. De Naarder boekte een verrassend goede eindtijd: hij deed er een uur en tien minuten over.

"Ik wist dat hij sportief is, maar dit had ik nou ook niet verwacht. Ik doe het hem niet na", reageert Morrema. Het gezin Metselaar heeft het er sinds zondag maar druk mee. Camiel werd bij de finish geïnterviewd door RTV Noord-Holland en het nieuws van de sportieve prestatie van de zevenjarige werd snel opgepikt door andere media. Dinsdag was Camiel, die in groep 4 van de Rehobothschool zit, al geïnterviewd door het Jeugdjournaal, Hart van Nederland, NaarderNieuws en Kidsweek.

"Ik vind het grappig om mezelf op tv te zien", reageert Camiel op de plotselinge golf van aandacht. "Mijn klasgenoten vinden het ook leuk dat ik nu een klein beetje beroemd ben." Hardlopen wordt toch niet zijn nieuwe hobby. "Ik zit al op pianoles, judo en voetbal. Volgend jaar doe ik weer mee. Tenminste, als het mag van mijn vader."

Enter Media geeft nieuwe kranten uit in 't Gooi

NAARDEN - Het NaarderNieuws heeft er een broertje en zusje bij. Vandaag verschijnen voor het eerst HuizerNieuws en BELNieuws, twee lokale huis-aan-huisbladen van de Weesper uitgever Enter Media.

HuizerNieuws verschijnt in Huizen in een oplage van 19.000 exemplaren. BELNieuws verschijnt in Blaricum, Laren en Eemnes (de 'BEL-gemeenten') in een oplage van 14.500. De redactie van de krant gaat samenwerken met Radio 6FM, de omroep in Huizen en de BEL. Enter Media breidt hiermee het verspreidingsgebied verder uit. Er zijn al kranten in IJburg, Diemen, Muiden, Weesp, Naarden en Bussum. Door de uitbreiding van het gebied verwacht Enter meer lokale adverteerders, maar ook regionale en landelijke adverteerders te trekken.

Door de veranderingen krijgt u het NaarderNieuws voortaan niet meer op donderdag in de bus, maar een dag eerder, op woensdag. Als gevolg van deze uitbreiding is ook een nieuwe verspreider aangesteld. Enter Media wil Diko Express danken voor de jarenlange samenwerking. "We hebben alle vertrouwen in onze nieuwe verspreider, maar mochten er toch brievenbussen overgeslagen worden, laat het dan weten door te bellen met 035-69 45 208."

Ruziemakers opgepakt

NAARDEN - De politie heeft maandagavond op de Kolonel Michaëlstraat vijf mannen aangehouden. Ze waren met elkaar op de vuist gegaan na een verkeersruzie.

Twee auto's stonden maandag rond 19.00 uur neus aan neus vast in de straat. Omdat beide bestuurders weigerden achteruit te rijden, brak er een vechtpartij uit.
Agenten namen uiteindelijk vijf betrokkenen mee naar het bureau. De twee partijen deden aangifte tegen elkaar.

100+

kramen staan er zaterdag op de Jaarmarkt Keverdijk

Over tijden die voorbij zijn

Foto:

Detail van het aanplakbiljet van de verkoping van de voorraden van het gewezen Franse garnizoen van Naarden. In tegenstelling tot wat altijd beweerd werd, waren er nog heel wat levensmiddelen en was er nog veel drank op 8 mei 1814 in de Vesting aanwezig. Zo'n 74 vaten (230 liter per vat) bordeaux, 9 vaten jenever en een vat brandewijn lezen we in de advertentie die op last van de heer Mollerus ook in de kranten was gezet.

Mr. Johan Hendrik baron Mollerus was tijdens de overgave van Naarden commissaris-generaal van het departement van Oorlog. De titel minister voor dat departement bestond toen nog niet. Hij drong aan op een snelle verkoop van de voorraden, want door het lange liggen was de kwaliteit wel wat teruggelopen.

De in de annonce genoemde kavels werden, na een proef- en keurdag, op 6 juli 1814 in het Stadhuis publiekelijk verkocht. Zo lag en stond er nog veel meer in de op 12 mei 1814 door de Fransen verlaten Vesting.

Voor wie het precies wil weten: het staat in de jongste aflevering van De Omroeper, het historisch tijdschrift voor Naarden. Een abonnement op het kwartaalblad kost € 17,50 per jaar: tel. (035) 6946860 of info@stichtingvijverberg.nl en www.stichtingvijverberg.nl.

Naarden:
*PGN Grote Kerk 10.00 u. ds. J.Verhoeff; do. 29/05 Naarderheem 10.00 u. ds. J.Th. Heuvelman
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistieviering; za. 24/05 17.30 u. Eucharistieviering; do. 29/05 9.30 u. Eucharistieviering
*Chr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. ds. J. Bos; 17.00 u. ds. J. Bos; do. 29/05 9.30 u. ds. J. Bos

Bussum:
*RK Mariakerk 10.00 u. Eucharistie pastoor C. Fabril, Eerste Communie; do. 29/05 10.00 u. kapelaan M. Sendecki
*RK St. Jozefkerk 10.00 u. diaken Van Meeteren; vr. 23/05 16.00 u. Rozenkransgebed; 29/05 11.00 u. pastoor C. Fabril
*PGB Wilhelminakerk 10.00 u. pastor A. Visser
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. ds. N.W. den Bok
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. S. de Jong
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. G.E. v.d. Hout; 17.00 u. ds. A. Visser; do. 29/05 9.00 u. ds. B. Oosterom
*Antonius Hof do. 29/05 10.30 u. mw. ds. J. de Blois, pastor L. v.d. Schoot Oecumenische dienst
*Remonstrantse Gemeente N-B 10.30 u. ds. G.A. de Vries
*Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB 10.30 u. dr. R.M. Nepveu
*Doopsgezinde Gemeente B-N 10.30 u. dienst voorbereid door leden bijbelkring
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B 10.00 u. ds. W.F. Metzger H.A.
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. ds. P.A. Smit; do. 29/05 9.00 u. ds. P.A. Smit
*Het Apostolisch Genootschap geen dienst
*De Christengemeenschap geen dienst

Weerbericht

Tamelijk wisselvallig, minder warm
Mei ging enkele dagen zomeren deze week met maxima van boven 25 graden. Het koufront van een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje maakt daar met buien een eind aan. Het trekt donderdag naar het Noordzeegebied. Het wordt dan minder warm. In het weekeinde is de luchtdruk laag. De lucht is onstabiel van opbouw met nog steeds kans op enkele buien.

Donderdag en vrijdag
Voor beide dagen wordt een wisselende hoeveelheid bewolking verwacht. Naast periodiek ruimte voor zonneschijn ontstaan er stapelwolken. Er kunnen daaruit enkele buien ontstaan, lokaal met onweer. De temperatuur loopt donderdag nog op naar 22 graden. Vrijdag iets koeler met 20 graden. Er waait een matige zuidenwind die vrijdag draait naar het zuidwesten.

Het weekeinde
In het weekeinde schijnt de zon van tijd tot tijd, maar er komt ook bewolking voor. Er bestaat een reële kans op enkele buien, vooral zaterdag. De maximumtemperatuur levert nog iets in. Het wordt in de middag zo'n 19 à 20 graden. De nachtelijke minima schommelen rond 11 graden. Er waait in het weekeinde een overwegend matige zuidwestenwind (windkracht 3-4).

Weetje
Zomerse dagen zijn dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden en hoger. In mei komen gemiddeld (= normaal) 3 zomerse dagen voor. In de recordzonnige mei van 1989 waren dat er 7. In de uitzonderlijk warme mei van 2008 waren dat er 9. In de zeer warme meimaanden van 1992 en 2000 kwamen zelfs een recordaantal van 12 zomerse dagen voor.

Bewoners geven tips voor nieuwe fusiegemeente

Veel raadsleden en belangenbehartigers aanwezig

Brainstormen over de nieuwe gemeente. Foto: Bob Awick

'Verplicht zwemles en duurzaam bouwen voor ouderen'

BUSSUM - Op een speciale meedenkavond op het Willem de Zwijger College konden vorige week inwoners van Bussum, Muiden en Naarden hun zegje doen over de fusie per 1 janauri 2016 van de drie gemeenten. Tijdens een interactieve avond was er volop ruimte om te brainstormen.

De zaal was goed gevuld en na wat uitleg kon iedereen zijn of haar mening geven over thema's zoals veiligheid, gemeentelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Op de bijeenkomst waren vrij veel raadsleden uit de drie gemeenten aanwezig. Die grepen deze kans aan om elkaar wat beter te leren kennen. Een populair onderwerp was zorg en welzijn. De tips voor de nieuwe gemeente stromen binnen en worden met stiften op een tafellaken geschreven. 'Ouderen zijn aan hun lot overgelaten, het gaat helemaal fout', is er te lezen. De heer Knop roept op tot behoud van de verzorgingshuizen. De opmerkingen gaan over tafel en leiden tot meer ideeën. "Een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van de Wmo", klinkt het. Het is snel duidelijk dat iedereen zich zorgen maakt over de komst van de extra rijkstaken naar de gemeenten en hoe dat in de praktijk zal uitpakken.

Bij alle thema's worden vele tips achtergelaten. "Meld informatie over de nieuwe gemeente ook mondeling aan laaggeletterden. Het buurtplatform wordt ondergewaardeerd. Verplicht zwemles, betaald door de gemeente, een vriendelijker parkeersysteem, duurzaam bouwen voor ouderen, stop met het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor, zet in alle wijken een buurtpreventievereniging op. En sloop het gemeentehuis." Die laatste opmerking is hoogstwaarschijnlijk niet door een inwoner uit Naarden gemaakt.
De Bussumer Nico Schimmel van de Gooise Muziekschool had ook graag wat ideeën van de gemeente gehoord." Raadslid Hugo Bellaard van de VVD uit Bussum ziet dat de aanwezigen maar weinig begrip hebben voor de consequenties van de decentralisatie. "Dat moeten we dus veel beter aan de inwoners gaan uitleggen." Burgemeester Marleen de Pater van Muiden merkt dat vooral Muiders bang zijn dat ze in de toekomst verder moeten reizen om zaken met de gemeente te kunnen regelen. "Wij moeten dan maar gewoon naar de mensen toe gaan en die service verlenen."

De input van de avond is vanaf deze week na te lezen op de sites van de drie gemeenten. De inbreng van de meedenkavond wordt onderdeel van de visie voor de nieuwe gemeente.

'Verplicht zwemles en duurzaam bouwen voor ouderen'

Naarders doen het goed op jeugdroeiwedstrijden

Een jonge skiffeur in actie. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Roeivereniging Naarden hield zondag de jaarlijkse jeugdwedstrijden. Op het programma stonden tijdraces over 150 meter op de Vestinggracht.

De jeugdroeiers gingen met elkaar de strijd aan in skiffs, tweemansboten zonder stuurman en viermansboten mét stuurman.
RV Naarden deed het goed op de eigen wedstrijden: bij de verschillende roeinummers en leeftijdscategorieën eindigden Naarders op het podium. Elise Rüger en Judith Mos wonnen allebei goud in de skiff en bij de jongens vier met stuurman (14 jaar) gingen zowel het goud als het zilver naar twee Naardense boten.

Tuincentrum Van de Water bestaat 60 jaar

NAARDEN - Tuincentrum Johan van de Water aan de Huizerstraatweg viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Het tuincentrum begon ooit als groentekwekerij, blikt eigenaar Johan van de Water terug.

De huidige eigenaar, Johan van de Water, is alweer de derde generatie die het familiebedrijf runt. Van de Water: "Het bedrijf begon 60 jaar geleden als groentekwekerij in Sloten, Amsterdam. In de jaren 50 had de gemeente Sloten grond van kwekers nodig voor het bouwen van woningen en zo belandden we uiteindelijk aan de Huizerstraatweg."

In Naarden werden stap voor stap meer tuincentrumelementen aan het bedrijf toegevoegd. "Grootvader en vader verkochten in eerste instantie zelfgekweekte groenten, later werden daar bloemen uit eigen kweek aan toegevoegd. De verkoop deden ze in een klein zelfgebouwd schuurtje, daarna kwamen er kweekkassen bij. Toen ik op 18-jarige leeftijd van school kwam en samen met mijn vader het bedrijf ging runnen, ging het roer officieel om en kozen we voor een tuincentrum in plaats van een groentekwekerij."

Van de Water viert de 60e verjaardag de komende wekeen met allerlei aanbiedingen.

Schakel open tijdens Jaarmarkt

NAARDEN - Wijkpost de Schakel aan de Kolonel Verveerstraat is open tijdens de Jaarmarkt Keverdijk op 24 mei.

Buurtbewoners zijn welkom voor een praatje, een kopje koffie of soep. Het wijkontmoetingscentrum is zaterdag open van 09.30 uur tot 16.00 uur. Bij mooi weer kunnen mensen ook op het terras zitten.

Kooijmans geeft concert

NAARDEN - Op Hemelvaartsdag bespeelt organist Wybe Kooijmans het grote orgel van de Grote Kerk.

Het concert begint om 20.15 uur. Een kaartje kost 7,50 euro.

Jongste rugbyers wel landskampioen

De Benjamins en de Turven met de coaches op het NK in Oisterwijk

De jongste spelers van Rugbyclub t Gooi zijn landskampioen geworden. Zowel de Turven (7- en 8-jarigen) als de Benjamins (9- en 10-jarigen) eindigden als eerste bij het jeugdrugby NK. De Turven versloegen in de finale Castricum en de Benjamins wonnen de beslissende wedstrijd van de Haagsche Rugby Club. Bob de Graef van de Benjamins werd ook nog uitgeroepen tot meest talentvolle speler van de dag. De club sluit daarmee een goed jeugdseizoen af. "Ze speelden ontzettend goed als team", blikt Sacha van Hilst, trainer/coach van de Benjamins, terug.

Gerd Theel

Dierenarts in Naarden sinds 1993
Net 50 geworden

Foto:

Hoe heb je je verjaardag gevierd?
"De meiden van de praktijk hadden een 4,5 meter hoge pop geregeld en we hadden tompoezen voor alle baasjes. Veel mensen kwamen even langs met een flesje en felicitaties."

Wat wilde je vroeger worden?
"Timmerman en reisleider."

Welke dieren zijn het meest populair in het Gooi?
"Toch de klassieke labrador. Met de Friese stabij op de tweede plaats."

Wat is je lievelingsdier?
"De papegaai. Ik ben een van de weinige dierenartsen die ze behandelt. Papegaaien zijn slim, ze hebben het intellect van een kind van 3-5 jaar. Vergeleken met hen zijn honden en katten oliedom. Papegaaien krijgen ook vaak psychische problemen als ze te veel alleen worden gelaten door hun eigenaar."

Als je één dag burgemeester van Naarden was, wat zou je dan doen?
"Het fietspad van Naarden naar Muiden verlichten. In de winter fiets je daar in het pikkedonker onder de A1-A6 door. Veel te onveilig."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"ABBA."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een patatje oorlog met uitjes. Een sateetje gaat er ook in."

Heb je zelf huisdieren?
"We hebben drie Senegalpapegaaitjes. Afgelopen weekend is er eentje weggevlogen. Gelukkig reageerde hij op mijn stem en streek hij neer op de dakkapel van de buren. Daar kon ik hem van afhalen. Pfft."

Heb je ook een levensmotto?
"Het leven is te kort om te zeuren."

Waar zullen we eens op proosten?
"Op een top 3-klassering in de Harlingen-Terschelling-race. Vorig jaar werden we vierde met ons sloeproeiteam Heren 14, dus het zit er dit jaar wel in."

"Wij zetten onze gezonde spieren in voor zieke kinderen"

Dames 1 NVC houdt toernooi voor Spieren voor Spieren

NAARDEN - Vijf vriendinnen van NVC Dames 1 hebben een voetbaltoernooi georganiseerd voor het goede doel. Op Hemelvaartsdag nemen twaalf teams het tegen elkaar op tijdens het 'NVC Spieren voor Spierentoernooi'. De opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

"Wij zetten op dit toernooi onze gezonde spieren in voor kinderen die niet kunnen sporten", legt Liesan Bobeldijk (21) uit. "We hopen minstens 2.500 euro op te halen. Alles daarboven is mooi meegenomen."

De middenvelder van Dames 1 kwam met teamgenootjes Noreen Ismail (23), Sabrina Pufflijk (22), Dewi Jansen (23) en Regiena Mulder (21) op het idee om een toernooi voor het goede doel te houden. "NVC kende voorheen het NV Charity toernooi. We dachten, we blazen dat nieuw leven in. En dan kiezen we een goed doel waar wij ons in kunnen vinden." Dat werd de stichting Spieren voor Spieren die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.

'Een shirt met handtekeningen van de Ajax-selectie'

Op het toernooi voetballen teams van 7 personen om de winst. Elk team moet ook schieten met de snelheidsmeter. Het gemiddelde van de teamprestatie telt mee voor de toernooiwinst. "Daarna houden we een loterij en een veiling", vertelt Liesan. Op de veiling kan onder meer geboden worden op een shirt met handtekeningen van de Ajax-selectie, een weekendje cabrio rijden en een weekend in een varend vakantiehuis. "We kunnen altijd nog sponsors gebruiken. Opgeven kan op onze Facebookpagina: NVC Spieren voor Spieren."

De avond eindigt met een BBQ en een dj. Bobeldijk: "Als het een succes wordt, wordt het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement. We zetten ons graag in voor kinderen die door hun spierziekte beperkt zijn in wat ze kunnen." Dames 1 presteert ook sportief goed. Zaterdag won het team de KNVB-beker voor de Regio West 1. Ook vorig jaar haalden de dames de beker naar Naarden.

Naarderheem opent stilteruimte

NAARDEN - Na twee jaar was het maandag eindelijk zover: onder het toeziend oog van zo'n 80 belangstellenden opende dominee Tanja Viveen de gloednieuwe stilteruimte van verpleeghuis Naarderheem.

De stilteruimte staat op het grasveld bij de ingang van het verpleeghuis, onder een grote boom. Het is een glazen kubus waarvan de binnenkant is afgewerkt met een houtmotief. Het verpleeghuis wilde al langer een rustige plek creëren waar bewoners, bezoekers, personeel en omwonenden even tot zichzelf kunnen komen. De ruimte heeft de naam 'Kastanjehof' gekregen.

"We hebben nu een prachtige plek waar mensen zich even terug kunnen trekken uit de hectiek die heerst in een revalidatiecentrum", zegt directeur Marco Wisse. "Als je naar binnen stapt, voel je meteen de bijzondere sfeer. Dat komt door de lichtinval, het hout en de boom. Het is een hele mooie, serene ruimte geworden." Naast stiltecentrum gaat Naarderheem het gebouw ook gebruiken voor andere passende bijeenkomsten. Wisse: "We houden er om de week een bijbelkring voor de bewoners."

Naarderheem haalde in twee jaar tijd twee ton voor de bouw binnen, uit giften van regionale bedrijven, kerken, stichtingen en heel veel particulieren. "Hiermee is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan", zegt Wisse. "Wij zijn ongelofelijk blij dat we buiten het normale budget om al dat geld hebben opgehaald. Iedereen heeft bijgedragen: van de diaconie van Naarden, het fonds van uitvaartonderneming Dela en de Rabobank uit de regio tot heel veel Naarders. Velen van hen waren maandag ook bij de opening aanwezig."

Herman Pleij vertelt in Grote Kerk

Herman Pleij aan het woord. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Kerkgebouwen spelen eeuwenlang een centrale rol als plek waar mensen samenkomen. Dat was de kern van het betoog dat Herman Pleij vorige week in de Grote Kerk hield.

De Bussumse oud-hoogleraar hield vorige week een lezing op uitnodiging van de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk. Zo'n 200 toehoorders hoorden hem honderduit vertellen. Marlo Reeders: "Daarbij nam hij zoals gebruikelijk vele afslagen. Pleij was lekker op dreef en had het publiek meteen op zijn hand." De lezing leverde de Vereniging meteen een aantal nieuwe vrienden op.

Valse start play-offs NVC

NAARDEN - Een forse domper afgelopen weekend voor NVC. Op jacht naar klassebehoud deden de Naarder voetballers slechte zaken: het eerste play-offduel tegen SVW'27 werd met 3-0 verloren.

Het beetje vertrouwen dat NVC nog had kreeg een forse klap toen SVW'27 al snel de eerste treffer maakte. NVC moest daarna vol aan de bak, maar speelde met vlagen futloos en angstig. De Heerhugowaardse tegenstander kon vervolgens zonder al te veel problemen nog twee keer scoren.

Komend weekend treffen de twee teams elkaar weer. Om nog kans te maken op klassebehoud moet NVC hoe dan ook 3 keer scoren tegen SVW'27. Een tegendoelpunt van SVW'27 zou de doodsteek zijn voor NVC.

Van de lezers

Foto: Ben Blaas

Als medebestuurder van de toenmalige actiegroep Vissergronden Vrij doet het me deugd dat er in plaats van rugbyspelers ooievaars rondlopen op de schootsvelden van Naarden.

Ben Blaas

Groot golfevenement met hemelvaart op Naarderbos

Loop negen holes voor het goede doel met Ruud Gullit of Kenneth Perez

Het golfevenement de Amsterdam Golf Show wordt dit jaar op golfbaan Naarderbos gehouden.

NAARDEN - In het hemelvaartsweekend is Naarden voor even hét centrum van golfend Nederland. Op golfclub Naarderbos aan de IJsselmeerweg wordt vier dagen lang de 'Amsterdam Golf Show' gehouden. Gepersonaliseerde golftassen kopen, de nieuwste drivers testen, 9 holes lopen voor het goede doel met Ruud Gullit: het kan allemaal.

"Het evenement was voorheen in de RAI, maar we wilden naar buiten, naar een golfbaan", vertelt organisator Arthur Beerendonk van Golf Events Holland. Zijn bureau organiseert de Golfshow nu voor de achtste keer. "Golfbaan Naarderbos is voor ons de ideale plek: centraal gelegen, compact, mooie 18-holes wedstrijdbaan en een 9-holes par 3-baan. En niet onbelangrijk, de parkeerfaciliteiten zijn uitstekend. Bezoekers kunnen gratis parkeren en ook nog eens heel dicht bij de locatie van de show zelf. Daardoor is het makkelijk om ook zelf de spullen mee te nemen.''

Uitproberen
Golfliefhebbers kunnen van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni op het evenement terecht voor al het nieuws op het gebied van golf. Bezoekers kunnen de nieuwste golfclubs uitproberen. Grote merken als Callaway, Ping, Taylor Made, Mizuno, Cobra en Wilson zijn aanwezig, in samenwerking met Golf USA. Nike heeft zelfs een 120 vierkante meter grote Golf Only Store.

Mr. Pieter van Vollenhoven opende als fervent golfliefhebber een van de eerdere edities. Foto:
Het clubhuis van Naarderbos. Foto:

Een rondje golfen met bekende Nederlanders voor het goede doel

Verder staan er fraaie putters van Burton klaar om te testen, terwijl Titleist de verschillen in hun ballen bij het korte spel onder de aandacht brengt. Naast clubs, putters en ballen zijn er in de verschillende tenten ook kleding, schoenen, (elektrische) trolleys en allerhande andere golfaccessoires te krijgen.

Ruud Gullit
Een hoogtepunt van het vierdaagse evenement is de Charity AM, vertelt Beerendonk. Dat wordt gehouden op de openingsdag, op Hemelvaartsdag. Tegen een vergoeding kunnen particulieren en bedrijven dan samen met bekende Nederlanders een rondje golfen in een flight van drie. De opbrengst gaat naar het goede doel. Beerendonk: "Voormalig topvoetballers Ruud Gullit en Kenneth Perez, beiden begenadigd golfers, doen hoogstwaarschijnlijk mee."

Lezerskorting

Lezers van het NaarderNieuws kunnen met korting naar de Amsterdam Golf Show door gebruik te maken van de speciale actiecode AGS14NN. Een dagkaart kost dan geen 17,50 euro maar 10 euro.Ga naar de ticketshop op www.amsterdam-golf.com, voer de actiecode in en print het toegangsbewijs.

Kinderen tot en met16 jaar hebben vrij entree, ze moeten wel onder begeleiding van een volwassene staan.

Bij Club Med kennismaken met golf in exotische oorden

Naast Gullit en Perez zijn er onder voorbehoud nog meer grote namen die hebben toegezegd, vertelt de organisator. "Ik noem een Wilbert Gieske, Olga Commandeur, Ursul de Geer, André Ooijer, Willy van de Kerkhof en Karel van de Graaf." De Charity AM wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, de opbrengst gaat naar het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf. Dat goede doel promoot golf voor mensen met een lichamelijke beperking. Het fonds begeleidt gehandicapte golfers, van therapie tot topsport. Opgeven voor de Charity AM kan nog op de website www.amsterdam-golf.com.

Exotisch
"Ook de golfbanen zijn goed vertegenwoordigd op de show, met speciale aanbiedingen voor nieuwe leden en acties voor green-feespelers", vertelt Beerendonk. "Waterland Amsterdam, de Hooge Rotterdamsche, de Zaanse en Golfpark De Turfvaert om er een paar te noemen. Maar ook banen uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië zijn aanwezig op de beurs. En in de stands van Club Med, de Dominicaanse Republiek, Indo Golftravel en Tunesië kan iedereen kennismaken met golf in exotische oorden."

Golfspelletjes
Ook aanhang en kinderen kunnen rustig mee naar Naarderbos. Speciaal voor de kinderen is er elke dag op de vaste tijden 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur de gelegenheid om kennis te maken met golf en om aan diverse (golf)spelletjes mee te doen. Dat gebeurt onder leiding van studenten van het CIOS Haarlem. Niet-golfers kunnen een bezoekje brengen aan de life-stylebeurs 'Golf & More' die in het clubhuis wordt gehouden. Beerendonk: "Een twintigtal bekende merken met een luxe uitstraling tonen daar hun waren."

Cabrio
En voor wie zijn golfkunsten wil laten zien, zijn er verschillende sportieve uitdagingen op het evenement, vertelt de organisator. "Op de eerste hole van de par 3-baan wordt de Jaguar Neary gespeeld. Ook is er een puttwedstrijd op de green bij het Paviljoen. De ANWB en Pin High hebben een 'Chip In en Win', waarbij de bal in een echte cabrio moet worden gechipt. Allemaal spannend en meedoen kan voor een kleine bijdrage, die ook weer ten goede komt aan het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf."

31e Wallenloop heeft stralend lenteweer

Langs de route stond veel publiek. Foto: Bob Awick

NAARDEN - De 31e editie van de Wallenloop vond zondag plaats. Vele fanatieke en recreatielopers konden genieten van het mooie weer en het parcours om de Vesting.
Dit jaar was er een nieuwe loop. Atletiekvereniging Tempo had voor het eerst een Kidsrun van één kilometer in het programma opgenomen. De loop werd gesponsord door kinderopvang SKBNM.
Op de wedstrijdloop van 7,5 kilometer deden Naarders Astrid Wijnand, Stefanie de Vos en Karin Hermans het goed. In de verschillende leeftijdsklassen eindigden ze bij de snelste drie.

De start was bij de Utrechtse Poort. Foto: Bob Awick
Medewerkers van Naarderheem liepen om geld op te halen voor een fitnessapparaat. Foto: Bob Awick
Het was stralend weer tijdens de editie 2014. Foto: Bob Awick

'De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel veranderd'

Louis Tapis bestaat 35 jaar

De zaak wordt al vanaf de eerste dag gerund door Theo Schendelaar. Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - De meest moderne vloeren, tapijten, gordijnen en zonwering: de Bussumse woonzaak Louis Tapis aan De Clinge, op de hoek van de Landstraat en de Huizerweg, is al 35 jaar een vertrouwd adres voor vele klanten. De zaak wordt vanaf de eerste dag gerund door de Bussums geworden Amsterdammer Theo Schendelaar. "We hebben heel hard gewerkt om de zaak te maken tot wat er nu staat. Daar zijn we erg trots op."

Veel mensen zullen de zaak nog kennen van de Koekoeklaan waar Schendelaar 35 jaar geleden begon. "Een week geleden was het exact 35 jaar geleden dat we de deuren openden aan de Koekoeklaan. Pas jaren later verkasten we naar deze plek. Het ondertussen bekende adres kreeg de laatste jaren haar vorm. We hebben heel hard gewerkt om alles op te bouwen tot wat er nu staat, maar dat was het meer dan waard."

Vakwerk
Er staat nu een zaak van formaat, al lopend door de zaak merk je dat meteen. Producten van de meest bekende merken worden mooi gepresenteerd, waardoor de zaak een sfeervol geheel wordt. "Nog geen 3 jaar geleden hebben we de zaak nog eens compleet op z'n kop gezet en hebben we alles verbouwd. We kunnen de klanten nu meteen goede voorbeelden geven van wat we exact leveren en wat we voor de mensen kunnen doen. We leveren producten op maat, allemaal vakwerk."

'Je kunt de komende weken heel wat besparen op je aankopen'

"Daarnaast worden de klanten ook geholpen door zeer ervaren mensen", zegt Schendelaar. "Onze mensen werken ook al meer dan 30 jaar voor ons. Ze kunnen klanten helpen met hun aankoop en kunnen alles vertellen over het goed leggen van vloeren en dat soort zaken. Ze staan elke dag klaar om vragen te beantwoorden en de mensen te helpen bij het uitkiezen van een vloer of een ander product."

Met de verjaardag op de kalender heeft Louis Tapis de komende weken een reeks presentjes voor de klanten, vooral in de vorm van hoge kortingen. "Op de meest bekende merken, zoals Desso, Parade, Bonaparte, Yunieq en Ambiant, geven we een korting van 25%. Daarnaast geven we op meerdere gordijnmerken 15% korting. Datzelfde geldt voor PVC-vloeren. Op elk tweede Luxaflex-procuct geven we een korting van 35%. Al met al kun je de komende weken dus heel wat besparen op je aankopen." Dames krijgen nóg een extraatje van de zaak. "Na elke aankoop van 750 euro of meer geven we een damestas weg. Het is op zichzelf al een mooie tas, maar hij wordt ook nog eens goed gevuld met leuke spulletjes voor de dames."

Open
Louis Tapis opent, op maandag na, elke dag de deuren om klanten te helpen. Een overzicht van het assortiment, de medewerkers en de openingstijden staat op de website www.louistapis.nl.De wooninrichters van Louis Tapis zijn te vinden aan de Clinge 22-23 in Bussum.

"Het voelt alsof we een hele nieuwe zaak hebben"

Restaurant Mixit volledig gerestyled

Het team van Mixit in de nieuwe zaak. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Restaurant Mixit aan de Sint Annastraat is vernieuwd. Na een complete make-over is Mixit sinds een week weer open. "We hebben alles opgefrist. Het voelt alsof we een hele nieuwe zaak hebben", zegt mede-eigenaresse Nicole van Pinxteren.

Mixit zit al jaren midden in de Vesting, aan de voet van de Grote Kerk. De zaak is begin deze maand gerestyled: het verfwerk is nieuw, de wc's zijn nieuw, er is een bar gebouwd, er zijn nieuwe tafels, nieuw tafellinnen en nieuwe gordijnen. De huiskleuren zijn paars, zwart en wit.

De vaste gasten zijn enthousiast. "Het compliment dat we het meest horen is dat alles nieuw is, maar dat we wel onze Mixit-identiteit hebben behouden", zegt Van Pinxteren. Die identiteit laat zich niet een, twee, drie omschrijven, maar een belangrijk onderdeel daarvan is 'mixen'. "We bieden eten uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Van erwtensoep tot kreeftensoep."

Ook een nieuwe kaart is onderdeel van de restyling. De chef-kok heeft een Big Green Egg gekocht, een superbarbecue. Van Pinxteren: "Gasten zijn heel tevreden over het vlees dat we erop roosteren: ribeye, lamsrack, entrecote." Daarnaast heeft Mixit nu een driegangenmenu voor twee tientjes en kan er vanaf deze week ook geluncht worden. "We hebben een lunchkaart", vertelt Van Pinxteren. "En een heerlijk terras, direct naast de Grote Kerk."

La Mysore Cosmetics heeft eigen hammam

De missen in de Bussumse salon.

BUSSUM - Bussum is een nieuw huidverzorgingsinstituut, pivé spa en hammam rijker. Mitra la Grand is de eigenaresse van La Mysore Cosmetics aan de Spiegelstraat 5.

"We hebben een hammam en mijn zelfontwikkelde infrarood treatment. In de salon zijn vele behandelingen mogelijk." Alles wat ze verkoopt heeft ze zelf ontwikkeld. Ze creëerde haar eigen verzorgingslijn in samenwerking met een laboratorium de Provence. Marga Bult is de ambassadrice van La Mysore Cosmetics. Door Mitra's manier van werken heeft ze het keurmerk EcoCert. Haar gezichtsverzorgingslijn bestaat uit vier producten die acht toepassingen kennen. Afgelopen zaterdag bezochten 12 finalisten van Miss Grand Nederland de salon. "Ik heb ze in de watten gelegd en hun huid voorbereid op de grote finale."

Nieuw: House Dressing

BUSSUM - Lilian Kraaij opent aanstaande zaterdag haar woonwinkel genaamd House Dressing aan de Herenstraat 63 in Bussum.

Kraaij is styliste van huis uit en begon ooit met een woonwebwinkel. "Die liep erg goed, maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik wilde heel graag weer iets met styling gaan doen." Toen Lilian het pand aan de Herenstraat zag, was ze meteen verkocht. "Hier kan ik echt mijn ei kwijt. Het ligt mooi aan een doorgaande weg waar iedereen het ziet. In mijn winkel heb ik zowel meubels als woonaccessoires van voornamelijk Nederlandse en Deense merken. Het is allemaal mijn eigen smaak en ik combineer de merken zoals ik het wil hebben. Het wordt een frisse winkel met veel kleur waar het heerlijk snuffelen is."

Filmhuis Bussum

Meer op www.filmhuisbussum.nl. Foto: Filmhuis Bussum

Grappige ruzies in THE GRAND BUDAPEST HOTEL.
In het komische VIVA LA LIBERTÀ oogst een wereldvreemde tweelingbroer succes als politicus.
In THE IMMIGRANT vechten twee mannen om een mooie immigrante uit Polen.
SUPERNOVA schetst hoe een pubermeisje op het platteland de saaiheid bevecht.
THE AMAZING CATFISH gloeit van Mexicaanse warmte. Introverte Claudia wordt opgenomen in het rommelige gezin van Martha.
Met A WEEKEND IN PARIS het huwelijk proberen te redden? Dat valt niet mee.
THE KEEPER OF LOST CAUSES van Jussi Adler-Olsenn is meeslepend verfilmd.
NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR is het inside-verhaal van de wielerploeg Argos-Shimano.
TOM À LA FERME is een thriller over liefde en angst. De getalenteerde Xavier Dolan stelt hier homofobie op het platteland aan de kaak.
YVES SAINT LAURENT schildert de genialiteit, creativiteit en depressiviteit van deze modekoning.
THE WIND RISES: prachtige geschiedenis van een beroemd vliegtuigontwerper.
THE WEIGHT OF ELEPHANTS gaat over vriendschap. Een dromerige jongen wil met zijn buurmeisje een mysterie oplossen.
Dinsdagavond: SNEAK PREVIEW.
Jeugdvoorstellingen: STIP & VLEK DOEN WEER GEK en HET REGENT GEHAKTBALLEN 2.

Versa vrijwillgerscentrale

Versa Vrijwillige Thuishulp: vrijwilliger die wil wandelen met iemand die rolstoelafhankelijk is (1 uur per week).

Werkgroep Vestingstad Naarden: rondleider die de bezoekers ontvangt en begeleidt (1,5 uur per week).

Dorcas: beheerder Kledingdepot die verantwoordelijk is voor de inzameling (2 uur per week).

ANBO: gepassioneerd kunstliefhebber die voor het winterseizoen 2014-2015 6 presentaties organiseert (4 uur per maand).

Ontmoetings- en activiteitencentrum de Schakel: gastvrouw/heer op dinsdag van 09.00-11.30 uur.

zaterdag 24 mei

Talentenshow

De audities voor de lokale talentenjacht 'Naarden-Bussum-Muiden On Stage' zijn op zaterdag 24 mei in de grote zaal van Theater Spant! Meer info: www.nbmonstage.nl.

Jaarmarkt

Op de Jaarmarkt Keverdijk zijn onder anderen verhalenverteller Ron Holst, Jelly Jam en Jack Sangers aanwezig. Voor kinderen is er een luchtkussen, een zweefmolen en een superglijbaan. De markt is van 09.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.jaarmarktkeverdijk.nl.

Concert

Het koor en orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. dirigent Marion Bluthard verzorgen hun gezamenlijke concert in de Wilhelminakerk met medewerking van vier zangsolisten, organist Wybe Kooijmans en harpiste Anneleen Schuitemaker. Dit concert staat geheel in het teken van Franse muziek. Locatie: Wilhelminakerk. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kosten 16 euro en zijn te koop via toonkunstbussum.nl of bel met Wil Senden: 035-6235309.

Pianorecital

Igor Roma treedt op in de Tindalvilla. Op het programma onder andere Mozart, Beethoven en Rachmaninov. Adres: Nieuwe 's-Gravelandseweg 21. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten à € 25,- (inclusief consumpties): reserveren@tindal.nl, telefoon 035-6922947.

Lentemarkt

De ouders van Vrije School Michaël in Bussum houden een Lentemarkt. Er is een ouderwetse kermis met spelletjes, schminken en knutselen. De kinderen kunnen ook meedoen aan activiteiten zoals brood bakken. Ook zijn er kramen met onder andere speelgoed en sieraden. De opbrengst komt ten goede aan de school, die een lichtinstallatie wil kopen. Tijd: 10.00-16.00 uur in de Vrije School Michaël, Esther de Boer van Rijklaan 24, Bussum.

De Schakel geopend

Tijdens de Jaarmarkt Keverdijk is De Schakel geopend van 09.30 uur tot 16.00 uur voor een drankje en een praatje. Adres: Kolonel Verveerstraat 74, Naarden.

Klankschaalbad

Iwan Boersma verzorgt een klankschaalbad. Alles draait om het tijdloze universum van geluid en trilling. Locatie: Centrum voor Gezond Zijn, Karel Doormanlaan 44 in Bussum-Zuid. Toegang € 15,-. Aanmelden en meer informatie via info@centrumvoorgezondzijn.nl of 06 34961794.

Mindfulness

Workshop Mindfulness van Mind&More. Tijd: 14.00-15.30 uur in Studio 61, Kapelstraat 61, Bussum. Kosten 30,- De trainer is hbo-gecertificeerd en begeleidt mensen in stressmanagement. www.mindandmore.nl.

Open dag

De Gooische Muziekschool houdt haar regionale open dag. Hier presenteren alle onderdelen van de school zich: Basisvorming Muziek, musical, instrumentale afdeling, dj-opleiding en popbands. Deze dag is van 12.00 tot 16.00 uur in het gebouw Scala aan de Dr. Schaepmanlaan 8 in Bussum.

zondag 25 mei

Bingo

In De Palmpit aan de Koekoeklaan is weer een bingomiddag met leuke prijzen. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,- (incl. een bingokaart en één consumptie).

Ministrijkersfestival

Op zondag 22 juni organiseert Toonkunst Bussum een mini-strijkersfestival. Jong en oud speelt samen. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Wilma van der Heide: wilmavdheide@tele2.nl, tel.: 035-6980390. Inschrijven kan tot 25 mei; de kosten bedragen € 20,-.

Aan tafel met Verdi

Restaurant 15a in de Bussumse Kapelstraat houdt een speciale avond in de geest van Verdi. Drs. Wim Dooge, liefhebber van de opera's van Verdi en groot Italië-kenner zal op deze avond zijn passie voor Verdi delen. Reserveren: 035-7120000 of www.restaurant15a.nl.

Schaapscheerdersfeest

St. de Gooise Ark organiseert het schaapscheerdersfeest tussen 12.00 en 16.00 uur op kinderboerderij De Pluimgraaf in Naarden. Gratis toegang. De activiteiten kosten een paar euro, denk aan ponyritjes, op de foto met een roofvogel, schminken en spelletjes. Alle opbrengsten komen ten goede aan de kinderboerderij.

Open dag manege

Manegeterrein Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland heeft een open dag i.v.m. de herinrichting. Op het programma staan demonstraties met paarden zoals voltige en springen, een braderie, tombola en meer. De open dag is van 13.00 tot 17.00 uur. Parkeren bij het oefenrampterrein van de Veiligheidsregio aan de Amersfoortsestraatweg 109C. De route is met borden aangegeven.

donderdag 22 mei

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 693 87 86 voor dinsdag 12.00 uur.

vrijdag 23 mei

Goed Gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum naast de Maria(koepel)kerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur. Informatie: 035 - 6946971 / 035 - 6918427 of kijk op www.ruimte-bussum.nl.

Broodje+

Ruimte serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a Bussum, rechts naast de Maria(koepel)kerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur inloop met eten. Informatie: 035-6946971 of www.ruimte-bussum.nl.

BoodschappenPlusBus

Vrijdag brengt de bus u naar de Dr. Vogeltuin in Elburg. Nadat de tuinen zijn bewonderd, gaan we vis eten. Zaterdag kunt u mee naar Boeren en beestenboel in Bunschoten-Spakenburg, een markt met ambachten en verkoop van allerlei producten. Zondag gaat de bus naar de Woonland Bruist-fair in Maurik met o.m. kunst-, brocante- en curiosakraampjes en livemuziek. Maandag kunt u mee naar tuincentrum Eurofleur in Leusden en genieten van alle bloemen en planten. Tot slot kunt u woensdag 28 mei mee naar restaurant Vivanto in De Antonius Hof voor een heerlijke lunch. Voor de kosten en om u op te geven, belt u maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur 035 7504192.

dinsdag 27 mei

Expositie in Arsenaal

Jimmy Nelson, Bert Verwelius en Koos Breukel exposeren in Het Arsenaal Naarden. Portretten van onder meer koningin Máxima, Pussy Riot en de Kazakhs uit Mongolië. De verkoopexpositie is te zien van 27 mei tot en met 26 juli.

woensdag 28 mei

Opfriscursus

Veilig Verkeer Nederland organiseert met rijschool Jan ter Beek een cursus over verkeerskennis en rijvaardigheid. Opgeven via 035 - 6997900. Kosten € 20,-.

Grasbaan Spektakel

Het Grasbaan Spektakel wordt weer gehouden op het weiland van de familie Jansen in de Hilversumse Meent. Het programma start om 15.30 uur. Toegang 7 euro.

Expositie

Schilderijen van P.M.G. Goltstein. Aanvang: 18.15 uur in de garage van autobedrijf Nathasja aan de Landstraat 87. Sluiting: 21.00 uur.

Taxatiedag

Verzamelaarsveiling houdt een taxatiedag. Vooral munten, postzegels, goud, oude ansichten en bankbiljetten zijn welkom. Locatie: Spant! tussen 10.00 en 17.00 uur. Info: verzamelaarsveiling.nl.

'Resultaat van heel erg hard knokken'

Bussumse hockeyers promoveren naar Overgangsklasse

BUSSUM - Het heeft bloed, zweet en tranen gekost het afgelopen hockeyjaar, maar ook zeker de twee jaar daarvoor. De Bussumse hockeyers van Gooische promoveren weer naar de Overgangsklasse, de plek waar de club volgens velen hoort te spelen. De kroon op het werk, nadat de club enkele jaren geleden nog degradeerde. Nadat de hockeyers een paar weken geleden de eerste plaats van de eerste klasse al zeker stelden, stonden afgelopen weekend de play-offs op het programma. De hockeyers slaagden zonder al te veel problemen voor de laatste test. Daarna barstte er een groot feest los .

Groot feest. Foto: Bob Awick

Afgelopen weekend stond al een paar weken geblokkeerd op de agenda van veel supporters van de Bussumse hockeyclub. Zou het nu dan toch gebeuren? De afgelopen jaren naderden de Bussumers de top van de eerste klasse al vaak, maar op promoveren moest men lang wachten. Dat het afgelopen weekend eindelijk lukte voor de Bussumse mannen betekende het hoogtepunt na een paar jaar hard werken. Toen zondag, op de laatste speeldag van de play-offronde tegen EMHC, het duel werd afgefloten, spoot de champagne al snel over het veld. "Het was een prachtfeest", vertelt hoofdcoach Rob Bianchi. "Veel mensen op de club, maar ook de jongens zelf, hebben er lang naar toegeleefd. Het was dan ook een enorme apotheose."

Wat betekent het succes voor de club?
"Heel veel, dat merk je aan alles. We hebben er jarenlang naar toegeleefd. Weer promoveren was zeker 3 jaar lang een doel. Dat we dat doel nu hebben gehaald voelt erg goed. Zeker voor het team zelf, maar ook voor de rest van de club. Iedereen stond de laatste weken achter ons. Als je zag wat er afgelopen weekend allemaal geregeld was om er een groot feest van te maken, dan zegt dat genoeg. Het promoveren naar de Overgangsklasse leeft onder alle leden. De club staat nu wederom op de kaart."

Waar komt het succes van het team vooral vandaan?
"We hebben er met z'n allen heel erg hard voor gewerkt, van de spelers tot de staf. We hebben een goed team weten te smeden. Een team van goede spelers, maar bovenal ook een team dat goed weet samen te spelen en voor elkaar door het vuur gaat. De meeste jongens kennen elkaar al veel langer en dat helpt enorm. Je kunt nog zulke goede spelers hebben, maar als de jongens geen hecht team vormen dan kom je nergens. Dat hebben we afgelopen weekend des te meer bewezen. De jongens stonden er als één team en met één doel."

De hockeyers moesten vol aan de bak. Foto: Bob Awick
Een feestje na en van de doelpunten. Foto: Bob Awick
Volop champagne na afloop. Foto: Bob Awick
De champagne gaat van vreugde het veld over. Foto: Bob Awick
Kleddernat van de bubbels. Foto: Bob Awick
Een ereronde voor de massaal toegestroomde supporters. Foto: Bob Awick

'De club, maar ook de jongens zelf hebben er lang naar toegeleefd'

Hoe heb je afgelopen weekend beleefd?
"Al met al best nuchter. Veel mensen vonden het ontzettend spannend. Dat was het ook wel, maar je moet vooral de rust bewaren en je concentreren op het doel dat je voor ogen hebt: het promoveren. Toen het eenmaal gelukt was, hebben we ons helemaal laten gaan en hebben we tot laat gefeest. We moeten nog even op adem komen. Het was een druk weekend."
Wat dacht je toen het laatste duel was afgelopen?
"Je beseft vooral meteen dat het gelukt was na dat lange jaar. Dat maakt je ook ontzettend trots. Op de jongens zelf, maar ook op de rest van de club."

Duel tot het laatst toe spannend

Vlak voordat het feest zondag losbarstte speelden de Bussumse hockeyers nog een zwaar duel tegen EMHC. De Bussumse hockeyers moesten vol aan de bak, maar wonnen knap: 4-2.

Nadat de Bussumers zaterdag met 2-0 wonnen, pakten zij zondag al snel een voorsprong. Gooische speelde met veel vechtlust en kwam zonder al te veel problemen op 2-0. Vlak voor rust kwam EMHC wat terug: 2-1.

Na de rust kwam er al snel een derde Bussumse goal. Het duel werd nog even spannend toen EMHC de 3-2 maakte, maar Gooische stelde meteen weer orde op zaken.

Hoe zou je het jaar samenvatten?
"De jongens hebben goed gespeeld. Dat geldt niet alleen voor afgelopen weekend, maar ook voor de rest van het jaar. We konden ons al snel plaatsen voor de play-offs. Dat had het voordeel dat we konden gaan nadenken over deze duels, maar je merkt ook dat je tussendoor wat terugzakt omdat je nog een paar duels hebt te spelen waarbij er niets op het spel staat. Maar we hebben toch steeds de focus kunnen houden. Wat dat betreft houden we ook een heel tevreden gevoel over aan afgelopen jaar."

Heb je het afgelopen jaar gedacht dat promoveren zou lukken?
"We zagen al meteen dat het kon. We hebben afgelopen zomer wel wat ervaren spelers af moeten staan, maar het grootste deel van het team bleef gewoon. Dat gaf ons veel vertrouwen."

Wat verwacht je van volgend jaar?
"Het zal aanpoten worden, want het wordt allemaal wel wat zwaarder. Je speelt tegen sterkere en vaak ook meer ervaren tegenstanders. Afgelopen jaar hebben we een paar keer geoefend tegen een Overgangsklasser en hebben we zelfs ook gewonnen. Dat zegt wel wat. Deze ploeg kan de Overgangsklasse zeker aan en daarom gaan we straks vol vertrouwen van start. Er zal komende zomer nog wel het een en ander veranderen, maar veel zal ook hetzelfde bijven. Het team waarmee we de afgelopen jaren gebouwd hebben, staat straks ook weer voor ons op het veld om van start te gaan."

Waar staat deze club over een paar jaar?
"Als doel hebben we om een constante Overgangsklasser te worden. Daar gaan we eerst aan werken. Deze ploeg kan nog veel beter worden, dus wat dat betreft valt er nog heel wat eer te behalen het komende jaar en de jaren daarna. Mensen zullen er wel van dromen dat we nog eens promoveren naar de hoofdklasse, maar dan komt er erg veel op je af. Laten we na de zomer eerst maar eens deze stap gaan zetten."

Deze zaterdag is het zover; de audities voor NBM On Stage

Talent kan zich nog aanmelden

De talentenjacht werd onlangs ook in Hilversum gehouden en was een groot succes. Foto: Stichting de CultuurContainer

BUSSUM - De audities voor de talentenjacht Naarden-Bussum-Muiden On Stage gaan dit weekend van start. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan meedoen aan de audities op zaterdag 24 mei. De 9 beste kandidaten treden zaterdagavond 7 juni op tijdens een grote, wervelende finaleshow in Spant! Talenten kunnen zich nog tot en met donderdag aanmelden voor de audities op www.nbmonstage.nl.

Het concept van Naarden-Bussum-Muiden On Stage (ook wel NBM On Stage) vindt haar oorsprong in 2013 in de gemeente Baarn. Na het grote succes in deze gemeente besloten organisatoren Annemarie Vermeulen en Kevin van den Berg samen de Stichting de CultuurContainer op te richten en het concept verder uit te rollen. Het team wordt aangevuld door Rosanne Bisschop die als lokale organisator optreedt.

Audities
Kevin van den Berg legt uit wat er zaterdag allemaal gaat gebeuren. "De audities zijn aanstaande zaterdag in de grote theaterzaal van Spant! in Bussum. De kandidaten doen auditie voor een vakjury uit de theater-, dans-, televisie- en muziekwereld. Na afloop van alle audities kiest de jury de 8 beste, leukste en meest verrassende acts. Deze worden om 20.00 uur in de grote zaal bekendgemaakt en krijgen een plek in de finaleshow op zaterdag 7 juni. Al het talent uit de drie gemeenten is welkom. Het gaat om divers talenten zoals zingen, dansen, tappen, harp spelen of andere podiumkunsten. De audities kunnen alleen of in groepsverband worden gedaan. Ook koren en bands zijn welkom. De auditie mag maximaal drie minuten in beslag nemen, de act tijdens de finaleshow vijf minuten."

Rosanne Bisschop en Kevin van den Berg van de organisatie. Foto: Bob Awick
Foto: jessica de jong

Zaterdag zowel audities als een culturele markt in Spant!

Publiek is uiteraard ook welkom, zegt Van den Berg. "Een toegangskaartje kost vier euro en daarmee kan het publiek de hele dag in- en uitlopen. Tijdens een auditie is de deur wel gesloten om te voorkomen dat de acts gestoord worden tijdens het optreden. Op vrijdag 23 mei wordt op de website van NBM On Stage (www.nbmonstage.nl) een lijst geplaatst met alle kandidaten en tijdstippen van de audities." Behalve de audities kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen bij de culturele markt in Spant! die tussen 11.00 en 16.00 uur wordt gehouden. Op deze informatiemarkt presenteren verenigingen, scholen en docenten zich aan het publiek. Ook zullen culturele organisaties zich aan het publiek presenteren.

Van den Berg zegt dat ook alle audities worden gefilmd. "Vanaf 26 mei zal per act één minuut te zien zijn op www.nbmonstage.nl. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete act via een speciale stemmodule op de website. De act die zaterdag 31 mei de meeste stemmen heeft weten te behalen, wint de publieksprijs en daarmee de 9e finaleplaats." Organisatoren Kevin en Rosanne komen op 31 mei langs bij de publiekswinnaar om het goede nieuws bekend te maken. De winnende acts krijgen na de audities minimaal een uur coaching om het optreden nog wat beter te maken.

De jury

De jury van Naarden-Bussum-Muiden On Stage bestaat uit acteur Peter Lusse, dansers en choreografen Liam & Rasarani, musicalacteur en zanger Fred Butter en actrice Yvonne Coldeweijer. Alle kandidaten kirjgen op een respectvolle en waardige manier feedback. Het idee is dat iedereen positieve podiumervaring opdoet. Niemand hoeft bang te zijn voor een afbrander. De jury zal juist aandacht besteden aan hoe de kandidaten huntalent nóg beter kunnen benutten.

'De finaleshow vindt plaats op zaterdag 7 juni om 19.30 uur'

Finale
Rosanne Bisschop kijkt niet alleen uit naar zaterdag, maar ook naar de finaleshow op zaterdag 7 juni. "De 9 beste acts krijgen een plaats in deze wervelende show. Zij treden op naast de NBM On Stage Band en de landelijk bekende theatergroep Jeans. De presentatie ligt in handen van jurylid Peter Lusse en organisator Kevin van den Berg. De finaleshow wordt geopend en afgesloten door een gelegenheidsband die is samengesteld uit professionele artiesten uit de regio. In samenwerking met De Gooische Muziekschool is voor dit evenement een speciale band van lokale beroepsmuzikanten opgezet. De Gooische Muziekschool biedt ook hulp bij de repetitie van de finaleshow en ze verzorgen de coaching aan de finalisten.

Aanmoedigingsprijs
Van den Berg: "Een talentenjacht is niet compleet zonder een winnaar. Maar Naarden-Bussum-Muiden On Stage kent maar liefst 9 winnaars, die allemaal op het podium staan tijdens de finaleshow. Slechts één van hen gaat naar huis met de aanmoedigingsprijs. De vakjury bepaalt tijdens de showavond welke act de gelukkige is. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 250,- te besteden aan opleiding of coaching. Daarbij ontvangt de winnaar een goed betaalde boeking voor een regionaal optreden. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen. Het publiek bepaalt wie deze prijs ter waarde van 100 euro aan coaching in ontvangst mag nemen. Kaarten voor de finaleshow op zaterdag 7 juni kosten € 12,50 en kunnen worden besteld via Spant!"

Echtpaar Van Berkel al 60 jaar getrouwd

Foto: Bob Awick

Een feestje voor het Bussumse echtpaar Riek en Theo van Berkel. Het stel was afgelopen donderdag exact 60 jaar getrouwd. Om de gelukwensen van de gemeente over te brengen, kwam de burgemeester op bezoek. Het bezoekje van de burgemeester was het toetje na het feest van een paar dagen eerder. "Het was vooral zondag groot feest. We hadden een zaaltje afgehuurd en daar een goed gevulde dag gehad. Dat donderdag de burgemeester kwam was ook erg leuk. We hebben lekker met hem gekletst."

Groep Bussumers Mont Ventoux op voor goed doel

Tocht moet 50.000 euro opleveren voor Bangladesh

De afgelopen maanden werd er volop geoefend voor de tocht.

BUSSUM - Veel ervaren renners van de Tour de France gruwelen er zelfs van: de kale berg, oftewel de Mont Ventoux. Zo'n 2000 meter hoog en een forse klus om boven te komen. Toch gaat een groep Bussumers de berg volgende week op. Voor het goede doel. "We hopen een groot geldbedrag op te halen voor The Thom Foundation. Dat geld gaat naar Bangladesh, waar we kinderen met een verstandelijke beperking steunen", zegt Bussumse Inge Obdeijn.

Het wordt volgende week de tweede keer dat de berg beklommen wordt voor het Bussumse goede doel. De Mont Ventoux vormt voor Obdeijn dan ook een berg met een verhaal. "De berg heeft voor ons een speciale betekenis. Samen met Thom kwamen we ook met regelmaat op of rond de Mont Ventoux. M'n man beklom de berg met regelmaat. Thom wilde hem dat graag nadoen, maar overleed veel te vroeg. Toch geeft dat ons wel de kracht om nu extra ons best te doen om veel geld op te halen voor het goede doel en met z'n allen de top van de berg de Mont Ventoux te halen. Daarom hebben we deze actie een naam gegeven en de 'Thom Ventoux' genoemd."
Met The Thom Foundation worden over de hele wereld projecten gesteund, vooral landen waar kinderen met een beperking veel minder kansen hebben. Daarmee hoopt de familie de naam van Thom levend te houden. Nog deze week vertrekt een groep van zo'n 75 deelnemers naar de Franse berg. Onder hen veel Bussumers, waaronder bekenden van de overleden Thom en zijn ouders. "Twee jaar geleden konden we met de groep zo'n 22.000 euro ophalen voor het goede doel. Toen deden vooral veel bekenden mee. De deelnemers van toen hebben andere mensen aangespoord om ook mee te doen. Dat er zo'n 75 mensen meedoen doet ons heel goed. Met z'n allen hopen we kinderen in Bangladesh te kunnen helpen." De ploeg steunen kan op www.thethomfoundation.nl.

Zakkenrollers actief

BUSSUM - Oost-Europese vrouwelijke zakkenrollers hebben de afgelopen weken meerdere keren toegeslagen. Er wordt al gesproken van een plaag. Dat meldt de politie.

De zakkenrollers opereren vooral in het centrum, onder andere aan de Veerstraat en aan de Slochterenlaan. Ze handelen steeds hetzelfde: de slachtoffers worden aangesproken, waarna de ander met spullen aan de haal gaat.

Burgemeester wandelt met jeugd

BUSSUM - Burgemeester Henk Heijman trekt de wandelschoenen weer aan. De burgemeester loopt over anderhalve week mee met een grote groep Bussumse schooljeugd: de avondvierdaagse gaat dan weer van start.

De burgemeester staat bekend als een fervent wandelaar en loopt met regelmaat lange afstanden. De mensen achter het lokale loopevenement hebben de burgemeester benaderd om met de schooljeugd mee te wandelen. De burgemeester loopt elke avond 15 kilometer.

Ook CDA steunt pardon

BUSSUM - Naast Hart voor Bussum, PvdA, GL, GOP en CU steunt ook het CDA de oproep aan de burgemeester om Den Haag te vragen de afgewezen aanvragen voor het kinderpardon te heroverwegen. Dat heeft het CDA deze week bekendgemaakt.

Een week geleden werd bekend dat de burgemeester op voorspraak van de raadsleden de oproep steunt. Dat gebeurde nadat bekend werd dat een groep, goed gewortelde, allochtone kinderen terug moet naar het land van herkomst omdat hun pardon werd afgewezen.

Derde Westereng-deelplan vordert

BUSSUM - Er wordt momenteel volop gewerkt aan de straten van het derde Westereng-deelplan. De eerste straten werden onlangs al afgemaakt.

Enkele weken geleden werd de Barentzstraat alweer geopend voor het verkeer, even daarvoor werd ook het werk aan de Fokkerstraat afgerond. Er werd de afgelopen weken ondergronds gewerkt en de straat werd herbestraat volgens een ander ontwerp.
Momenteel wordt er gewerkt aan onder meer de Tasmanstraat en de Van Linschotenstraat. Het werk duurt nog tot volgend jaar.

Bussumse 'taggers' gepakt

BUSSUM - Agenten hebben vannacht twee zogenaamde 'taggers' aangehouden. De graffitispuiters, twee Bussumse jongens van 18 jaar, hadden op meerdere plaatsen met verf tekens geplaatst.

De agenten werden rond 2.30 uur gealarmeerd dat de twee jongens muren aan het volkladden waren rond het pompstation aan de Huizerweg, waarna ze wegrenden. Op de Amersfoortsestraatweg zagen de agenten de jongens lopen. Ze gaven toe dat ze de tags hadden geplaatst, waarop ze aangehouden werden.

Werkstraf voor vals geld

BUSSUM - De rechtbank heeft Bussumer Ali Z. (25) veroordeeld tot honderd uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Z. zou met vals geld betaald hebben.

Volgens het OM heeft Z. met zeven valse bankbiljetten van 50 euro hebben betaald. Steeds kocht de Bussumer voor een laag bedrag een product om vervolgens echt geld terug te krijgen. Opvallend was dat het OM lokale ondernemers ook waarschuwde voor het valse geld.

Bussumers geven gul aan Voedselbank

BUSSUM - Met een grote kraam met producten heeft de Voedselbank weer voedsel verzameld. De Voedselbank stond twee dagen met een kraam voor de supermarkt aan de Veerstraat.

Bussumers konden aan de kraam producten kopen en deze meteen weer doneren aan de Voedselbank. Zoals zo vaak werden er ook deze keer volop producten gedoneerd door Bussumers: zo'n 700 klanten gaven wat.

Koffie
Al met al leverde het weekend 2000 producten op. Deze keer waren koffie, wasmiddel en pannenkoekenmix veruit favoriet.

De Voedselbank is blij met de groep vrijwilligers van de PKN van Bussum en Naarden en de eigen vrijwilligers, laat een woordvoerder weten. "Zonder hen zou een winkelactie als deze onmogelijk zijn. Door onder andere deze winkelacties is de Voedselbank in staat de 150 gezinnen te ondersteunen."

Afval later opgehaald

BUSSUM - De inzameling van het huishoudelijk afval van donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) vindt plaats op woensdag 28 mei.

Dit geldt voor zowel containers, huisvuilzakken, boven- en ondergrondse verzamelcontainers en voor de Plastic Heroeszakken.

Web topvijf

1. Bussumse 'taggers' aangehouden
2. Meerdere Bussumers slachtoffer van zakkenrollers
3. Van Ramshorst gaat voor paden van asfalt
4. Bejaarde Bussumer (90) slachtoffer van babbeltruc
5. Bussumse hockeyers gepromoveerd

Verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout opgelopen? U ontvangt gratis juridische hulp via tel. 035-5882489 / www.advocatenkantoorvanberk.nl

Want zo lief heeft God de
wereld gehad dat Hij zijn
eniggeboren zoon gegeven
heeft, opdat een ieder, die
in Hem gelooft, niet verloren
heeft staat in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren
en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974.

DUIZENDSCHOON ouderenzorg VOOR EEN GOEDE OUDE DAG BIJ U THUIS met uw ziektebeeld HET KAN dus geen opname in een verzorgingshuis of hospice, wij doen de indicaties naar het ciz kantoor, vergoeding zorgkantoor, wij doen 24 uurs zorg, 12 uurs zorg, 8 uurs zorg, nachtzorg, AWBZ zin, pgb, OOK PARTICULIER, voor info 06-42161131 DUIZENDSCHOON HELPT U.

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of hecht u aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

REACTIES VAN KLANTEN
Ik heb mijn riem nu wel nodig!
2 kilo eraf!
SLENDER YOU
STUDIO KORTENHOEF

Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13

HUURRUIMTE GEZOCHT Gescheiden man zoekt tijdelijke woonruimte. 035-6920771

Tuinonderhoud! o.a. heggen en bomen snoeien, tegels groenvrij maken, grasveld verticuteren en bemesten. Bel 035 6223676. Alle klussen in en rondom het huis
www.edregelthet.nl

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Voor traditionele Thaise massage Ban Wiangtjan open van 11.00 tot 22.00 uur van maandag t/m zaterdag Laarderweg 22 1402 BJ Bussum tel. 035-7851359 mob. 06-46890213 e-mail wiangtjan@gmail.com

GITAARLES in Bussum, diverse stijlen voor alle leeftijden & niveaus. Website: www.jaccomuller.com, 06-11135198, e-mail: jaccomullermusic@gmail.com

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service
Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 55,-
Tel.: 035-8870159

WONINGEN TE HUUR GEVRAAGD! voor expats & organisaties Interhouse Hilversum 035 303 13 20
www.interhouse.nl

Bootzeilen/dektenten te
koop. Meer info:
www.dekzeilenspecialist.nl of
bel 06-55771928

ZONNEBANK
Een gezonde bruine kleur!
€ 10,00
Ongeacht het aantal minuten!
SLENDER YOU
STUDIO KORTENHOEF

Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13
Ook niet-Slender You-klanten
zijn van harte welkom!

Gemarineerde filetlapjes
100 gram € 1,29
Malse biefstuk
100 gram € 2,25

Walnotencervelaat
100 gram € 2,40
Gebraden fricandeau
100 gram € 1,75

Gebraden gehaktbal
4 voor € 5,00

Kwaliteitsslagerij
Marc Broodbakker
Burg. J. Visserlaan 10
1411 BS Naarden
035-6940045

Hulp in uw huishouding. Ik kom u graag helpen. Tel.: 06-45011841.

Wie mist er een zwarte kat met witte snorharen en witte voetjes, omgeving Nesciohof te Naarden. Bel dan met tel. 035-6949857.

Studio 30 m2 All-in. Gemeubileerd. € 505,- mnd. 6935525/0622393323.

Kapsalon Ruud Bussum biedt te huur 15 m2 shop-in-shop. Vele doeleinden geschikt. € 300,- all-in. 035-6935525/06-22393323.

Voor al uw schilderwerk PMC (paul) Altijd een vrijblijvende offerte.Voor groot en klein werk. 32 jaar ervaring. Info 06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

Taxi naar Schiphol € 50,- vanuit Naarden en Bussum. Goodkinds taxiservice 06-26984855.

GARAGEBOX TE HUUR, Naarden, Keverdijk-Vierhoven. Tel.: 06-53504070.

Versa Thuisadministratie: Ligt er op uw bureau ook zoveel papier en raakt u het overzicht kwijt? Vrijwilligers van Versa Thuisadministratie komen bij u thuis en helpen u met het ordenen van uw administratie. Versa Vrijwillige Thuishulp, 035 6947455 ma.- vr. 10-12 uur; thuisadministratie@versawelzijn.nl; www.versawelzijn.nl/vrijwilligethuishulp

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden.
Vrijbl. prijsopgaaf. Tel:
035-6281550 of 06-25284440

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

BUHR ZOEKT BOEDEL! UW
HUIS LEEG EN BEZEMSCHOON!
Nu de gehele dag contact
mogelijk via 06-10566581